Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Utalhat ez valami rosszra?...

Utalhat ez valami rosszra? :4.5 éves gyerek sír, mikor érte megyek az "oviba"?

Figyelt kérdés

Az ovit azért írtam idézőjelbe, mert tulajdonképpen nem ovi. Suliba jár. Angliában élünk. A nyelv nem probléma számára, szóval nem azért sír, mert nem érti egész nap, hogy mi folyik körülötte. Csak akkor szokta elsírni magát, mikor meglát, de nem mindig, csak mostanában minden nap sír, de csak egy percre. Azzal szalad ki, hogy "anyuka úgy hiányoztál" és közben sír. De aztán gyorsan elmúlik.

Utalhat ez valami rosszra, vagy túl aggódom. Normális, ti gyerekeitek is szoktak néha így sírni, mikor jönnek haza az oviból?

A sulit imádja, vannak barátai. Néha elkámpicsorodik, ha a barátnője elindult már anyukájával haza és nem megyünk együtt. De nem minden nap jelent ez problémát. Kistesó 3 hónapos, lány, mint ő is, lányt akart. Imádja, körülugrálja. Mindkettőjükre hagyok időt, vannak közösen töltött idők is, és kihangsúlyozom, mikor vele foglalkozom és kistesó türelmetlen, hogy látod, kistesónak is ki kell várni a sorát, nem csak neked.

2015. márc. 20. 14:16
 1/9 anonim ***** válasza:

Szerintem csak meghatódik, hogy lát téged, megörül. :D

Ha valami baj lenne, akkor nem akkor sírna ha meglát és nem hagyná abba 1 perc után.

2015. márc. 20. 14:26
 2/9 anonim ***** válasza:
Semmi problémára nem utal. Mikor kicsi voltam én sírtam amikor vittek, mert nem akartam odamenni, aztán sírtam amikor elhoztak, mert nem akartam otthagyni a játékokat, vagy a többieket. Ez teljesen normális ebben a korban. Vannak gyerekek akik így reagálnak a változásra.
2015. márc. 20. 14:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Nálunk a bölcsiben volt ugyanez. Nagyon jól elvolt egész nap, de mikor meglátott, elkezdett sírni. Pár pillanat és meg is nyugodott, boldogan ölelt meg, s nyoma sem volt a dolognak. Ez abszolút egyfajta meghatódás és öröm keveréke, ami hirtelen elönti őt. :)
2015. márc. 20. 14:50
 4/9 anonim ***** válasza:
én nem örültem mikor jött értem anyukám .-) nem volt testvérem,és még játszani akartam a többi gyerekkel. neki is még pici a testvére,a kortársaival akar lenni,azért ment volna a barátnőjével
2015. márc. 20. 17:11
 5/9 A kérdező kommentje:
Sajnos sulin kívűl nincs játszópajtása, nem tudunk összejárni senkivel, akinek hasonló korú gyereke van. Lett volna itt egy kisgyerekes magyar család, de valamiért nem akar barátkozni velem az anyuka, nem is értem miért, mert csak párszor a boltban futottunk össze és mikor ráírtam face-n, akkor először válaszolt, de mikor felajánlottam, hogy játszózhatnánk együtt, nem válaszolt-ennek egy hete. Borzasztó nehéz játszópajtásokat keríteni neki, mert az angolok meg úgy kedvesek, elbeszélgetnek velünk, de összejárni nem nagyon akarnának...gondolom én a külföldi mivoltunk miatt. Mondjuk nagy haladás, hogy a kisbarátnőjének januárban volt a szülinapja és játszóházban tartották a szülinapot és 10 játszópajtást hívtak meg és az én lányom is köztük volt, így nem hagytuk ki az alkalmat. Lehet nekem kéne meginvitálnom elsőnek a kislányt.
2015. márc. 20. 17:51
 6/9 anonim ***** válasza:

tedd azt :-)

4es

2015. márc. 20. 18:45
 7/9 anonim ***** válasza:
Kezdemenyezz nyugodtan minel tobb anyukanal. Bajod nem lesz, a fejedet nem fogjak leszedni. Az egyik anyuka mar meg is tette az elso lepest, mert meghivta a lanyod. Lehet illene viszonozni azt. Legalabbis en igy gondolom.
2015. márc. 20. 19:16
 8/9 A kérdező kommentje:
Igen, mi is azon agyaltunk, hogy szülinapi bulit kéne neki is csapni, csak mi előre kéne, hogy tartsuk pár nappal, mert júli végén van, mikor már mi magyarba leszünk. Előtte pár nappal indulunk haza, így az előtti hétvégén kéne tartani valamit.
2015. márc. 20. 23:05
 9/9 anonim ***** válasza:

Még ha kétnyelvűként nevelkedik is, az anyuja nyelve magyar - és ez fontos tényező! (Tehát a tiedre utalok.) Ergo a környezet nem tökéletesen autentikus számára. A magyar szó neki az anyuja nyelve. És az IS hiányzik számára. (Meg te is.)

A nyelvtudás ha jó, önmagában még LEHET PUSZTÁN agyi, intellektuális képesség, folyamat. Nem mindegy, milyen fokú érzelem társul hozzá. Az ő esetében az angolhoz vélhetőleg kevesebb érzelem kötődik, mint a magyarhoz, mivel a te anyanyelved is magyar.

Ezen kívül hadd ne elemezzem a nyugat eu óvodapedagógia hibáit... Eleve ez az iskolás hozzáállás egy katasztrófa, 6 éves kor alatt... Többet árt, mint használ.

:(

Ettől függetlenül még érezheti jól magát ott - de , mint látod, nyilván nem tökéletesen.

2015. márc. 21. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!