Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan vegyem rá a 21 hónapos...

Nori26 kérdése:

Hogyan vegyem rá a 21 hónapos fiamat hogy egyen darabos ételt?

Figyelt kérdés

Soha nem volt jó evő ilyen volt már egész kicsi kora óta.

A májkrémes kenyeret,burgonyás párnát, burgonyás pogit kakaós csigát,bundás kenyeret azt úgy ahogy megeszi de abból is csak pár falatot ha van hozzá kedve, ugyan így van a gyümölcsökkel is. A főtt ételt egyáltalán nem eszi meg darabosan elkezd ökrendezni és arra is volt példa hogy meghányatta magát, le kell neki turmixolnom de még akkor is csak úgy eszi meg ha közben valamivel elterelem a figyelmét,már nagyon kétségbe vagyok esve. Mit tegyek hogy egyen darabosat?

2016. márc. 15. 15:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az evészavarnak nagyon is sok köze van az autizmushoz! Az autisták jelentős része ugyanis szelektív evő, jellemző rájuk az ételek színére, állagára, szagára való szenzoros túlérzékenység. Sok auti gyakran extrém módon válogatós!

21 hónapos babánál, ha pszichés zavar van, annak nyomós oka kell legyen. A pszichés alapú evészavar nem ennyi idősen szokott kezdődni általában.

A szoktatással is összefügghet az evési probléma, ez esteben étkezési tréninggel lehet segíteni. Ez is van a Korai Fejlesztőben.

Más: az autizmus nem függ össze az értelemmel, sőt! Az autisták egy része kiváló értelmi adottságokkal rendelkezik, extrém magas IQ-val! Tehát értelmileg lehet magasabb szinten a kortársaknál.

21 hónaposnál az evési zavar oka a következő szokott lenni:

- szoktatási probléma (ez is széles körű, részletes átbeszélést igényel)

- pervazív fejlődési zavar része ( autizmus)

- szenzoros zavar auti nélkül. (észlelési zavar önmagában, de ez ritka)

- extrém esetben súlyos pszichés problémák (pl súlyosan terhelő családi háttér, haláleset, konfliktusok otthon. A gyermek a tünethordozó)

Továbbra sem mondom, hogy auti a gyermeked, hiszen az egy tünetegyüttes, aminek 3 funkciót érintenie kell. (szociális interakciók, kommunikáció minőségi eltérése, rugalmatlan viselkedés)

Átküldök egy kérdőívet, ennek az alján van a kiértékelés is. Ez egy korai auti szűrőteszt. Ha 3 pont alatti, akkor jó eséllyel felejtős a dolog. Szerintem töltsd ki, és ha ez rendben, akkor a listáról máris törlődik ez a lehetőség.

2016. márc. 23. 22:27
 12/13 anonim ***** válasza:

[link]

Itt a kérdőív

2016. márc. 23. 22:28
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm sokat segített a kerdőív. Szerencsére rá egyik sem vonatkozik ezzel most nagyon megnyugodtam. A férjemmel is kitöltettem a tesztet de neki is ugyan az az eredmény mint nekem gondoltam így a biztos.Úgyhogy az evési problémánk máshol keresendő.
2016. márc. 24. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!