Ha egy óvodás gyerek sokszor használ fekete színt a rajzaiban, az utalhat valamire?
Szia!
Nálunk elsőben azt mondta a tanító,hogy a sok sötét színt használó gyereket el kell vinni pszichológushoz,mert van valami a háttérben:(!
A gyermek a rajzaival, színeivel próbálja azt megjeleníteni, amit elmondani, éreztetni, kimutatni nem tud.
A fekete szín általában azt jelzi, hogy a kis lelkével valami nem stimmel, valami bánata, szomorúsága van, amit másképp nem tud jelezni. Érdemes rá odafigyelni.
Az én nagyfiam akkor kezdte a feketével való rajzolást, festést, amikor megkezdte az ovit. Én meg itthon voltam a kistesóval. Jópár hónapig eltartott ez a korszak. Aztán amióta már a tesó is ovis, azóta a feketét nem használja.
utolsó vagyok
Még az lemaradt, hogy hagyd, hagy rajzolja ki magából azt, ami bántja! Hagy használja a feketét, ha kirajzolja magából, úgyis megkönnyebbül, mivel másként nem tudja a külvilág számára juttatni.
Ezt olvasgasd el:
De még jópár infot találsz a neten is, plusz az óvónő is tud segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!