Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Logopédiai kérdésben adnátok...

Logopédiai kérdésben adnátok tanácsot?

Figyelt kérdés
Gyermekem 5 éves, oviban heti 1x jár logopédiára mert megkésett a beszédfejlődése, hangokat téveszt, pl. "f" helyett"sz". Emellett jár TSMT tornára is, de a logopédus füzetet használ szeptember óta, amibe leírja miket gyakoroljunk otthon, állítása szerint napi 10 percről van szó. Szerintem többe fér bele, de mindegy, a gondom az, hogy a gyereket nem tudom rávenni, hogy gyakoroljon. Már fenyítettem, kértem, ígértem, játszottunk, semmi. Egyébként szófogadó, kedves, csendes, viselkedésével nincs gond csak "tanulni" nem akar. Kezdem úgy érezni, hogy a logopédussal van a gond, mintha iskolásként kezelné, szabályosan házi feladatokat ad, amiket már én se győzök, olvassuk, rajzoljuk, stb. Nagyon sokat foglalkozunk a gyerekkel otthon, de a füzetbe így mindig felkiáltó jellel be van írva, hogy ezt meg azt nem gyakoroltuk pedig minden nap kéne. Minden nap elő is vesszük a füzetet, de a gyerek hamar megunja, abbahagyja, mikor még sehol se tartunk. Beszéltem a logopédussal is aki azt hajtogatta, hogy szeptemberre iskolás korú lesz, hiába mondtam hogy évvesztes és még 2 éve van az iskoláig. Szerintetek keressek másik logopédust? Akinek szüksége volt rá, hogy vette rá a gyereket az otthoni gyakorlásra?
2016. jan. 22. 11:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
5-ös válaszolónak írok privát. (logopédus)
2016. jan. 26. 21:49
 12/12 anonim ***** válasza:

Anyu magnóra mondatott velünk verseket (széllel bélelt szalmaszál, stb.) meg dalokat, imádtuk!

Most meg nagyon klassz emlék, rengeteget nevetünk rajta.

2016. jan. 27. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!