Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Tanulásmániás lány? Tegyek...

Tanulásmániás lány? Tegyek valamit? Mit?

Figyelt kérdés

Igaz, már nem gyerek, de nekem az. 20 éves, folyton tanul, itthon van a könyv előtt, a munkahelyén - mert közben dolgozik -, olvas, folyton a könyvtárban ül.

Fejébe vette, hogy neki kell 3 diploma nagyon jó eredménnyel, minél több nyelvet el szeretne sajátítani magas szinten, folyton hajt.

Kezdek érte aggódni?

Szükségtelen vagy tudok valamit tenni?

2011. ápr. 22. 18:38
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
És ez miért is probléma?
2011. ápr. 22. 18:43
 2/21 anonim ***** válasza:

Mit akarsz tenni? Lebeszélni, hogy az eljövendő életében nagyobb eséllyel tudjon megélhetést választani?

Aki sportol, profi szinten, az az edzőteremben éli az életét. Ezt választotta.

Semmivel sem lesz kevesebb, mint akik bandáznak, buliba járnak, stb.

2011. ápr. 22. 18:43
 3/21 A kérdező kommentje:
Csak úgy érzem, túlzás...
2011. ápr. 22. 18:44
 4/21 anonim ***** válasza:
Szerintem hozd őt össze Szász Marcival :D pont passzolnának egymáshoz.
2011. ápr. 22. 18:49
 5/21 anonim ***** válasza:
24 éves vagyok és én nagyon nem szeretek tanulni, de néha azért muszáj. De úgy gondolom, hogy azért az sem jó ha egész nap tanul és semmi mást nem csinál. Vannak barátai, elszokott járni néha? Azért vigyázni kell ezzel, mert idegileg is teljesen kimerülhet.
2011. ápr. 22. 18:59
 6/21 A kérdező kommentje:
Színházba, kiállításokra jár csak, úgy a bulizni nem. Igen, sétálni is... kutyával.
2011. ápr. 22. 19:01
 7/21 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem nem normális, nem a tanulás miatt, hanem a hozzáállása.

Neki kell 3 diploma? Mintha a számon van a hangsúly számára. Nem a megszerzett tudáson. Én inkább örülnék, ha az én gyerekem egy szakmát akarna (nem is ragaszkodnék a diplomához) és aztán azt elsajátítani minél magasabb szinten.De 3 diploma, egyáltalán minek?

Minél több nyelvet? Azt is minek?

Mintha Guiness rekordok könyvébe készülne, mennyiségkényszeres lenne. Szerintem ez beteges.

Én nem hiszem egyébként, hogy lelki eredetű problémával bármit is lehetne tenni. És úgysem látná be, hogy ez nem normális és nem járna kezelésekre. Úgyhogy mást nagyon nem tudsz, nézni és tűrni. Ebből jobbak a valódi betegségek, mert azokra van gyógyszer, de ilyen zavarokra semmi.

2011. ápr. 22. 21:09
 8/21 A kérdező kommentje:
Emiatt is furcsa nekem is. Mikor előhoztam a témát, annyi volt a válasz, hogy korábban mindenki lenézte az iskolában kisgyerekként, hogy rosszul ment neki a matek (majdnem megbukott párszor), ebből kifolyólag lehet megfelelési kényszere... De nem tudom, nem igazán akart/akar róla beszélni... Aggaszt. Nagyon.
2011. ápr. 22. 21:12
 9/21 anonim ***** válasza:

Nehéz, de én próbálnék vele akkor is beszélni, hogy oké megfelelési kényszer, de próbáljon megy egy felé menni. Ne 3 diploma kelljen, kezdjen eggyel, olyan területen, ami tényleg érdekli. és ha megvan az az 1, akkor gondolkodhat, hol tudja magát tovább fejleszteni. Ne a mennyiségre, minőségre menjen rá.

Tanuljon meg egy nyelvet, mert egy nyelvet is nagyon kevesen beszélnek tisztességesen kis hazánkban.

És egy diploma, nyelvtudással is kitünő, ha olyan területen végzi el, ami érdekli. Nagyon kevesen vannak ám (saját tapasztalat 3 diploma megszerzése után), akik magas színvonalon képesek művelni egy-egy szakmát.

Én angol irodalmat tanultam az egyik egyetemen, irodalom volt minden szemeszterben és vizsgázni kellett, minden egyes vizsgán 10 emberből 8 azon vitatkozott minek is kell angol irodalmat tanulni, angol irodalom szakon, pláne angol írók műveit, angolul. Nem mertem sosem megkérdezni, amikor jelentkeztek angol irodalom szakra, mire számítottak, matekra magyarul?

Szóval próbáld rábeszélni, hogy válasszon egy testhez álló szakterületet és azt végezze el tisztességesen, nincs szüksége 3 diplomára.

2011. ápr. 22. 21:31
 10/21 anonim válasza:

A 3 diploma tényleg irreális és teljesen felesleges. ha van egy diplomája nem győzi majd tovább képzeni magát. talán azért van ez, mert még nem érzi a piaci igényeket. Nekem van egy diplomám, de gyakorlatilag még vagy 10 évet kell egyfolytában tanulom, hogy szakképzett, módszerspecifikus pszichológus legyek.

Nekem eszembe jutottak az első évek is. Amikor bekerültem nagyon sokat tanultam. Időbe került felmérni azt, hogy mit kérnek az egyetemen, felesleges mindent magolni stb. lehet h ő is megtapasztalja majd.

csak óvatosan a beszélgetéssel, nehogy "csak azért is" legyen belőle.

2011. ápr. 22. 22:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!