Mi lehet a probléma a 8 éves kislányommal?
8 éves kislányom mióta iskolás lett (most kezdte a második osztályt) bekakil.
Van,hogy pár egymást követő nap de viszont van,hogy heteket "kihagy".
Teljesen tanácstalan vagyok nem tudom,hogy mit lehetne tenni,lelki problémája lehez?vagy valami más? vagy már csak valami szakember segíthet ebben?
Kérlek segítsetek
előre is köszi!!!
nem akarlak megbántani, de hogy tudnál többet ártani egy gyermekpszichológus segítségét kérve? Lehet az ember naív, de egy kicsit szedd össze magad kérlek. annyit kell mondani a kislányodnak, hogy elmentek beszélgetni egy nagyon aranyos nénihez (vagy bácsihoz). Ez nem az ő választása, hanem TE döntöd el, hogy segíteni akarsz.
Igen nagy a baj a 8 éves kislányod, aki elvileg 5 éve szobatiszta bekakil.Próbálj egy kicsit elvonatkoztatni. Mindenki elfogult a gyerekével, de nézd objektíven a helyzetet.
Huh, de felhúztam magam :(
Áltatod magad. Egyértelmű, hogy a pszichológus nem áll neki konkrétan kérdezősködni, hogy miért kalil be!Beszélget,speciális vizsgálatokkal kideríti a probléma okát. Fogalmad sincs az összefüggésekről. Hiába magyarázod, NEM normális hogy bekakil. Nem neki kell tisztán látni, hogy miért szorong, a te felelősséged segíteni és elősegíteni hogy megoldódjon.
Cselekedj, mert 10 év múlva sírva fogsz visszagondolni erre az időszakra, hogy miért nem léptél most.
ha tényleg szégyenli a bent kakilást próbáld időponthoz szoktatni. pl apám mindig reggel intézi el kb 20 éve és a szervezete megszokta. ritkán kell neki máskor. praktikus a reggel, mert akkor nem kell esetleg összeszorított fenékkel futnia tornaórán, kevesebbet kell iskolában pukizni.
de azért kérdezgest finoman még, mert pl nekünk volt olyan általánosban, hogy nem si pukizott senki, de akit utáltak a többiek annak szagolgatni kezdték a fenekét, és hangosan nevettek rajta, hogy pukizott - pukizott de gáz. stb. lehet, hogy valami ilyen áll mögötte, de az is lehet, hogy nyilvános helyen nem megy neki, van ilyen, végül is otthon a legjobb. de lehet mögötte komolyabb probléma is, ne rohanj egyből pszichomókushoz. esetleg kérdezd ki az ofőt h nem szokták e bántani, vagy nem viselkedik különösen. ha kiengedik őket óra közben is wc-re, akkor tanácsold neki, hogy ha tudja pár perc alatt, akkor intézze el akkor, és akkor senki nem fogja már a szünetre érezni a szagát.
plusz kérdezgesd, hogy nincs e gondja, nem érzi e rosszul magát, mit gondol a házi feladatokról, nehéz -e megcsinálnia őket, stb.
15-ös válaszoló! :)
köszönöm szépen válaszod! :) ugyan ezeket próbáltam beszélgettem vele kérdezősködtem,hogy van e esetleg valami baj a suliba,bántják-e?meg olvasgadtam a neten és könyvtárban egyaránt ilyen könyveket... én ezek után arra gondolnék,hogy esetleg nagy a "stressz" rajta mert ugyebár úgymond magán suliba jár és elég nagy az elvárás,pluszban szerintem nagyon nagy benne a megfelelési vágy,lehet hogy egy kicsit visszahúzódó is ,szerintem amúgy van nála egy kis önbizalom hiány is a testalkata miatt is mert egy kicsit duci és volt,hogy csúfolták miatta.Igaz nem akarok találgatni de én ezekre gondoltam. Mióta beszélgettün ez kb. 2 hete... azóta nem történt semmi... egy kicsit lazábban fogom fel én is az itthoni tanulást,plusz a jegyeit... itt arra gondolok,hogy nem fonom "úgy"kérdőre ha esetleg 3-ast hoz haza.Kérdezősködtem mondták hogy a suliban is van phszihológus... mondtam hogy ha esetleg még előfog fordulni akkor kérjük a segítségét!
16-os...
A "szitu" az,hogy...
igenis szégyenli magág a suliban már pedig azért (az ő elmondása szerint)mert ha elmegy kakilni ugye az büdös,és szégyenli hogy büdös van a Wc-ben vagy hogy esetleg e miatt csúfolnák.
A másik... nem ment tanárhoz se nem cserélt bugyit,hanem mikor haza értünk azonnal ment a fürdőbe tisztázni magát.Csúfolni nem csúfolták e miatt mert nem tudták se nem érezték (ez is az ő elmondása szerint)és gondolom hogy igaz lehet mert eddig még senki nem szólt hogy észre vették volna.
Mint elmondtam igaz elsőben kezdődött ez nála miután elkezdte a sulit de nem egyből,hanem ahogy elkezdték tanulni "a nehezebb"dolgokat,lehet hogy azt nem jól írtam hogy teljesen rendszeres mert mint pl.most is kb. 2hete semmi nincs van hogy hónapokog,azután pár nap ilyen nap..aztán megint napok hónapok kimaradnak. remélem érted hogy mire gondolok :)
szóval ezért állok értetlenül,hogy mikor ezek a napok vannak akkor mi lehet a probléma?! :/ de elmagyaráztam neki,hogy a kakija mindenkinek büdös nem csak neki és hogyha szükséges akkor inkább menjen ki órán hogy ne lássa senki.Ez eddig bejött :) de mint többször is elmondtam,ha esetleg még előfog fordulni kérjük a sulis phszihológus segítségét!! :)
válaszod köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!