Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mitől esik el folyton a 3,5...

Beatrix25 kérdése:

Mitől esik el folyton a 3,5 éves kisfiam?

Figyelt kérdés

Kaptunk beutalót a dr nőnktől a gyerek neurológiára,3 hónap múlva :( Nagyon sokszor elesik,ügyetlen szegényke.Szeptemberben kiderült,hogy bokasüllyedése van,azóta supinált cipőt hord.De a járása nem javul,mármint sokat esik.10 hónapos volt,hogy elindult.Azt hozzá kell tennem,hogy semmi félelemérzete nincsen,felmászik mindenhova...kicsi korában sem rendítette meg,hogy ha leesett valahonnan,újból felmászott.Hallása,látása rendben van.Lehet hogy fejletlen az idegrendszere?Kiskorától nagyon sok baj volt vele,sokat hisztizett,dührohamai voltak(pszichológushoz vittük),semmivel nem játszott,egész nap csak sírt.Mióta ovis,sokat fejlődött,nincs hiszti,de az akaratossága megmaradt.(Nem áll ki a saját elképzeléséből.)Mondókát mond,játszik a többi gyerekkel...Csak az hogy sokat esik,aggaszt.Mindig össze van törve,nekiesik a lakásban is mindennek.Nem tudom fontos e,de viszonylag későn tanult meg beszélni folyékonyan 2 éves 4 hónaposan.

Köszönöm a segítséget :)

2016. máj. 4. 12:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy a fülével van baj? Az egyensúlyközponttal? Írtad, hogy a hallása rendben van, de ezt nem vizsgálták?
2016. máj. 4. 13:01
 2/11 anonim ***** válasza:
A koordinációs zavarok oka nagyon sokféle lehet. Tippelgetéssel képtelenség eldönteni, mert az idegrendszeri fejletlenségtől az egyensúlyközpont zavaráig bármi lehet. A neurológus tudni fogja merre induljatok el, értem én, hogy kiváncsi vagy, de ezt itt Neked senki sem fogja tudni megmondani. Nálunk is fennál ez, sokat javult(most 8 éves), de még mindig sok a baleset.(én ismerem az okát, nálunk ez nem volt kérdés) Mozgásfejlesztéssel sokat lehet rajta javítani(persze a kiváltó októl függően), a tsmt is segíthet nektek. Érdeklődj utána, de első körös a neurológus, mert először a szervi okokat kell kizárni és ha kapsz egy iránydiagnózist legalább, utána jöhet a fejlesztés.
2016. máj. 4. 13:18
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Bár ilyen korban nagyon nehéz látásvizsgálatot végezni, de elvinném speciális szemészeti vizsgálatra ismét. Egyformán használja-e a két szemét? Nem vetted észre, hogy mellényúl a tárgyaknak, vagy nekimegy valaminek, mint ha a távolságot nem tudná "belőni" magának?
2016. máj. 4. 13:18
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Csak nagyon sok idő még ez a 3 hónap,mire megyünk,azért gondoltam utána kérdezek.Csak azt remélem semmi komoly baja nincsen a kicsimnek.Figyeltük a szemét,de semmi eltérőt nem vettünk észre nála.
2016. máj. 4. 13:26
 5/11 anonim ***** válasza:
Biztos minden rendben lesz. Igen, ez sajnos ilyen, a tb támogatott kivizsgálásokra hónapokat kell várni, az embert meg addig eszi a fene, hogy mi lehet a baj és hogyan segítsen. Azért ha komoly gond gyanúja felmerült volna, akkor kaptál volna egy S-es(sürgősségi) beutalót és fogadtak volna soron kívül. Így bár ez sovány vígasz tudom, de valószínüleg nincsen sűrgős kezelést/beavatkozást igénylő problémája a picinek,azért maradt a normál ügymenet. Esetleg meg lehet próbálni magánban, ha anyagilag belefér, Budapesten tudok orvost ajánlani. Mi is pont ma megyünk majd 4-re egy ortopédiai kivizsgálásra, még januárban kaptuk az időpontot. Katasztrófa, komolyan, hidd el, megértelek.
2016. máj. 4. 13:40
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha feljetlen idegrendszerre gyanakszol (nekem is ez jutott elsőre szembe), akkor vidd el felmérésre mondjuk egy TSMT vagy Ayres vagy alapozó terapeutához. Baja nem lesz tőle, mindenesetre. Lehet, a nagymozgásait összeakrák pár hónap alatt és kész. Ezzel nem az a baj, hogy elesik néha, hanem hogy a nagymozgásos problémák csomó mindennel összefüggnek. Minél előbb derül ki, hogy mi van, annál jobb.
2016. máj. 4. 13:56
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket.Megpróbálok utánakérdezni hol foglalkoznak ilyen speciális esetekkel.Igen,szörnyű,hogy mi folyik itt,több hónapos várólisták...borzasztó.Szép napot mindenkinek!
2016. máj. 4. 14:22
 8/11 anonim ***** válasza:
Ezek idegrendszeri éretlenségre utalnak. A neurológia jó kiindulás. Én elvinném egy tsmt-s felmérésre is.
2016. máj. 10. 14:42
 9/11 anonim ***** válasza:
Budapesti vagy? A BHRG Alapítványt ajánlom szívből és tapasztalatból.
2016. máj. 10. 14:43
 10/11 anonim ***** válasza:

Figyu, mi hasonlo helyzetben vagyunk csak az enyem 1 evvel fiatalabb. Ausztraliaban, Melbourne-ben lakunk es osszetennem ket kezemet ha a magyar egeszsegugy lenne itt. Itt magan uton, tobb szaz dollart fizetve tobb honapos a varolista. Gyerekorvoshoz sem lehet csak ugy bejutni, mert a hazi orvoshoz kell menni h beutalot adjon. 420 dollarert 5 honapos a varolista. Surgossegin 6 het a varolista. Na mindegy, mi Juliusban megyunk haza fejlesztesre mert en mar itt februar ota rovom a koroket, es nem jutunk egyrol a kettore. Mi a Peto intezetbe megyunk a nyari programra es maradunk addig amig a lanyomat rendbe nem teszik.

Nalunk is ugy kezdodott, hogy sokat esett. Sajat lababan megbotlott. Volt olyan h allt es egyszer csak elesett. Aztan a jarasa egyre imbolygosabb lett, marcius vegen mar nem lehetett engedni h egyedul setaljon, mert allandoan esett. Aztan a finom motorikaja is romlott es az ujpercei szinte lebenultak. Nem tudott fogni, nem lapozta a konyvet, nem evett magatol. Ekkor rohantam vele a surgossegire, mivel meg mindig varolistan voltunk. Kemeny 5.5 orat varakoztunk mire bejutottunk. Megcsinaltak a CT, es MRI-t ami jol jott vissza szerencsere, semmi elvaltozas nincs az agyaban. Ez volt Majus 2-an. Vettek vert tole, az eredmeny csak felig jott vissza, meg csomora varunk. Ami visszajott az jo. Varolistasak vagyunk Aprilis ota az itteni gyogytornanak nevezett valamire, ami minosegben meg sem kozeliti az otthonit. Meg azt sem tudjak megmondani h mikorra tudnak adni idopontot. Igy jelenleg alternative terapiazunk, ami jelentosen segitett neki. Es megyunk haza egy honap mulva h otthon megkapja a fejlesztest. Amire itt egy gazdag nyugati orszagnak nem tellik. Ja itt meg a mozgasterapiat sem ismerik! TSMT es hasonlo tornakrol meg hallani sem hallottak.Neurologushoz meg februar ota nem jutottunk be. Ugyhogy ezt is otthon fogom intezni.

Tudom ez rajtad nem segit, csak mondom, h mashol sem jobb a helyzet.

Mi most megyunk QEEG tesztre. Ha van lehetoseged, es nem tudom van-e ilyen otthon, erdemes erre elmenni. Ez kimutatnja az agy aktivitasat. Mi pont holnap megyunk, majd irok a tapasztalatokrol.

Ha tudtok jo Neurologust akar magan is johet, azt szivesen fogadnam. Valami top emberke kellene. Koszonom.

2016. jún. 19. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!