Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szerintetek mennyi alapja van...

Szerintetek mennyi alapja van annak, hogy az autizmus és az étrend összefügg, illetve megfelelő étrenddel az autizmus gyógyítható?

Figyelt kérdés
Én tanultam egyetemen valamennyit az autizmusról, de erről külön nem volt szó. Nemrég belefutottam egy Facebook csoportba, ahol egy autista gyermeket nevelő anyuka osztja meg a tapasztalatait, tanácsait az étkezéssel kapcsolatban, és felkeltette az érdeklődésemet a téma.
2016. jan. 21. 09:19
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nagyon jó az idézet, köszönöm neked is!
2016. jan. 21. 16:16
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Fiziológiai nem sok. Mint minden gyerek, egy auti is lehet érzékeny ételekre, amelyeket ha nem adunk neki, jobban érzi magát, ugyanúgy, mint bármelyik másik gyerek. Elvégre ha a gyerek laktóz-intoleranciás, jó érzésű szülő nem tömi a frissen fejt tehéntejjel. A speciális étkezés tehát az ételallergiákra jó megoldás, magára az autizmusra nem. Előttem is írták, hogy bizonyos időközönként kiugró javulás szokott bekövetkezni, amit a szülők (akik persze normalizálni akarják a gyereket) hajlamosak mindenféle diétának, homeós bogyónak, akárminek tulajdonítani, pedig a legtöbb esetben a javulás / rosszabbodás ezek nélkül is bekövetkezett volna. Egy auti gyerekkel meg speciális diétát folytatni felér egy kínzással. Tapasztalat. Ha nem kell neki, akkor nem eszi meg. Ha nem állhat fel, amíg meg nem eszi, ott ül egész éjjel ébren az asztalnál de enni nem fog. Ha egy hétig nem adsz neki mást, akkor sem. Ha beletömöd, akkor legvalószínűbb, hogy kihányja, mert undorodik a színétől, ízétől, állagától, mindtől együttvéve. És aztán még az amúgy szeretett kaját sem fogja elfogadni, lévén egyszer már átverted és beletömted, amit nem szeret. Egyszerűbb ezt a konfliktust elkerülni. Vannak dolgok, amit meg kell tanulnia a gyereknek, hogy később ne legyen annyi nehézsége, pl. átülni a megszokott helyéről máshova, jelezni ha problémája van, de a kajával kínozni szerintem abszurd és felesleges.
2016. jan. 23. 11:20
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó, egyetlen gyerekkel sem lehet az általad leírt módszerekkel olyan ételt megetetni, amit nem akar (megtömés, nem mehet el az asztaltól, nem kap mást). Ezzel szemben vannak olyan módszerek, amelyekkel még az autista gyerekek étrendjét is meg lehet változtatni a kívánt irányba. Ha valakit érdekel, jelentkezzen be a "Soha többé autizmus!" elnevezésű (zárt) fb csoportba. Itt lehet sok érdekeset és hasznosat olvasni.

"Egyszerűbb ezt a konfliktust elkerülni." Egyrészt igen, de mint fentebb írtam, más módszerekkel elkerülhetők az ilyen jellegű konfliktusok. Másrészt: sokszor a nehezebben járható út az eredményes. Ha valaki félelemből nem próbál meg valamit (és még csak nem is olvas/tájékozódik utána, hanem mások véleménye alapján egyből kizárja a lehetőséget), sosem tudja meg, hogy használt-e volna. Nekem fontosabb a gyerekem, mint hogy a félelmeimmel foglalkozzak. A világ végére is elmennék érte.

2016. febr. 13. 17:16
 14/16 anonim ***** válasza:
Félreértés ne essék, a fentebb írt módszerekből származó tapasztalatom nem onnan származik,hogy én próbáltam alkalmazni azokat egy auti gyereken (vagy bármilyen gyereken) hanem a szüleim alkalmazták rajtam ezeket (én voltam az auti gyerek.) Leginkább az zavart ebben az egész "segítsünk a gyereken" procedúrán, hogy soha nem értettem, miért is kellene rajtam segíteni. Mert ha megeszem a sárgaborsót, akkor olyan leszek, mint Pistike, látod, ő megette, ő jó kisfiú. És ettől mindenki boldog, csak én nem.
2016. febr. 16. 19:31
 15/16 anonim ***** válasza:
84%

13.: "A világ végére is elmennék érte."

Csak éppen elfogadni nem tudod... a gyereknek semmi szüksége arra, hogy elmenj érte a világ végére, arra azonban igen, hogy olyannak fogadd el, amilyen.

2016. febr. 16. 19:41
 16/16 anonim ***** válasza:
44%
36 éves autista vagyok. Nagyon magas iq-val. 36 évig kerestem az iszonyat mrtékű alvászavar és szorongás okát. Nagyon sokszor voltam emiatt közel az öngyilkossághoz. 1 év munkaviszonyom van a 36 év alatt. A végefelé már csak heti 1x aludtam. Ha azt mondja nekem valaha valaki, hogy a tej okozza, szemberöhögöm. 36 évig ettem a tejet. Gyerekkori asztma, terkepnyelv, bőrpanaszok (akne), Crohn betegség, haspuffadás, és egyetlenegy orvos nem gondolt a tejre. Mióta tej- és gluténmentes étkezésen vagyok, megmondom, h csak nyomokban jutott tej a szervezetembe, vagy már látható mennyiség. Antibiotikumot szedtem, 5 napig nem aludtam, nem tudtam, miert. Tej volt benne. Ki a franc gondolná, hogy egy ennyire egyszerű, hétköznapi dolog gyakorlatilag olyan, mint a cián. De nem csak rám, autistára hat így. Látom a környezetemen, a gyerekem tombol, amelyik dietan van, az meg nézi, h mi baja. Ez nagyon durva, komolyan. És mindenben benne van. Gyakorlatilag idegméreggel etetjük a gyerekeinket.
2016. febr. 25. 02:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!