Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Kisfiam 0915én lessz 10éves...

Kisfiam 0915én lessz 10éves 1osztályos tanulo. Pöszesége miatt visszafogták az oviban 2szor járja az1 osztályt. Matek irás megy neki jol, olvasással sokat küzdünk. Logopédushoz jár. Zavarja szavakat nehezen érthetöen ejti. Hol kérhetünk segitségért?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 7. 17:30
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Örülj annak hogy neked nincsenek olyan problémáid.
2010. ápr. 12. 11:28
 12/27 anonim ***** válasza:
51%

Nem tudom, hogy volt nálatok, de nem 10 évesen derült ki ez, hanem már az oviban ki kellett. (az én ismerősőmnek 3 éve volt a fia, amikor az óvonő szólt, hogy gondok lesznek. Persze anyuka lehülyézte az óvonőt és most kb ott tartanak, ahol te)

Nem most kellene kapkodni, hanem már 1-2 évesen lehetett volna korai fejlesztőbe vinni, ha valóban, a terhességed során történtek okozzák nála a problémákat.

Szerintem 10 évesen már nem sokat tudsz tenni. Esetleg keress egy jó kisegítő iskolát.

2010. ápr. 12. 18:30
 13/27 anonim ***** válasza:
90%
Csak azt nem értem, hogy miért ilyen helyen kérsz segítséget? Ha már az óvodában komoly gondok voltak, nyilván javasoltak szakemberi segítséget, amit Te nem fogadtál el, csak erre tudok következtetni a leírtakból. Biztosan az iskolában is irányítottak olyan helyre, ahol segítséget kaphatnál a gyerekednek, de az nem egy internetes fórum lesz, az hótzicher. Ballagj be a lakhelyeden lévő Nevelési Tanácsadóba, vidd magaddal a gyereket és csináld végig, amit ott mondanak. Ezzel a gyerekkel nem csak beszédprobléma van, bármennyire ezt hangoztatod. A beszédhiba az olvasás, írás tanulásban igen nagy hátrány, mert ahogy mondja, úgy is írja le. Segíts a gyerekednek, mert minél hosszabb idő után kerül speciális osztályba, annál nehezebben éri utol a többieket.
2010. ápr. 12. 19:26
 14/27 anonim ***** válasza:
87%
tegnap 15:01-nek: igen, lehet. 8 éves korig óvodás lehet a gyerek és ha 2x járta az elsőt, ki is jön a 10 év. Egyébként egy kicsit magadba is nézhetnél, mielőtt gúnyolódsz másokon. Nem ártana kicsit a nyelvtan könyvet sűrűbben forgatni. És megtanulni, hogy a mondatot mindig nagybetűvel kezdjük. Még az interneten is.
2010. ápr. 12. 19:30
 15/27 anonim ***** válasza:
94%
Nem tudom milyen emberek vannak itt,valaki segítséget kér és lehordjátok,ahelyett,hogy a kérdésre válaszolnátok.Az előző válaszolónál a pont,hiszen jól levezette miként lehet tíz évesen elsős a gyerek.Szerintem menj a nevelési tanácsadóba,nyilván ott tartották vissza a gyereket.Gondolom onnan is kaptál már segítséget és biztos vagyok benne,hogy éltél is vele.Ők mit mondtak?Az a segítség nem elég?Mondd el nekik bátran a félelmeidet,problémáidat,nekem ők szoktak segíteni,pedig nincs a gyerekemmel gond,de ha tanácstalan vagyok bármivel kapcsolatban,akkor azonnal őket keresem meg.
2010. ápr. 12. 20:30
 16/27 anonim ***** válasza:
94%
Nekem is van egy 10 éves elsősöm, szeptemberben került hozzám, szakvéleménnyel.Rettentő sok problémája voltkb 4 éves szinten állt 8 évesen. Határeset volt, eredetileg gyógypedagógiai osztályba kellett volna járnia, végül hozzám került. Most már szépen olvas, ír, alapműveleteket elvégzi matematikából. Rengeteget foglalkoztam vele külön is, minden nap tanórák után is. De az ilyen gyerekeket évente újra el kell küldeni szakvizsgálatra az iskolának. Ti mikor voltatok utoljára? A tanító nénije mit mond? Először vele beszélj, aztán a vizsgálati eredmények alapján kell dönteni a további fejlesztési lehetőségekről.
2010. ápr. 12. 21:32
 17/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm azoknak akik velem együttéreznek és probállnak segiteni. Óvodábol ugy engedték iskolába a kisfiamat hogy kislétszámú osztályba javasolták az elhelyezését. Voltunk vizsgálatokon is ahol ugyanezt javasolták. Sajnos akárhová mentem nem vették fel mert hogy területileg nem tarozunk oda. mert akkor még másik településen laktunk. Iskolaköteles volt bementem a polgármesteri hivatalban is megkerestem a humánosztály vezetöjét beszéltem vele több alkalommal és bejutatta egy olyan iskolába ahol az 1 osztályba voltak 32-en, pedig elmondtam hogy mi a problémánk és vittem a nevelési tanácsadoi és az ovodai szakvéleményt is. Sokszor kigunyolták a többiek a beszédje miatt. Látom a kisgyereken is hogy nagyon bántja hogy idösebb a többieknél kitünik közülük. Tavaly nagynehezen át tudtam tenni egy másik iskolába kislétszámú osztályba ujból elsös lett. " egyébbként itt nem vették fel elötte évben" Sokat fejlődött itt, de az olvasással még mindig sok problémája van. Tanárnövel folyamatosan tarjuk a kapcsolatot és a nevelési tanácsadóval is ami egyébbként az iskolán belül van. Külön fejlesztési órákat kap.
2010. ápr. 12. 22:57
 18/27 anonim ***** válasza:
50%

Helyi nevelési tanácsadóhoz kell fordulni ott ingyen segítenek.

[link]

2010. ápr. 13. 00:58
 19/27 anonim ***** válasza:

Szia,tegnap 20:30 vagyok.Na erről beszéltem,felháborító,hogy itt egyesek milyenek.Látjátok kedves "Segítőkész emberek",itt van a magyarázat,csak a kérdező nem látott benneteket érdemesnek arra,hogy meg is írja.Na ezen nem is csodálkozok.Miért törvényszerű az,hogy valaki nehéz helyzetben van,akkor még jobban tiporjuk bele a földbe.

Kedves kérdező,te gondos szülő vagy és örülök,hogy sikerült a gyermekedet másik osztályba átteni.Segíteni sajnos nem tudok,de a helyzetedet átérzem,mert a testvérem is kb. ilyen szinten volt lemaradva,mint a te gyermeked.Rendes iskolába járt és ott állandóan csúfolták őt,viszont a szakemberek azt mondták,hogy ne rakassuk őt speciális osztályba,mert akkor meg le fog maradni,hiszen a sérülése nem akkora nagy.Ma már felnőttek vagyunk és tisztességes,másokat segítő és nem becsmérlő ember lett belőle.

2010. ápr. 13. 06:25
 20/27 anonim ***** válasza:

Nem javasolták,hogy menjetek bizottság elé? Vagy hogy léteznek úgynevezett logopédiai előkészítő osztály ahol tényleg kis létszámban dolgoznak a gyerekkel 1 évig utána kezdik csak a normál elsőt?

Nekünk javasolták és lehet 1 év múlva élünk is vele,

2010. ápr. 13. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!