19 hónapos kisfiam folyton mar és harap. Hiába rimánkodtam és magyaráztam, hogy nem szabad, csak úgy kezdett leszokni róla, hogy következetesen rácsaptam a kezére vagy a szájára. Rosszul tettem?
Így van, rosszabbul nem is csinálhattad volna. Majd megveri az oviban a gyerekeket, mert ezt tanítod otthon neki, hogy ez a helyes, ha valami nem tetszik.
Nagyon rossz szülői nevelési módszer. Ilyenekből lesznek az egresszív, verekedős gyerekek, és majd ne is csodálkozz.
Ez a harapás, marás, egy életkori sajátosság, a szocializáció része, amit nem tudsz kiverni a gyerekből.
Sajnos természetes dolog. Az én lányom is mart, de mindig mondtam, hogy nem szabad, fáj, és simizzen meg helyette.
Már nem csinálja.
Nem adok az elsö kettönek teljesen igazat. Attól még nem lesz agresszív a gyereked, ha rácsapsz a kezére, mivelhogy nem szabad azt tenni amit tesz, és nem is érti meg szépszóval. Van amelyik gyerek eljogadjaegy idö után a "tanítást" de van aki még azért is csinálja, ez vérmérséklettöl, és gyerektöl függ.Én gyerekorvos aszzisztens vagyok,naponta kezelünk 60-80 gyereket, és látom hogy mekkora különbségek vannak közöttük...
A fönököm szokta anyukáknak mondani, azt csináld neki amit ö tett: ha megcsípett csípd vissza,ha karmol, karmold vissza: akkor meglátja h az fáj, és egy pár próbálkozás után meggondolja magát hidd el. De ne legyen lelki furdalásod, ha egyszer-kétszer rácsaptál a kezére, van akinek csak ez használ.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!