Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit egyek ha 4 éves kisfiam...

Mit egyek ha 4 éves kisfiam folyton lány szerepket játszik? Egyébként teljesen fiúsan játszik, de a mesékből mindig a lány szereplőket játsza.

Figyelt kérdés
Modtam neki hogy te fiú vagy de erre azt mondja hogy tudom csak játékből. Ez normális ebben a korban? Hogyan szoktathatnám le róla? Volt már valakinél hasonló?
2011. jan. 25. 23:40
 1/8 anonim ***** válasza:
96%

Mit egyél? Vajas kenyeret. :)))

Amúgy teljesen normális, nem kell leszoktatni.

2011. jan. 25. 23:41
 2/8 A kérdező kommentje:
bocs TEGYEK
2011. jan. 25. 23:43
 3/8 anonim ***** válasza:
98%

Ne aggódj, én azt olvastam, hogy sokan nem tudják, de a fiúknak is kell babázni. Erre példa, hogy a papás-mamás játékba is beszállnak az oviban. Én 12-13 éves koromig a két évvel fiatalabb öcsémmel játszottam kommandosat, ahelyett, hogy babáztam volna a másfél évvel idősebb nővéremmel.:D

Teljesen normális lettem. Most már anyuka.

2011. jan. 25. 23:48
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, normális, és nehogy azt éreztesd vele, h ez rossz dolog, vagy nem normális, mert azzal teszel neki rosszat. Ez is hozzátartozik a fejlődéséhez.Te soha nem játszottál autókkal? én 4 évesen csak autóztam, és nem lett semmi bajom tőle.

Van egy ismerős kisfiú, aki csak lányokkal barátkozik, táncol, furulyán tanul játszani, és minden anyuka a tánciskolában elkönyvelte, h meleg...

sosem értettem, h miért baj, ha egy fiú lányos játékokkal játszik...azon senki nem problémázik, ha egy kislánynak pisztoly, meg autó kell, de ha egy fiú babát vesz a kezébe, már jajj, meleg lesz a gyerekem.

Ne félj, nem lesz meleg, vagy hasonló, egyszerűen csak ez is az élet része.

2011. jan. 26. 00:08
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggodj és ne próbáld leszoktatni, gondolj arra hogy sok fiús kislány van, mikor egy kislány a dömperel játszik azon nem akad ki senki, ha fiúk babáznak már baj.

Ki fogja nöni nem szabad ezzen aggodni foglalkozni. Egyszerüen hagyd csinálja.

2011. jan. 26. 00:53
 6/8 TKI Ibolya ***** válasza:
100%
Az én fiam is szokott lányosat játszani.Sőt a nővére még királykisasszonynak is beöltöztette.Nincs ezzel semmi baj attól ő még tud nagyon fiús is lenni.Azt olvastam hogy a fiúknak is kell babázni mert így tanulják meg hogy hogyan mutassák ki az érzelmeiket.És kíváncsiságból is jó nekik kipróbálni a lányos játékokat,mint ahogy mi is kipróbáltuk a fiúk játékait.
2011. jan. 26. 10:53
 7/8 anonim ***** válasza:

Pont abban a korban van, amikor a gyermekek szerint a nem (szexus)megváltoztatható (pl.:átöltözéssel).Kb. 6-7 éves korra már tudni fogja, hogy ez nem így van.

Az identitás 2 és 7 éves kor között fejlődik és ezek normális velejárói.

2011. febr. 1. 18:00
 8/8 anonim ***** válasza:
Kedves Utolsó! Tudnál Nekem olyan könyvet,vagy interneten elérhető irományt javasolni,amikben le vannak írva ezek az érdekes dolgok a Gyerekekkel kapcsolatban? Például az ilyenekre gondolok mint,amit Te is írtál,hogy x éves korukig azt hiszik átöltöznek és lányok vagy fiúk lehetnek:D, vagy amikor x ideig azt hiszik,ha a kezük elé teszik a kezüket,akkor elbújtak és nem látják Őket:)...stb.
2012. nov. 24. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!