Mit tennél, ha a nagymama direkt ellentétesen, nem következetesen neveli az unokáját, mint a szülők?
Akkor a kérdésre válaszolva!
Tény, hogy minden esetben az a főnök, aki a legtöbbet van otthon a gyerekkel, az ANYA!
De minden szülő úgy gondolja, ha én valamit nem engedek meg a gyermekemnek, azt a nagyszülő se engedje meg.
Gondolok itt nassolásra, csokizásra, kihagyjuk a délutáni alvást, mert anya nincs otthon, anya úgysem látja.
Ti sem örülnétek neki, ha a nagyszülők lerontanák a kemény munkával elért eredményeteket és nap, mint nap küzdeni kelljen a gyerekkel.
A gyerekek sem egyformák, van, aki jobban szót fogad, és van aki nem annyira.
A nagyszülőnek is meg kell tanulnia NEM-et mondani az unokának, attól ő még nem lesz rossz nagyi. Így elkerülhetők a folyamatos konfliktusok.
Hisz mindenki másképp neveli a gyereket, de meg van róla győződve, hogy az ő nevelési módszere a legtökéletesebb.
Ha minden oldalról ugyanazt hallja a gyerek, és ez 2 mondat: Tudod kicsim a te játszótered elöl van, itt nem tudsz játszani, veszélyes a tó, és a sziklakertek. Menjünk előre és játszunk ott. Ennyi lenne a nagymama részéről, így tényleg nem csinál hülyét a gyerekből. És gondolom nem lehet könnyű nap, mint nap ezt eljátszani.
Az együttlakásról pedig annyit, ha nincs más helyzet, mert mondjuk senki nem rakott alájuk egy lakást, vagy nem hitelképesek, akkor sem kell megvetni.
Akármelyikőnk kényszerülhet ilyen helyzetbe!!!
Tehát a nagyival többször meg kell beszélni, hogy ezek a szabályok, 2 mondattal elintézheti a témát, és ha szeretne az unokával játszani, az elöl tegye a játszótéren!
Remélem segítettem a válaszommal, ha már senki nem írt ötleteket!
Hát itt aztán megy a sértegetés, okosabbnál okosabb szülők vannak itt. HA NEM AKARSZ SEGÍTENI VAGY TANÁCSOT ADNI, AKKOR INKÁBB NE VÁLASZOLJ!!!
Fel kellene mérni a terepet, hogy milyen baleset érheti azt a szegény gyereket, aggódni csak lehet, nem?
Különben is, nehogy azt mondjátok, hogy a ti gyereketeknek 1x elmondotok valamit és soha többet nem kell figyelmeztetni utána? Na ne hülyítsetek már. A gyerekek annyira belefeledkeznek a játékba, hogy nem azzal fog törődni, hogy magában mondogatja balra szikla, jobbra szikla, előttem tó, csak óvatosan.....ő játszik és a szülő felelőssége odafigyelni rá, és nyilván el is kerüli a balesetveszélyes helyeket.
Hisz a szülőnek és a gyereknek sem jó az, ha egyfolytában azt mondogatod, vigyázz, neki esel a sziklának, vigyázz bele esel a tóba, ne futkoss, ne szaladgálj.
MOST AKKOR JÁTSZANI VITTEM KI A GYEREKET, VAGY FEGYELMEZNI?
NEM MINDEGY!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!