Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Akiknek szintén van értelmi...

Akiknek szintén van értelmi fogyatékos ismerősük! Válaszolnátok a lenti kérdésre? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

A 14-22 év közöttiek hogy viselkednek?A ti ismerősötök is gyengèbb idegrendszerű,rejtett agresszióval,dühkitörésekkel,rengeteg szorongással?Mit lehetne tenni?Nem is élhetnek az ilyenek normális életet akkor soha?Van,aki fejlődött valamitől?

Előre is köszi a válaszokat!

2014. nov. 17. 15:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Van ilyen ismerősöm, volt szomszéd, azt hiszem 3 évvel fiatalabb tőlem. Volt, mikor próbáltam vele játszani gyerekkoromban, de nem igazán ment, mindig más fele figyelt, vagy bedurvult. Néha tanítottam számolni, írni, olvasni, de az se ment. Lemaradt az ovis-elsős dolgoknál. Mindig azt hajtogatta, hogy ő asztalos lesz, azzal próbáltam csalogatni az íróasztalhoz, hogy annak nagyon kell tudni számolni ám. Ilyenkor tudta, hogy mennyi pl 8+12. 20 perc múlva már nem. El se tudom képzelni, milyen lehetett a kisegítősuliban. :( Mióta elköltöztek, ritkán látom, az anyja mesélte, hogy 18-20 éves kora óta totál visszahúzódó, csendes, elvan a maga kis érdekes világában. Órákig elmolyol 1. 2. osztályosnak való játékokkal, a hatalmas erejét (és sztem dühét, agresszióját is) általában favágással vezeti le. Suliba ugye már rég nem viszik, akad néha 1-1 kirándulás, vagy akármi, de legtöbbet otthon van, kb ugyanazon a szinten, mint 10 éve.
2014. nov. 17. 17:12
 2/4 anonim ***** válasza:
az én lányom 14 éves most, nincs rejtett agressziója szerencsére... inkább nagyon nyitott, ismerkedne mindenkivel, szeretettel fordul bárkihez... hogy mi lesz 10 év múlva nem tudom, de kétlem, hogy valaha is önálló teljes életet tud majd élni... fejlődés mindig van egy kicsi, de az nagyon kevés még egy önálló élethez... tenni nem sokat lehet én úgy gondolom... fejlesztő iskolába jár, amit lehet mi is kihozunk belőle, de van egy határ amit nem lehet áttörni bármit is tesz az ember... pedig én is bármit megtennék, hogy jobban fejlődjön, de be kell érni annyival amire képes.. :)
2014. nov. 18. 09:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Általában tinédzserkoruk körül ők is kicsit megbolondulnak, mint a legtöbb épp gyerek. Van, aki nem dühöng, van, aki igen. A dühkitörésekkel viszont jó esetben pszichológus foglalkozik, egyénileg kell őket kezelni. Általános viselkedési módot nem tudnék mondani, talán a nyitottság, a végtelen naivitás. Amit én tapasztaltam eddig, hogy belőlük hiányzik a gonoszság. Segítenek a gyengébben kérés nélkül, látják, kinek van szüksége rá. Legtöbbször nem mérik fel, hogy bajt, fájdalmat okoznak a másik azzal, ha mondjuk megütik. Nem érzik, hol a határ a játék és a bántás között, ez majdnem mindegyikre igaz.

Az értelmi sérülés nem visszafordítható, maradandó állapot. Fejleszteni, technikákat tanítani korlátozottan lehet nekik, de soha nem lesznek orvosok/tanárok, de a legtöbb az OKJ képzéseket sem tudja elvégezni. A fejlesztést úgy értem, hogy az IQ-ja nem lesz több, csak megtanulja kihasználni azt, ami van. Tanítani, oktatni lehet őket, de mondjuk érettségijük nem lesz soha.

Teljes élet... Az enyhe értelmi fogyatékosok védett munkahelyen, egyszerű munkákat tudnak végezni, felügyelet mellett - heti egy látogatás, mikor megkérdezik tőle, vettél-e kenyeret, befizetted-e a számlát, kivitted-e a kukát... - élhetnek önállóan. Róluk általában azt látod, hogy olyan kis fura, milyen buta ember. Olyanok, mint a gyenge képességű épek, néhány féle szakmát meg tudnak tanulni.

Középsúlyosok szinte soha. Nem tudnak egyedül élni, összeadni sem. Örülünk, ha 20 éves korára színező szintű 'szövegértési' feladatokat el lehet velük végeztetni, többé-kevésbé hibátlanul.

Egy gyógypedagógus.

2014. nov. 26. 23:31
 4/4 anonim ***** válasza:
34%
Nekem egyik osztálytársam ilyen, megtetszett neki az egyik lány az osztályból és mániákusan kutatott utána, illetve mikor ugye nemet mondott neki, és kis idő múlva figyelte a csajt és azt látta, hogy egy sráccal van dühkitörése lett.
2014. dec. 4. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!