Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » ADHD-s figyelemzavaros 10...

ADHD-s figyelemzavaros 10 éves fiunknak erősen javasolt gyógyszerszedésre még mindig mondhatunk "nem"-et?

Figyelt kérdés
Egyszer fent, egyszer lent életet élünk, de mostanában sokszor vagyunk inkább lent. Elég nehéz időket élünk, a pszichológus ajánlja is a gyógyszert. Mi el akarjuk ezt kerülni, mert több rossz dolgot hallottunk róla, mint jót. A másik meg: 10 évesen elkezdeni? Ez egy drog... és ha majd nem tud leszokni? Mindig abban bíztunk hogy most már nincs sok hátra, talán megkomolyodik... Na de most már a kicsi kárára is megy a dolog, rólunk nem is beszélve (kissé roncsok lettünk). Halogatható ez még?

2016. febr. 28. 21:15
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:

"a régi tanàr tudta kezelni"

- Kitalálom: most ötödikes.

A negyedikből ötödikbe való átmenet sokszor gond sok gyereknél. Sok ötödikest tanítottam már és a tanítók vagy értetlenkedtek az esetleg felmerülő problémákon, vagy belátták, hogy egészen más helyzet negyedik osztályban tanulni, mint ötödikben.

2016. febr. 29. 14:48
 12/37 A kérdező kommentje:
Helyesbítek: pszichiàternàl voltunk. Nem ötödikes, most harmadikos. Azt eddig nem írtam hogy Németorszàgban élünk de ez semmin nem vàltoztat. Sajnos itt a màsodik és harmadik között van nagy szakadék.
2016. febr. 29. 15:08
 13/37 anonim ***** válasza:
90%

Volt egy ismerősöm, aki pont a Ritalin helyett teljes életmódváltással, valami speciális diétával- vitaminokkal kezeltette a gyereket. Nem emlékszem, mert különben nem érint, de ég és föld volt a gyerek az új kajákkal.

Dietetikus biztos meg tudja mondani, hogy miknek az elkerülése és miknek a hozzáadása kell. Ha más nem, angolul biztos hozzáférhető.

2016. febr. 29. 21:08
 14/37 anonim ***** válasza:

Szia! Engem nem fognak szeretni az eddigi hozzászólók, de megértem az álláspontodat. Azt írod, a fiad figyelemzavaros – tehát nem hiperaktív, ugye?

Írtad, hogy sok mindent kipróbáltatok. A szenzoros integrációs terápiát is? Arról nagyon jókat olvastam szakkönyvekben, és van egy német szakértője, aki létrehozta ezt a központot: [link]

Amiről az utolsó hozzászóló ír, az pedig a GAPS étrend lehet. Ezt nem ismerem, nem próbáltam, így véleményt sem tudok alkotni róla, de számomra elég meggyőzőnek tűnik ( [link] hiszen igaz, hogy „az vagy, amit megeszel”, és hát, lássuk be, manapság elég sok olyan dolog jut a szervezetünkbe, amelyeknek a hatását nem is sejtjük.

Mondom ezeket úgy, hogy van egy enyhén figyelemzavaros fiam, és egy hiperaktív férjem (nem vicc, valóban az :)).

2016. márc. 1. 20:09
 15/37 anonim ***** válasza:
59%

A Gaps diéta ippeg pont olyan, mint a homeopátia. Nincsen az ég egy adta világon semmiféle működő hatásmehanizmusa. Van akinek bejön, van akinek nem. Mivel alapon szkeptikus vagyok, de a gyermekemért mindent, így azért persze belevágtam. Kíváncsiságból, meg hát gondoltam ártani nem árthat. Természetesen nem egymagam, volt segítőm ebben. Bónusz a nővérem dietetikus, így abszolút spéci módon összeállította úgy az egész étrendet, hogy véletlenül se lehessen hiánybetegség, vagy egyéb más mellékhatás és a diétának is tökéletesen megfeleljen. Nem tiszavirág életű probálkozás volt, hosszú ideig csináltuk. Nulla, azaz zéró eredménnyel. Ha ez olyasmi lenne, mint egy antibiotikum teszem azt, akkor működne mindenkinél. Mivel szórványos a sikere, így pont annyit ér, mint a kézrátétel. Az én fiam hiperaktív/autista kombó. Jól fejleszthető és kijártuk a magunk útját, haladunk. Nincsen avval semmi gond, ha valkinek a gaps bejön, sőt örvendetes, de úgy "reklámozni", mint a tuti gyógyírt roppant nagy felelőtlenség, mert nem az.

Kedves kérdező, ha valóban szükséges és a szakemberek is erősen javasolják, lehet el kéne kezdened, de ez a Te döntésed. Ha további kételyeid vannak, vidd el másik pszichiáterhez, egy második/sokadik vélemény csak jól jöhet és megerősíti az embert.

2016. márc. 2. 13:09
 16/37 A kérdező kommentje:
14-es: A fiam nem csak figyelemzavaros, hanem erősen hiperaktív is. ADHD-s. Köszönöm a válaszokat.
2016. márc. 6. 13:21
 17/37 anonim ***** válasza:
Szerintem a GAPS diétának van értelme, bár elismerem, elég nehéz betartani, főleg, ha a család többi tagja nem aszerint eszik otthon. Baj nem lenne belőle, ha kipróbálnátok, még mielőtt a gyógyszert elkezdenétek. 1-2 hónap alatt kiderül, hoz-e megfelelő változást. Én próbálkozom a gyerekeimmel (egyik ADHD-s), de sajnos csak otthon tudok, az oviban nem az én főztömet eszik. Mindenesetre ennyitől is tapasztalok javulást. A GAP szindróma c. könyvet olvasd el, sok érdekes dolog van benne.
2016. márc. 8. 00:30
 18/37 anonim ***** válasza:

Az én lányom 7 éves. Fél éve mondta rá a gyerekpszichiáter, hogy nagyon durva adhd-ja van,és azonnal gyógyszer.

Én meg azonnal visszautasítottam. Utána elolvastam a betegtájékoztatót, és jól tettem, szerény véleményem szerint. Azóta beszéltem pár anyukával, akik adják a gyereknek, és nem számoltak be valami túl jó élményekről. Alvajárás, sírógörcsök, agresszió.

A lányom azóta nagyon jól fejlődik, elvittük egy pszichológushoz, szerinte meg nem is adhd-s, hanem aszpergeres, és nem is érne semmit a gyógyszer neki. Elvittem egy adhd-s terápiás csoportba, és döbbenten szemlélte, hogy hogy pörögnek a többiek, és mondta, hogy anyu, ezek a gyerekek nagyon rosszak voltak. Az ottani terapeuta szerint nem oda való.

Akkor most szerinted adjam neki a gyógyszert vagy ne?

Asperger, adhd, vagy simán csak egy lusta, antiszociális kislány?

A bizonyítványa 3. Most másodikas.

Nekem őszintén az a véleményem, hogy ezek a "szakemberek" egyáltalán nem tudják, hogy miről is beszélnek. És nem adnám jó szívvel a gyerekemnek azt a gyógyszert, amelyre rá van írva, hogy öngyilkossági hajlamai lehetnek tőle. Köszi, de szeretném azért néha egyedül hagyni anélkül, hogy azon kéne rettegnem, hogy mire hazaérek felmetélte-e az ereit.

Az meg, hogy az agy majd megtanulja termelni ezeket az enzimeket a gyógyszer hatására, hát hol van ez bizonyítva? A szemizom megtanul fókuszálni, ha szemüveget hordasz? Nem, annál inkább ellustul, és romlani fog a szemed.

A tanulmányokról meg annyit, hogy amennyiben a gyártó finanszírozza, számomra már nem is hiteles.

2016. márc. 13. 22:37
 19/37 anonim ***** válasza:
#18: meglepődnél, ha kiderülne, néha egy szakember is tévedhet? Vagy ha egyszer elsózzák az ételt, nem megyek többé étterembe?
2016. márc. 13. 22:39
 20/37 anonim ***** válasza:
51%

"Az én lányom 7 éves. Fél éve mondta rá a gyerekpszichiáter, hogy nagyon durva adhd-ja van,és azonnal gyógyszer.

Én meg azonnal visszautasítottam. Utána elolvastam a betegtájékoztatót, és jól tettem, szerény véleményem szerint. "

Mert a tudásod felér a szakemberével, igaz? Legközelebb az antibiotikumot sem adod be neki, mert a betegtájékoztatón számtalan mellékhatás van felsorolva?!

A szakember pontosan tisztában van a mellékhatásokkal, melyek a betegség lefolyásához és következményéhez képest jócskán eltörpülnek! De neked jobban kell tudni, hiszen olyan sok ADHD-s esetet láttál és kísértél végig. Láttad természetesen azokat az eseteket is, melyek kezelés nélkül maradtak. Azokat is, akiknél az ADHD-nál sokkal súlyosabb mentális zavarok léptek fel a kezelés hiányában. Mondjuk bipoláris depresszió, drogabúzus, súlyos depresszió, személyiségzavarok. Ugyanis a betegtájékoztatón nincsen, hogy a kezeletlen ADHD hova vezethet.

Azt is bizonyára nagyon tudod, hogy az agyban milyen vegyületek hiányoznak ennél a fejlődési zavarnál. És azt is tudod, hogy ezeket az anyagokat kívülről kell pótolni ahhoz, hogy a gyermek normálisan be tudjon illeszkedni, képes legyen figyelni és tanulni.

Azt is látom nagyon tudod, hogy egy pszichológus nem diagnosztizálhat senkit asperger szindrómával! Az asperegerg szindróma jelenleg már nem létezik, helyette autizmus van, abból a spektrumon lévő elhelyezés. (magasan, alacsonyan funkcionáló)

Az autizmus diagnózisát biztonsággal csak az abban jártas és abban speciálisan kiképzett szakember állíthatja fel, illetve szakemberGÁRDa, több ember!!! Gyakran több napos vizsgálat után. Mert ez az a diagnózis, amivel egyáltalán nem szeret senki dobálózni, hiszen egy életre szól.

Szóval jó lenne kicsit leszállni a magas lóról és követni az orvosok utasításait. Azért, mert nem vagy szakember, nem tudod megítélni egy terápia fontosságát.

A leírtak alapján érdemes elmenni valamelyik gyermekpszichiátriai osztályra (pl vadaskert, sote, bethesda), ahol értenek mind az ADHD, mind az autizmus diagnosztizáláshoz, differenciálásához. És elfogadni azt, amit ott ajánlanak terápiaként.

Gyermekkorban kizárólag erős megfontolás után javasolnak gyógyszert. Ha javasolnak, akkor annak nyomós oka van. Tessék ezt kérem szépen elfogadni. A gyermeked érdekében.

2016. márc. 14. 10:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!