Minden autista súlyosan fogyatékos a besorolás szerint?
Figyelt kérdés
2015. szept. 21. 20:03
1/4 anonim válasza:
Tudtommal igen. Rossz látni a hivatalos papírokon, mert az én lányom enyhén érintett, de ez van.
2/4 anonim válasza:
Nem. A fogyatékosságnak 3 szintje van.
Enyhe, Középsúlyos, Súlyos-halmozott.
Az autisták között is lehet enyhe stb..
Az autizmusnak több formája is van, pl asperger szindróma, ami nem olyan "kemény" mint az autizmus.
De elég összetett az egész, SNI A és SNI B között.
SNI A, akik fogyatékkal élnek, mozgáskorlátozottak, hallássérültek, siketek, látássérültek, értelmileg sérültek. Az enyhén értelmi fogyatékosok (akik tanulásban akadályozottak), a középsúlyosan értelmi fogyatékosok (akik értelmileg akadályozottak), és a súlyos-halmozott, ami több fogyatékosságot takar egyszerre.
Valamint ide tartoznak az autisták is.
SNI B-be a DYS-esek tartoznak (tanulási zavar) és az ADHD pl.
3/4 anonim válasza:
Nem, az az önellátási képességtől, értelmi képességektől is függ, van egy ún. autonómia teszt (Vineland), azzal állapítják meg, melyik kategóriába esik.
4/4 anonim válasza:
1-es válaszoló vagyok. A kedvezmények igénybevételénél súlyos fogyatékosságnak minősül az autizmus minden formája, függetlenül a gyerek állapotától, értelmi képességétől. (Legalábbis én ezt tapasztaltam, ovis gyermekem van, aki enyhébben érintett). Nem tudom, hogy a kérdező erre gondolt-e, lehet, én értettem félre a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!