Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Milyen problémára utalhat, ha...

Milyen problémára utalhat, ha egy gyerek másként kanyarítja a betűket, mint megszokott?

Figyelt kérdés

Persze, tudom, diszgráfia a válasz elsőként, de szerintem nem az. A korosztályának megfelelő a helyesírása, fiú létére elég szépen is ír, és törekszik is a szép írásra. Viszont lassan megy neki…

Már 1. osztályban észrevettem ezt a dolgot (úgy kell elképzelni, hogy pl. az 1-es számot lent, a száránál kezdi, és igen sok betűnél is ilyen „egyéni” módon ír), de a tanítónője közölte, hogy „így tanulta meg, nincs mit tenni, ez már így marad”.

Tulajdonképpen olyan kicsit, mintha „rejtett balkezes” volna…

2016. okt. 14. 21:56
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Az én fiam most kezdte az elsőt. Minden nap leültem vele, megnéztük a feladatokat. Az 1-est pont úgy akarta írni, ahogy a te gyermeked, én szépen megmutattam neki, hogy nem onnan kell kezdeni, hanem a másik irányból. Ez több dologgal is volt így, hogy lentről felfelé, meg jobbról balra haladt volna.

Kb kétszer megmutattam neki, hogyan kell, azóta nincsen gond. A könyvekben, amikben tanítják nekik, ott is ott vannak a kis nyilacskák, hogy milyen irányban kell.

Így, hogy már rögzült benne, nem tudom, mit lehetne kezdeni, ezt az elején kellett volna figyelnie vagy a tanárnak, vagy annak, aki otthon esetleg gyakorolt vele.

Amúgy a "balkezes" dologban lehet valami. A fiam a mai napig kétkezes. Eleinte úgy nézett ki, hogy a ballal ügyesebb, de ő most mégis a jobb kezét választotta. (Én csak annyit mondtam hogy válasszon egy kezet, mert váltott kézzel nem lehet majd írni.) Egészen kicsi kora óta mindkét kezét ügyesen használja rajzhoz, színezéshez.

Szóval itt szerintem csak annyi a gond, hogy rosszul rögzült be neki, és így már nehéz lesz átszoktatni, de szerintem sok gyakorlással mennie kéne.

2016. okt. 15. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!