Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Kezelhetetlen (dacos, hisztis)...

Kezelhetetlen (dacos, hisztis) kétéves?

Figyelt kérdés
Kétéves lányommal mostanában rémálom elindulni valahova. Főleg ha sietni kell. A kezemet soha nem akarta megfogni, de szinte mindig másfelé akar menni, mint amerre kellene. Ha fölveszem ordít, hogy hagyjam békén, ha leteszem a másik irányba megy. Ez akkor probléma, ha célirányos az utunk. Ja, ha meg elege van egyszerűen csak lefekszik az úton. Aztán felkel és a másik irányba megy. Ugye boltból hazafelé nagy csomagokkal ez nagyon kellemetlen.

2013. ápr. 26. 09:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ez volt!!!

3,5 évesen nőtte ezt ki, akkor már ő kérte fognám a kezét, ha azt mondtam itt hagylak akkor jött utánnam, de addig , simán element volna bárkivel!!

2013. ápr. 26. 10:05
 2/11 A kérdező kommentje:
Én mondhatom, hogy itt hagyom. Vagy simán elbandukol, vagy fekve várja, hogy mi történik. Ráadásul városban lakunk és az elbandukolás nem biztonságos az autók miatt. Most beállt a derekam is, így ezzel is küzdök.
2013. ápr. 26. 10:12
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok, igen, én is azt írtam, hogy 3,5 éves koráig nem hatott ha azt mondtam ott hagyom!!!

Ezért én ha cikk, ha nem, Babakocsiban toltam ha nem arra jött amerre kellett! Budapesten, itt is jár oáleaz autó :)))

Bár volt hogy abba is alig bírtam bekötni!!

Mindenki azt mondta azért ilyen mert sok mindent ráhagyok...

Barátnőm fia szót fogadott, mert ha nem arra ment, amerre kellett volna, kapott egy pofont...

De viszon most me meg meg lehet nézni a két gyereket, az enyém nyugodt, szófogadó, szeretetre méltó, míg a kisfiú verekszik, az anyját meg nem ölelné...

Lassan kinövi majd ezt a korszakot, de ha Siettek valahová, vagy boltba mentek, akkor babakocsi, s ha ráérsz, akkor séta!

2013. ápr. 26. 10:57
 4/11 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs babakocsink. Ami volt eltört és már nem vettünk újat, mert abban is mindig ordított. Hülyeség, hogy azért van, mert minden rá van hagyva. Van három fiam is. A legnagyobb csinált ilyesmit a két kisebb soha. Ugyanúgy nevelem őket. A két kisebb fiú mindig oda jött ahova kellett, szépen kézen fogva. Ez van.
2013. ápr. 26. 14:32
 5/11 anonim ***** válasza:

Nekem a fiam sajnos még mindig ilyen. 1,5 évesen kezdte, és még mindig nem nőtte ki 3 évesen. Én is megkapom mindenkitől, hogy azért, mert ha hisztizik, akkor mindent megkap.

Dehát ez nem igaz!

Egyáltalán nem veszi komolyan, hogy otthagyom. Mivel soha nem tettem meg, nem is feltételezi rólam. Sőt! Volt, hogy a Tescoban pakoltam a pénztárnál, a gyerek megunta, és elindult kifelé egyedül. Kicsit sem izgatta, hogy esetleg elveszhet. Fel sem merül benne, nem fél, ha nem lát. Ami végülis pozitív, mert azt jelenti, hogy bízik bennem.

A télen még mindig babakocsiztunk. Nem is csak a hisztije miatt, de nagykabát, csizma, nehezen járt benne, meg megyünk az ellenkező irányba, egy 10 perces séta 1 óráig tartott. Volt, hogy elfogadta, volt hogy hisztizett benne. De ha hoztuk a macit, akkor megnyugodott.

2013. ápr. 26. 20:41
 6/11 A kérdező kommentje:
Igen azaz egyik legjobb amikor valamelyik boltban akar másfelé menni. A nagyfiam csinálta meg velem ennyi idősen, amikor álltam télen sorban a zöldségesnél. Kis bolt, a sor vége az ajtóig ért. Kisfiam mindig kirohant, mert a kilincs persze neki volt tervezve. Én rohantam utána, vissza boltba. Próbáltam bent tartani, de mindig meglógott. Aztán a harmadik ilyennél rám szóltak, hogy hideg van, ne nyitogassam az ajtót. Lógó orral inkább hazaindultam. Ahhoz a zöldségeshez sokáig nem mentem vásárolni.
2013. ápr. 27. 08:07
 7/11 anonim ***** válasza:
Na, a barom zöldséges, neki sincs gyereke. Inkább hívott volna előre, hogy előbb végezz, mindenki elnézte volna neki.
2013. ápr. 27. 20:21
 8/11 anonim ***** válasza:

Nálnuk az a trükk (2,5éves) hogy a mutató és hüvelykujjammal átfogom a csuklóját.

Ha nagyon nem bír magával, akkor felveszem.

Ha hisztizik és ezért csúnyán néznek rám, bekapok két leszarom tablettát és viszem tovább a gyereket.

Bár nálunk az is sokat segít, hogy hamar megtanult beszélni, így el tudja mondani, mi a nyűgje, aztán eldöntöm jogos-e. Szoktunk énekelni útközben, vagy mondókázni, elmondom, mit fogunk csinálni, elterelem a figyelmét: nézd ott egy nagy, fekete kutya! Mit mond a kutya? vau vau. Vagy gyere keressünk cicát!

2013. ápr. 28. 07:14
 9/11 A kérdező kommentje:
Néha működik az elterelés, néha nem. Olyan kis makacs manók tudnak lenni.
2013. ápr. 28. 20:45
 10/11 A kérdező kommentje:
A zöldségesnél az volt a pláne, hogy pár nappal ezelőtt amikor egyedül le tudtam menni az eladó megkért, hogy ugyan engedjek már előre egy idős asszonyt aki utánam jött, mert nagyon beteg szegény. Én meg mosolyogva előre engedtem.
2013. ápr. 28. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!