Hány hónapos korban vezettétek be a darabos ételt? Volt már foga akkor a babátoknak? 8,5 hónapos a kisfiam, foga még nincs. Várjak amíg nem lesz?
7hósan akkor már 4foga volt most 9hós és 6foga van de azért még van jócskán pép a darabok között.
pont tegnap láttam hogy harapta a babapiskótát szabályosan azt hittem rosszul látok.
nekem kéne átállnom hogy egyen darabosat mert a tápszert sem eszi már meg és jobban megy neki a vajas kenyér mint a papi.
Nagy közhely, de igaz, h. minden gyerek más!
A fiamnak 5 és fél hónaposan volt már foga, a keresztlányomnak 11 - szóval ez nagyon különböző.
Legfontosabb, h. a saját gyerkőcünk igényeit figyeljük. Mi történhet vele, h. 8-9 hónaposan még nem eszik szilárdat, csak jó minőségű pépes ételt?
(Ha nem feltétlenül csak paprikás zsírban úszó pörkölt krumplival összetörve, az külön jó.)
Az, hogy szépen fejlődik, és legfeljebb csak 10 v. 12 hónaposan fogja kérni. Addig is boldog baba marad.
Leginkább arra kell figyelni, h. mit szeret(ne) a kisfiad, h. érzi jól magát, és nem azt, h. mit csinálnak a környezetetekben levő hasonló korúak. (Persze itt leginkább a táplálkozásról beszéltem, a mozgásfejlődés, érzékelés, stb. azért más. Ott néha korai fejlesztéssel rá kell segíteni, hogy ne legyen később (esetleg életre szóló) lemaradása a gyerkőcnek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!