Mit tegyek ha a 6 éves lányom kezelhetetlen?
Nagyon el vagyok keseredve.Ő a legnagyobb.3 gyermekem van egy 6,3 évesek és 5 hós a legkisebb.A két kicsivel semmi gondom de a nagy...
Néeha olyan érzésem vanhofy nem bírom és beadom valami intézetbe.SEGÍTSETEK!!LÉGYSZI!!!
Ahogy elolvastam a kérdésed, nekem is az jutott rögtön eszembe, hogy próbáld bevonni az otthoni feladatokba. De látom, írtad, hogy azt is a szemedre veti.
Mégis, nem lehetne finoman rávezetni, hogy segítsen neked, és ezáltal hasznosnak, fontosnak érezze magát? Vhogy tudatosítani benne, hogy nélküle nem boldogul a család, szüksége van rá a tesóinak is.
Olyasmire gondolok pl., hogy egyedül nem tudod összehajtogatni a ruhákat, vagy a nagyobbik öcsinek lerajzolni a házatokat, mert Te ehhez túl béna vagy (ezt nehogy magadra vedd, csak cselnek gondolom ezt mondani), és ha ő is segít, akkor minden sokkal jobban megy.
Mert a leírásodból én is féltékenységet gyanítok a háttérben. Hátha játékosan be tudod vonni a feladatokba, és akkor az idő alatt is együtt vagytok, érzi, hogy rá figyelsz.
Kitartást kivánok Nektek, és minden jót!
Ja, az ilyen liberális szülőknek lesznek a kib@szott bunkó, szemtelen primitív kölykei, akikkel manapság tele van az iskola, akik nem tisztelnek se tanárt, se időset, se senkit.
Valóban, ez tényleg célravezető....
Oh, szóval egy gyerek csak úgy lehet jól nevelt, ha verik.
Gratulálok ehhez az értelmes gondolatmenethez. Tényleg, szívből. Engem életemben nem ütöttek meg a szüleim, és lám: nem vagyok olyan primitív véglény, mint te. Valószínűleg te meg attól lettél ilyen csodálatos ember, mert gyerekkorodban olyan kitűnően bántak veled a szüleid, mint ahogy most te bánsz a saját gyerekeiddel...csak sajnálni tudom őket.
Csak azt nem értem, hogy szülés helyett miért nem vásároltál inkább egy boxzsákot. Azt kedvedre püfölhetnéd...
És még csak így utólag megsúgom: a tisztelet nem egyenlő a félelemmel.
Veréssel te nem fogsz kicsikarni a gyerekedből semmiféle tiszteletet, az, hogy engedelmeskedik majd neked, csak annak lesz köszönhető, hogy fél a következő pofontól. De ettől függetlenül mélységesen le fog nézni és gyűlölni fog érte. Dehát jó neked a látszat-tisztelet is, nemigaz? így majd elhitetheted magaddal, hogy te milyen jól is neveled őt.
Kedves válaszoló!!
Én egyáltalán nem azt írtam hogy ütöm-verem a gyerekemet,de az hogy néha kap a fenekére azzal még a védőnőnk is egyetért meg az ovónők is.Persze ez nem azt jelenti hogy szét verem...
Az hogy ki hogy neveli a gyerekét engem nem érdekel.Én csak feltettem egy kérdést,mert hát ez az oldal erről szól...Választ tanácsot vártam és kaptam is egy pár ÉRTELMES EMBERTŐL.Te NEM tartozol közéjülk ezzel a stílussal.Te tiptkussan az az ember vagy aki csak veszekedni,,kötegedni jár ide.Légyszi engemhadj békén nem vagyok kiváncsi a szánalmas véleményedre,amit úgy alkottál hogy kiolvastál valamit az itt lévő üzikből.Ha rendessen elolvsad volna és nem csak az első oldalt láthatnád hogy verésrő nagyon szó sem esik a továbbiakban.Nem lehet hogy téged vertek a szüleid???Ezért látod mindenhol ezt???
Szép napot és ne bánkódj már nem bánthatnak.
Kedves válaszoló!
Neked vagy elmentek otthonról, vagy gondjaid vannak a szövet értelmezéssel, vagy lövésem sincs róla mi bajod.
Monddcsak, tudsz értelmi különbséget tenni a "csak akkor jó ha vérzik a gyerek" és a "kapjon EGY pofont ha már TÚLLŐTT minden határon" mondatok között?
Gondolkodj egy kicsit ezen.
Amúgy ha kicsit elolvasod a kérdést két habzó szájú igazságtétel között itt NEM az volt a kérdés, hogy hogyan nevelje a kérdező a gyerekét. Hanem az, hogyha már NEM SIKERÜLT MEGNEVELNIE, akkor mi a frászfenét lehet kezdeni egy KEZELHETETLEN gyerekkel.
Ajjaj, itt azt hiszem gondok vannak. Nos: kedves kérdező, ha figyelmesen elolvasod a válaszaimat, cseppet sem neked szólnak, hanem a legelső kommentemben leírt 2 embernek, úgyhogy nem tudom, te miért kaptad fel a vizet.
A másik meg, hogy idézem: "engem életemben nem ütöttek meg a szüleim", ebből a mondatból te azt szűrted le, hogy engem bántalmaztak és azért írok ilyeneket... XD
Én tudom, hogy te nem ütöd meg a lányodat, mert RENDESEN elolvastam a kérdésedet (nem úgy, mint, jelek szerint, te az én válaszaimat...). És nem azért járok ide, hogy "kötekedjek", de ha olyat olvasok, hogy valaki azt írja, hogy jól csapd meg a kisgyereket, hát azon, bocs, hogy felhúztam magam, biztos én vagyok a rossz. A helyedben inkább hozzájuk intéztem volna pár "kedves szót", nem is értem, miért nem az ilyeneket küldöd el a búsba.
És kedves 13:19-es, te meg, ha már idézel, legalább legyél pontos, mert nem íródott le olyan mondat (legalábbis általam biztosan nem), hogy "akkor jó, ha vérzik a gyerek".
És cseppet sincs gondom a szöveg értelmezésével, egy pofon is testi bántalmazás, főleg ha egy erős felnőtt adja és egy pici gyerek kapja.
És az a "bajom", hogy sokan még mindig eszetlenül vállalnak gyereket úgy, hogy semmi türelmük a kicsihez és azzal próbálják meg rendezni az elfuserált nevelésüket, hogy jól megpofozzák. Bocs, de ettől nekem felfordul a gyomrom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!