Már 6 hónaposan kellet volna neki adni darabos ételeket. Most már nehezen szoktatod rá, mert nem tanult meg rágni.
Evés előtt próbálkozz a levesben pl. a zöldségeket apróra vágva adni neki. Vagy a pörköltből a krumplit összetörni, húst apróra vágni.
Ha nincs semmi szervi baja, akkor a következőt ajánlom megfontolásra:
Étel mellett még sosem halt éhen kisgyerek.
Tegyél elé darabosat, hagyd, hadd egyen belőle amennyit akar (lehet, hogy hozzá sem nyúl), majd vedd el tőle és a következő étkezéskor (2-3 óra múlva) adj neki újra. Addig semmit, se nasi, se más étel. Nálunk ez bejött.
Semilyen darabosat nem eszik? Kekszet, banánt ilyesmit sem eszik meg?
Az én kislányom 19 hónapos és főzelékből nem nagyon hajlandó darabosat enni, csak pépeset. Minden ebédnél darabossal kezdek, aztán ha pl. nagyon öklendezik, akkor áttérek a pépesre.
De a kislányom más darabosat megeszik: kekszet, kenyeret, Abonettet, felvágottat, tészta darabokat felszedegeti és úgy eszi meg, levesben is simán megeszi a répa meg borsó darabokat (csak az a baj, hogy ezekből pl. tészta, nem eszik meg olyan mennyiséget, mint a pépes főzelékből, ezért adok még kiegészítésként ilyet).
Nem lehet, hogy nálatok is "csak" a kanalas darabossal van gondja?
Védőnönk szerint megszokta, hogy a főzelék pépes és azért nem hajlandó ebből megenni a darabosat, azt mondja lehet, soha nem is fogja. Majd teljesen hozzászokik a mi ételeinkhez és azt fogja enni, így a darabos főzelék kimarad az étkezési sorrendből.
Ha semilyen darabosat nem eszik, akkor lehet tényleg valami gondja lehet a rágással!
a fiam majdnem két éves volt,amikor eltettem a turmixot
érdekes,hogy a száraz kaját megette,tehát tudott rágni,de a főtt ételt csak turmixolva volt hajlandó
képes volt összehányni magát,ha darabos maradt a kaja
nálunk a bölcsi oldotta meg a dolgot,a példa ragadós alapon,a többi gyerektől látta,és szépen megette.ráadásul egyedül sem volt hajlandó enni,sőt itthon a mai napig etetni kell,pedig 3,5 éves
ha nagyon éhes elkezd egyedül enni,de pár kanál után közli,hogy anya etessél engem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!