Van véleménetek Logopédiai ovodával kapcsolatban Budapesten?
Én csak annyit hallottam erről (nem is tudom, hogy bp-en hol van ez), egyik rokonunk fia ilyenbe jár és valami havi 50 ezret fizetnek az oviba. :(
Ő négy éves elmúlt és még nem beszél, illetve mások számára érthetetlen a beszéde.
Nálatok mennyire komoly?
Sztem ennyi pénznek a negyedéért lehet külön logopédiai foglalkozásra vinni a gyereket.
ha egy normál, átlagos ovi elutasítja a gyermekedet, mert nem beszél, akkor azt jelenti, hogy van olyan speciális óvoda a városban/kerületben, ahova jobb, ha jár, mert ott speciális fejlesztést kaphat. és ez nem a pénzes ovit jelenti! az más, valószínűleg alapítványi, azért ekkora a térítési díj. a logopédustól kérj segítséget, hol lehet ez az ovi a ti körzetetekben. a területi tanulási képességet vizsgáló szakértői bizottság az illetékes abban, hogy kijelöljön egy speciális és INGYENES intézményt a gyermeknek, amennyiben valóban szüksége van rá.
az én kisfiam sem beszél még elég jól. 3,5 évesen kezdte az ovit, logopédiára járunk vele. mindent megért, sokat hablatyol, egyre tisztább és érthetőbb a beszéde, de egy idegennek még mindig gond megértenie őt. az oviban semmi gond nem volt, nemhogy elutasítsanak, hanem még bátorítottak, hogy más gyerek is van/volt hasonlóan, a gyerekközösség jót fog tenni neki, stb.
szerintem a beszéde miatt nem tanácsolhatnak el egy 3 évest egy normál oviból...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!