Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Tanulásmániás lány? Tegyek...

Tanulásmániás lány? Tegyek valamit? Mit?

Figyelt kérdés

Igaz, már nem gyerek, de nekem az. 20 éves, folyton tanul, itthon van a könyv előtt, a munkahelyén - mert közben dolgozik -, olvas, folyton a könyvtárban ül.

Fejébe vette, hogy neki kell 3 diploma nagyon jó eredménnyel, minél több nyelvet el szeretne sajátítani magas szinten, folyton hajt.

Kezdek érte aggódni?

Szükségtelen vagy tudok valamit tenni?

2011. ápr. 22. 18:38
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Megpróbálok majd vele erről beszélni.

Amúgy ő is azt tanulja, amit érdekli, ezzel úgy nincs gond, csak a folytonos megfelelési kényszert tartom rossznak, illetve azt, hogy szerintem nagyon kevés időt szán szórakozásra...

2011. ápr. 22. 22:34
 12/21 anonim ***** válasza:
48%
örüjj neki.gondolj bele hogy majd ha lessz gyereke legalább jó hátteret tud majd nyújtani^^
2011. ápr. 23. 14:28
 13/21 anonim ***** válasza:
Csak kis technikai info: a három diploma nem feltétlen előny a munkaerőpiacon, mert többet kell neki majd fizetni, mint egy egydiplomásnak, ezért, hacsak nem NAGYON jó abban, amit csinál, jó eséllyel kapja meg az állást helyette egy egy diplomával bíró egyén. A munkáltatók nem szeretnek egy forinttal sem többet fizetni a szükségesnél általában...
2011. ápr. 23. 15:22
 14/21 anonim ***** válasza:
Örülj neki, hogy gondol a jövőre és hogy biztos jövőt próbál magának teremteni.
2011. ápr. 26. 01:12
 15/21 anonim ***** válasza:
Ne tegyél semmit,ez nem egy mánia,ez egy egészséges dolog.. ha drogozna meg midnen,akkor panaszkodhatnál.Így nem érdemes.
2011. ápr. 26. 14:21
 16/21 anonim ***** válasza:
sztem is hagyd hadd tanuljon ha akar... jobb mintha azzal a kérdéssel jöttél volna hogy nem akar tanulni. de vannak barátai? gondolom igen, de ennek ellenére mond neki h kapcsolódjon ki meg ilyenek ha nem akar elmenni bulizni akk meg menjetek el hétvégén családostúl könyvek nélkül a természetbe és akk garantált h nem tanul
2011. ápr. 26. 14:48
 17/21 anonim válasza:
Én úgy vettem észre magyarországon nem számít hogy érettségivel vagy 3diplomával mész-e jelentkezni munkahelyre. A többdiplomásnak magasabb lenne a fizetése, de ugyanúgy nincs szakmai tapasztalata, és persze sokan lobbiznak, egy ismerős ajánlása többet ér mint pár papír.
2011. ápr. 29. 15:09
 18/21 anonim ***** válasza:

Jár-e szórakozni? Ti nem értitek Őt. Neki EZ a szórakozás. Én állandóan nyelvet tanulok, ezért megértem őt. Őrült vagyok? Igen. Ez beteges? Talán. De jó nekem így? Határozottan igen. Bulizni 10 éve nem voltam, TV-m sincs, de vannak barátaim, párom és boldog az életem.

Ne ítéljetek el azért valakit mert nem konformista!

2011. máj. 3. 18:39
 19/21 anonim ***** válasza:
Te írtad, hogy jár sétálni, színházba, dolgozik -->nem szigetelte el magát a társadalomtól. Miért baj az, hogy vannak céljai, sikereket akar elérni? Ha szerez 3 diplomát, kára nem származhat belőle, ahogy abból sem, hogy minél több nyelvet megtanul. Gondold el, milyen jó lenne úgy végignyomni a világcsomagot a tévében, hogy nem csak az angolt, a franciát és a németet érted, hanem mondjuk a kínait, a japánt, a spanyolt, a görögöt és az összes többit is. Idegen kultúrákat, nyelveket megismerni - szerintem remek dolog. Ami pedig a számolgatást illeti: ha állásinterjúra mész egy rendes céghez, nem (csak)az élettapasztalatod, műveltséged és a tudásod érdekli őket, abban a rövid időben, amit egy jelentkezőre szánnak, csak az első benyomásra van lehetőség, nem a globális problémák megvitatására. A papírjai alapján feltételezik, hogy milyen ember is, mekkora szaktudással. Lehet, hogy nem csalhatatlanok a papírok, de akinek 3 diplomája van, az valószínűleg nem teljesen inkompetens, vagy legalábbis tanulékony, szorgalmas.
2011. máj. 4. 16:13
 20/21 anonim ***** válasza:
Amíg nem megy a szociális viszonyai rovására, addig nem baj, csak túlzás.
2011. máj. 14. 22:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!