3 és fél éves gyereketek mennyi ideig tud egy dologra, játékra, feladatra koncentrálni? Mit játszotok velük, ha fejleszteni szeretnétek őket, és nem csak múlatni az időt?
Akkor indulj ki a mesenézésből. Vedd ölbe, beszélgessetek közben a szereplőkről (külső, jellemzők, tulajdonságok), a történetről, utána beszéljétek meg a fontos eseményeket, mi jött mi után, stb. Lehet közben rajzolni, gyurmázni is (főleg a meséhez kapcsolódva). Vagy ugyanazt a mesét könyvben megnézegetni.
Ezen egyébként ne aggódj, sokféle gyerek van, majd tolódik az idő.
Első válaszoló vagyok. Nekem nem jar a fiam oviba, sajnos orvosi javaslatra, igy egesz nap én vagyok vele, du. A ferjem, néha nagyik.
Esetleg konyvtarba próbáltad mar vinni? Azt szoktak szeretni, sok könyv, jatekok, lehet olvasni neki, mikozben jatszik vagy rajzol, meg ha csak oar percre is. Nem tudom hol laktok, de valahol bizti van a közelben gyerekkonyvtar. 😊
Meg lehet hogy ha ilyen izgagabb tipus akkor valami nagymozgasos játék kene neki, pl falra szerelhető celbasobo tábla kis puha lasztikkal, twister társasjáték (mar tuti megértené a szabályokat) stb.
Megint az egyes vagyok.
Szerintem ez jo kiindulási alap. A kedvenc meséit el is babozhatjatok akar (fakanalbabokat par szaz foeintbol keszithettek). 😊 illetve lehet róluk sokat beszélgetni, szinezni stb, hatha megjön a kedve valamihez! Esetleg a kedvenc meseihez kirakot venni.
Ha szereti az olvasást akkor a konyvtarat is imádna. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!