Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Nevelési tanásadòban mit...

Nevelési tanásadòban mit néznek egy 8 éves gyereknél?

Figyelt kérdés
Milyen feladatokat oldatnak meg velük, miről kérdezik, mit néznek?
2016. aug. 27. 09:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ha te úgy érzed, valami nem stimmel, ne hagyd magad lebeszélni. Jó helyen lesztek a nevelési tanácsadóban (új nevén Pedagógiai Szakszolgálat).

A bejelentkezésnél mondd el, hogy a kislány magatartásával, kortárskapcsolataival van probléma. Vagy nevelési tanácsadás feladatkörben kezd el foglalkozni vele egy pszichológus (ez a valószínűbb,) vagy diagnosztikus vizsgálatot javasolnak a számára. Ez esetben egy pszichológus vizsgálja az intelligenciáját és az érzelmi életét, játszik vele, rajzoltatja, stb. Tőled is kikérdezik a születése körülményeit, csecsemőkori fejlődését, családi viszonyokat. Egy gyógypedagógus is megnézi a kislányt, megfigyeli a beszédét, és még más képességeit is. Minderről szakvélemény készül, és javaslatot is tesznek a további teendőkkel kapcsolatban.

2016. aug. 29. 18:12
 12/15 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszt!
2016. aug. 29. 21:48
 13/15 anonim ***** válasza:

Na, a gyerekpszichológust hagyjuk. Egy magánóra 6.000-10.000 Ft körül mozog, és miután vagyonokat kifizettél neki, majd úgyis jön a sablon dumával, hogy miattad ilyen a gyerek.

Elviheted, ha zavar a dolog, de sok segítséget ne várj.

Intelligencia tesztet néznek, kitöltetnek vele tesztet, hogy mi zavarja, hogy érzi magát. Rajzoltatják, az is sokat elárul, ha valamit találnak, akkor esetleg behívják még egy körre speciális szakemberhez. Ezek után kapsz egy papírt, amiben leírják, hogy mi a véleményük, és milyen fejlesztést javasolnak, amivel 2 dolgot tehetsz:

-vagy kiteszed a falra, és nézegeted

-vagy kitörlöd vele a s.eggedet.

Valószínűleg ők is pszichoterápiát fognak javasolni, de általában ehhez megfelelő szakembert már nem tudnak nyújtani. Vagy ha netán mégis, délelőtt munkaidőben, tehát, ha dolgozol, úgysem tudod elvinni.

Ennek ellenére, ha téged az megnyugtat, hát vidd el, de segítséget nem fogsz kapni tőlük.

2016. szept. 5. 18:15
 14/15 A kérdező kommentje:
Utolsó, ez saját tapasztalat amit ìrsz? Gondoltam màr arra is, hogy egyenlőre kikerülöm a nev. tanàcsadòt, de pszihològushoz nem tudom elvinni TB tàmogatottra csak magàn ùton?
2016. szept. 8. 13:30
 15/15 anonim ***** válasza:

Igen, saját tapasztalat.

Kisebbik gyerekem autista. 3 évig hordtam hozzájuk felülvizsgálatra, szerintük minden rendben van vele, csak én vagyok idegbeteg.

Másik gyerekemmel még mindig nem tudom mi a baj, de úgy kezdték, hogy adhd, és adjak neki gyógyszert. Mást nem tudtak ajánlani. Más pszichológushoz is elvittem, szerinte meg nem is adhd-s. Az az idegbeteg nő meg begyógyszerezte volna.

2016. szept. 8. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!