Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A kisfiam 3és fél éves....

A kisfiam 3és fél éves. Rendkívül dacos! Büntetésben van most is. Meddig lehet büntetésben tartani? Tudom h korához mérten 3 perc a max, de mi van ha nem kér bocsánatot, nem bánja meg amit tett? Mit csináljak engedjem ki bocsánat nélkül?

Figyelt kérdés

2016. jan. 23. 20:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha úgy látod, nem bánja, akkor büntetés meghosszabbítása helyett inkább beszélgess el vele, miért rossz az, amit csinált. Egyébként miért van büntetésben?
2016. jan. 23. 20:51
 2/8 A kérdező kommentje:
A hiszti,a hagyjálbékén,tűnj innen, a szófogadatlanság, ésatöbbi.most nyertem először!két órába telt de bocsánatot kért.remélem a következő nem tart ilyen sokáig
2016. jan. 23. 21:48
 3/8 anonim ***** válasza:
38%
A büntetés nem segít, kommunikáni kell a gyerekkel. Nem azért nem kell csinálni valamit bert büntetés jár érte, hanem meg kell értetni vele az adott dolog miért rossz, hogy magától ne akarja csinálni. Nem kell a gyereket hülyének nézni, mindent meg lehet vele beszélni.
2016. jan. 24. 00:00
 4/8 anonim ***** válasza:
51%

<< most nyertem először! >>

Hát így már világos. Te ezt egy hatalmi harcnak, egy nyerek-vesztek játszmának fogod fel, amit neked megnyerned kell, ellene. De hiszen ez csak egy gyerek, az ég szerelmére!!! :D

Beszélgess vele inkább, és az ő megértési szintjén mondd el, hogy amit éppen tett, annak mik a következményei, benned milyen érzést kelt (a haragon meg dühön kívül!!!) és ez neked miért rossz.

HALLGASD VÉGIG, értékelés, megítélés nélkül, hogy ő miért dühös. Próbáld meg segíteni neki megfogalmazni, a megfelelő szavakkal, hogy mit érez a helyzettel kapcsolatban (a haragon meg dühön kívül!!!) és ez neki miért rossz.

Olvass a Gordon-módszerről, vagy Marshall B. Rosenberg erőszakmentes kommunikációjáról. Több tucat könyvet teleírtak már arról, hogy egy gyerekkel hogy kell kommunikálni.

2016. jan. 24. 08:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha így állsz a gyerekneveléshez, akkor soha se fogsz "nyerni". Sőt, így mindketten csak veszíthettek. Ennek egy köszös fejlődésnek kellene lennie nem pedig egy adok-kapok harcnak.
2016. jan. 24. 11:21
 6/8 A kérdező kommentje:
nem lehet vele beszélni!!csak ha már lenyugodott.ebben az esetben két órába telt amíg ez megtörtént.utána minden esetben megpróbálom megbeszélni vele a történteket, de az esetek 90%-ban úgy érzem magam mintha csak papolnék neki.ahogy kérdeznék vagy magyaráznék egyből terel mintha misem történt volna.amúgy a nyerek-vesztekről, teljesen mindegy h hogyan fogalmazol a lényeg hogy tudja mit szabad és mit nem.ergo ha megértette,nem én nyertem?vagy ha megértette, ő is nyert, mert fejlődött, mert tanult az esetből.
2016. jan. 24. 11:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Azért vesztetek ezzel mindketten, mert sérül a kapcsolatotok. Erőszakkal nem lehet hatékonyan gyereket nevelni, mert az erőszak megöli a kapcsolatot. Az egy dolog, hogy pillanatnyilag elérted a célod, de lehet, hogy hosszú távon van jobb megoldás is. Mindenki követ el nevelési hibákat, de ha tudatosan odafigyelve csináljuk, akkor talán kicsit kevesebbet.
2016. jan. 24. 12:22
 8/8 anonim ***** válasza:

<< egyből terel mintha misem történt volna >>

Ezt hogy érted?

2016. jan. 25. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!