Van más 3 éves gyerkőc is aki nem beszél még?
Fiam augusztusban lesz 3 éves. Nem beszél még. Hallása jó mert májusban voltunk vizsgálaton.
Most a várunk hogy mikor fogunk kapni időpontot. Szeptemberben ovis lesz ez mennyire fogja megnehezítenineki?
Tudom addig még akár be is indulhat de aggódom érte.
Magán úton kezdtük el, 3 éves volt és csak halandzsa motyogás volt.
Debreceniek vagyunk nagyon aranyos logopédust találtunk.
4500ft / 60perc heti 3x
Nagyon nagy kiadas volt lassan 1 éve járunk de már rövid mondatokat hibátlanul mond, összetett mondatokban van hiba.
Emellett úszást javasolt, és (biztos sokan megbotránkoznak) de mese nézést is. Nem sokat de napi 1 órát vagy zenét, amit ő is utánozni tud.
Kedves Utolsó!
Ne mondj ilyet, hogy nem kell semmiféle logopédus, csak torna, mert ez így nem igaz! Vajójában a kettő együttes kombinációja a hatásos, de nem is csak magamtól vinném csiibiri tornára, hanem olyanra, amit a szakember javasol.
Kérdező! Nekem valahogy érthetetlen, hogy a gyerekorvos nem javasolt semmit mondjuk a gyerek 2,5 éves korában, hogy vidd valahova. Én Budapesten éltem a 11. kerületben és nálunk ezt nagyon koolyan vette a doktornő. Már két éves korától folyamatosan kérdezgetett, hogy halad a beszéd. Engem már frusztrált is, és mondtam neki, hogy Vekerdy szerint a gyereknek három éves koráig joga van hallgatni...Mondta, hogy ez egy elavult szemlélet, a mai már nem ez. Három éves, kicsit már megkésett is a fejlesztés, optimális lett volna fél évvel ezelőtt, de még mindig nem késő. Tudom, hogy a nyár uborkaszezon, nem kapsz időpontot stb... Addig mennék, míg találok egy beszédindító logopédust. Már válaszoltam, nem tudom hanyas válaszoló voltam. Én írtam, hogy vittem 2,5 évesen a fiamat a korai fejlesztőbe, ami szépen beindította a beszédét. Most 4 éves és tele van beszédhibával, de érthető a beszéde és választékosan beszél. Szóval lesz még mit javítani iskoláig.
Ha tudod old meg, hogy magán logopédushoz menj!
Ott hátha kapsz időpontott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!