Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek ha a 6 éves lányom...

Mit tegyek ha a 6 éves lányom kezelhetetlen?

Figyelt kérdés

Nagyon el vagyok keseredve.Ő a legnagyobb.3 gyermekem van egy 6,3 évesek és 5 hós a legkisebb.A két kicsivel semmi gondom de a nagy...

Néeha olyan érzésem vanhofy nem bírom és beadom valami intézetbe.SEGÍTSETEK!!LÉGYSZI!!!

2010. márc. 31. 19:06
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%

Amiket leírsz az tipikusan a hiperaktív gyerekre jellemző kérj segítséget a nevelésiből vagy vidd el pszichológushoz. Finom motorikát lehet gyakorlin, de a nagy mozgásai rendben vannak meg nézte valaki hozzá értő. Mert ha nem akkor hiába gyűröd neki pl a ceruza fogást nem fog menni. Lehet beteg azért ilyen.. én nem hagynám ennyiben elvinném máshová is... logopédiára viszed az is jó. De mind ez amit elmondtál nem foglalkozás neki munka. Az lenne q vele foglakozás ha bevonnád a kicsikkel való teendőkbe ő lenne a nagy és okos lányod.. aki már sok mindenben segít. Nem kell csak kis feladatok de az legyen az ő munkája és dicsérni dicsérni

egy hiperaktív fiú anyukája

2010. márc. 31. 19:59
 12/37 A kérdező kommentje:

Voltunk nevelésiben de ott azt mondták hogy nincs baja.Bele vonom apróbb feladatokba.De csak óvatossan,mert már azt is a fejemhez vágta hogy mindent ő csinál.

anyukám szerint elkényeztettük.Mondjuk tény hoy mindent megkapnak ami tőllünk tellik.De nagyon nehéz.Köszi hogy ilyen "normálisan" válaszoltál!

2010. márc. 31. 20:06
 13/37 anonim válasza:
100%
Szia! Bár nekem nincs gyermekem, én megpróbálnám azt, hogy levezetném az energiáját pl zene iskolába járatnám, vagy úszni, tornázni, sportolni. Lehet, hogy nem tudok ezzel sokat segíteni, de hátha. Rosszabb nem lesz. Szerintem a zene segítene. :) Kitartást kívánok!! Eszti
2010. márc. 31. 21:13
 14/37 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Elöszőr is kérlek fogad el az olyan tényeket is ami neked

nem tetszik,és nem példa anyaként mutat ki!

Másodszor:

A gyereked valószínűleg (azokat amiket leírtál)

figyelmet hívja magára.Hiányzik neki a babusgatás,

hisz nála van 2 kisebb gyerek.

Szeretné ha vele is úgy bánál,mint a többiekkel.

Menjetek ki labdábzi,frizbizni,biciklizni,

piknikezni,kirándulni,fagyizni,sétálni és hasonló

programot ahol feltudtok oldodni és kettesben nyugodtan

beszélni,hülyéskedni,játszani.Hisz ő még gyerek.

Én is inkább fagyiznék meg labdáznék,mint rajzolnék.

Persze a rajzolás és-e féle programok is hanyagolhatatlanok,de attól hétvéégn mennyetek el

túrázni mondjuk egy picit kettesben.Beszéljetek.

Mert nemsokára kamasz lesz és nem fogsz tudni vele bánni

főleg ha már most nem bizik benned és fegyelmezetlen!

Én tényleg ezeket az úgymond felszabadító programokat

tudom ajánlani a legjobban.És igenis tudatni vele,hogy

ki is a főnök.Ha közbevág szájára csapsz (csak egy ici picit vagy csak odapöcentesz) bár én inkább a határozott

szavak embere vagyok és nem a verésé.

Beszélgettek ésközbeszólsz akkor mondod neki,hogy

most beszéltek ne vágjon a szavatokba nem illik.

Téged is meghallgatunk ha nem szólsz közbe.

Ha rálép a gyereke és láthatóan NEM VÉLETLEN

akkor pedig valami kis büntit találjatok ki.

Ha ügyes akkor pedig valami kis apróságot amit nagyon

szeret.

Mindenek ez a rendje.Beszéljétek meg ha jól viselkedik

jutalom ha rosszul akkor büntetés!

Ne hagyd,hogy "átvegye az uralmat".Nem fog később

tisztelni az pedig baj,csak vigyázz,hogy ne féljen tőled.

Tudja,hogy mindent elmondhat neked,de ésszel kell

viselkednie.

Ha van még kérdésed írj bátran.

Üdv.

2010. márc. 31. 21:31
 15/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos tanácsod!Ígérem megfogadom!
2010. márc. 31. 23:34
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire zsivány a lányod, szerintem az csak arra vall, hogy esze is van. Ez pedig szerintem jelentheti azt hogy lenne esély leülni vele és félig komolyan-de azért gyereknyelven megbeszélni a dolgokat.

Valószínűleg ő is tisztában van vele, hogy bosszant és aggaszt, de szerintem egyszerűen nem tudja ő sem jól lereagálni ezeket a helyzeteket. én is arra gondoltam, hogy valószínűleg az frusztrálja hogy van 2 másik tesó, akik elvonják tőle a figyelmed. és hát, szerintem be kell látni, hogy a 3 gyerek közül ált. a legnagyobb kapja a legkevesebb odafigyelést, törődést.

Valószínűleg annyira el vagy keseredve, hogy nem tudod mitévő légy. A helyedben változtatnék a szabályokon. Lesznek elvárások és meglesz a jutalom, ha helyesen viselkedik. Pl. ha elmondod 100* hogy ne ugráljon, de mégis azt teszi, felveszed a másik kicsit, és otthagyod. a gyerek sem szeretni ha kirekesztik, és harcol a figyelemért. később rájön, hogy ha törődést akar, akkor be kell illeszkednie a családba. ezt a módszert a figyelemmegvonást addig alkalmaznám, amíg nem használ, és minden kis pozitív változásra én is úgy reagálnék.

Bajban van a gyerek is, mert nem tudja magát hova tenni, ő még annyira sebezhető, segíts neki hogy feldolgozza ezt, de ne veszítsd el a tekintélyed, épp ellenkezőleg, vívd ki a tiszteletet de legyél kedves és megértő. sok sikert!

2010. ápr. 1. 16:34
 17/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2010. ápr. 1. 18:18
 18/37 anonim ***** válasza:
83%

Alapvetően 4 szeretetnyelv van. A közös együttlét, a figyelmesség, az ajándékozás és a testi kontaktus.

Amit írtál abból arra következtetek, hogy a lányod szeretetnyelve a közös együttlét. Ez azt jelenti, hogy abból érti meg, hogy szereted, hogy van olyan idő amit CSAK NEKI szentelsz. Beszélgessetek menj vele a parkba labdázni, mássz vele fára stb.

Azért viselkedik kezelhetetlenül, hogy kivívja magának a törődést. Remélem tudtam segíteni.

2010. ápr. 2. 20:51
 19/37 anonim válasza:
23%
Adj neki egy jókora nagy pofont. Ha hagyod annyiban még jobban elszemtelenedik. Így tisztelni fog. Az egy h ülye liberális duma, hogy ne alkalmazz testi fenyítést a gyereken, nem azt mondom, hogy verd, de néha azért kijár egy nevelő szándékú pofon.
2010. ápr. 6. 01:03
 20/37 anonim ***** válasza:
34%

Nem a seggét kell verni, hanem lekeverni neki egy jó nagy pofont, ha szemtelen veled.

Nem agyba-főbe verni, nem minden nap tizet. Csak EGYETLEN EGYSZER, amikor túlfeszíti a húrt. De akkor egy olyat, amit megjegyez, nem ilyen arcsimogatós fajtát. És utána kerek perec megmondani neki, hogy tudja, miért kapta.

Nem vagyok egy brutális állat, de ha már hagytad, hogy idáig fajuljon a dolog másképp nem hiszem, hogy meg tudnád oldani. A gyerek nem hiperaktív és NEM IS HÜLYE. Tudja, hogy azt csinál, amit akar. NEKED, mint SZÜLŐNEK a felelősséged, hogy tudatsd vele, hogy NEM csinálhat azt, amit akar.

2010. ápr. 6. 14:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!