2 éves korban normális ha még nem tud lányom egy dologra koncentrálni? Vagy csak nem akar?
Figyelt kérdés
Kislányommal hiába próbálok játszani nem nagyon köti le semmi. Leülünk rajzolni, akkor kalimpál a ceruzával, közben bambul másfele. Ha eszik, oda se néz az ételre, mással foglalkozik. Kér egy játékot, játszunk vele kb 5 mp-t és már más kell. Így minden "feladat" órákig tart mert nem tud arra figyelni amit éppen csinál.2010. aug. 17. 10:23
1/5 anonim válasza:
Milyen "feladat"??? Még egy 3 éves, óvodás se tud 5-10 percnél tovább koncentrálni 1 dologra! Épp ezért nem is tarthat tovább kiscsoportban egy foglalkozás (kezdeményezés). Egy 2 évesnek még nem kell leülnie és rajzolnia. Ha biztosítod neki az eszközöket és kedve lesz hozzá, majd ő fog rajzolgatni (ez még firka, de nagyon fontos a rajzfejlődésben és a finommozgások fejlődésében). Ne várd el tőle, hogy hosszú ideig lekösse egy-egy dolog, hiszen még kicsi! Arra azonban figyelj, hogy ne legyen körülötte túl sok játék, mert az megzavarhatja. Ide kap, oda kap és tényleg nem tud majd egy játékra figyelni, hiszen az ő figyelme még könnyen elterelhető. Az evésnél ne legyen a közelben játék, olyan dolog, ami eltereli, így csak az evéssel fog foglalkozni. Az enyém is 2 éves, ha véletlenül ottmarad valami az etetőszéke mellett, biztosan azzal kezd foglalkozni és nem az evéssel :)
2/5 A kérdező kommentje:
Természetesen a feladat azért volt idézőjelben, mert nem arra gondoltam hogy oldjon meg egy keresztrejtvényt. :)
Csak ha valamit csinálnunk/csinálnánk akkor nem oda figyel, akár még a zoknijával is képes elszórakozni, és akkor fél óra a 10 darabos formabedobós!
2010. aug. 17. 10:59
3/5 anonim válasza:
Örülj neki! A zoknilehúzás is elég bonyolult feladat, azt is meg kell tanulni :))) Az az igazság, hogy én inkább hagyom az enyémet, hogy maga találja fel magát. Ha látom, hogy épp nem talál semmit, akkor leülök mellé és alternatívákat ajánlok. Engedem, hogy maga válasszon... ha épp nem formabedobózik napokig, de talál más játékot, akkor sincs semmi gond! Majd ha neki lesz hozzá kedve, majd játszik azzal is... Az enyém most épp rajzol, napok óta elő se vette a formabedobót... engem nem zavar, most mást élvez... Fölösleges rájuk erőltetni a mi akaratunkat, annak csak dac, kelletlenség, sírás lesz a vége... Még bőven lesz idejük érni. A koncentrált figyelem csak iskolás korra követelmény, akkor is max fél órát bírnak... egy 4 gyerekes óvónő anyuka
4/5 A kérdező kommentje:
Félreértettél ha úgy gondolod ráerőltetem bármelyik játékát. Ő akar vele játszani, Ő veszi elő, aztán fél perc múlva más kell, majd megint más. Így rövid időn belül elől az összes játék (mármint amit nem pakoltam el, mert szoktam neki cserélni) és semmivel nem játszik.
2010. aug. 17. 12:22
5/5 anonim válasza:
Valahol olvastam, de hiába keresem, most nem találom: a 2 éves gyerek néhány másodpercig tud egy dologra koncentrálni, utána könnyen elterelődik a figyelme... Mennyi játékot szoktál elöl hagyni? Nincs túl sok? Az is zavarba tudja hozni! Együtt játszotok vagy ő egyedül? Az is lehet, hogy nem tud még elmélyedni egy játékban, ha vannak körülötte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!