Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szerintetek tényleg bűnös a...

Szerintetek tényleg bűnös a kisfiú kezeit összekötő óvónő?

Figyelt kérdés
Ellenzem a testi fenyítést, de ez szerintem nem az, inkább megleckézteti vagyis elgondolkodtatja a gyereket.

2015. dec. 11. 19:27
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
63%
Azért van ennyi életképtelen és élhetetlen gyerek meg fiatal, mert a zöme szülő egy darab piros madzagon fröcsög.
2015. dec. 12. 09:52
 22/34 A kérdező kommentje:
Akkor ha jól veszem ki minden megalázó. Ha leszidnak szóban még az is megalázó. Akkor mit szabad csinálni? Tényleg túlzásba viszitek.
2015. dec. 12. 09:54
 23/34 anonim ***** válasza:
39%
Csak itt tuti nem piros madzagról van szó. Az egy dolog, hogy a vezető óvónő azt mondta, hogy csak masnit kötött a kezére, de mondani bármit lehet. Ne feledjük, hogy egy 3 éves nem hazudik, de egy felnőtt nagyon is tud hazudni. Ugyanakkor simán ki lehet használni, hogy a 3 éves még nem tudja rendesen elmondani, mi is történt. Erog, az óvónő azt mond amit akar. Nagyon szomorú, hogy a rendőrség lezárta az ügyet, hiszen egy 3 éves gyerek vallomása sajnos ugye nem lehet bizonyíték. Lehet hogy csak masnit kötött, de lehet hogy nem. Ez az, amit sosem tudunk meg. A dada meg gondolom nem mer a vezető óvónő ellen vallani. Azért remélem, hogy a KLIK szankcionálja ezt a tettét az óvónőnek.
2015. dec. 12. 10:21
 24/34 anonim ***** válasza:
13%

Az "összekötözni" és a "masnit kötni a kezére" között ég és föld a különbség!

Én az összekötözésről beszéltem,nem a piros masniról...mondjuk kétlem,hogy ha annyira rossz volt az a gyerek,akkor egy masnika megállította volna a rosszaságban!

2015. dec. 12. 11:07
 25/34 anonim ***** válasza:
38%
A konyhásnőnek is megmutatta, hogy "ilyen egy rossz gyerek", és a konyhásnő nem egy piros masnit látott...
2015. dec. 12. 16:17
 26/34 anonim ***** válasza:
26%

"De mi ebben a szörnyű konkrétan ami kárt tesz a gyerekben? Ha nem alázza meg és fájdalmat sem okoz akkor miért ellenzik ennyire a szülők?"

Ez komoly? Te mit szólnál hozzá, ha például a férjed ezt csinálná veled mert nem lettél kész időre a vacsival? Nem durván, csak ott kellene ülnöd egy széken fél órát kikötözött kézzel. Akkor is jó módszernek tartanád? Vagy ha öreg leszel és csinálsz majd egy csomó "buta" dolgot, akkor a gyereked majd odakötöz egy székhez???

Igen, bűnös, remélem eltiltják a szakmájától, meg az összes többi elmebeteg kollégáját is, aki ezt hagyta!

2015. dec. 12. 16:46
 27/34 anonim ***** válasza:
19%
bajok vannak a világgal, ha egy ember is ezt normálisnak tartja..
2015. dec. 12. 23:37
 28/34 anonim ***** válasza:
80%

Akkor most, hogy beleképzeltük magunkat a kötözött gyerek szüleinek a helyébe, vàltsunk perspektívát. Képzeljük el, hogy a gyerekünk úgy jön haza az oviból, hogy megverték, és ez szinte mindennapos eset. Akkor se jogos a verekedős gyermek büntetése?!

Kedves szülők! Javasoljatok valamit, a neveletlen gyermekek büntetésére. Nem verhetem meg (az életben nem emelnék gyerekre kezet, ha lehetne, akkor se). Nem kiabálhatok (legyen önuralmam, pedagógus vagyok). Nem emelhetem ki a negatív viselkedést, mert az esetlegesen megalàzó lehet. Àllítsam sarokba?! Egy eleven gyereknek pàr perc meg se kottyan, hosszabb időre persze nem lehet. Nem vagyok a sarokbaàllítàs híve, ha valamelyik gyerek büntetést érdemel, kiemelem a jàtékból, magam mellé ültetem, és keresek neki elfoglaltsàgot. Semmiképp nem folytathatja az adott tevékenységet. Ez egyrészt jó, mert a konfliktus megszűnik, màsrészt pedig az időt a többiektől vesszük el, mert úgy nem tudok az egyéni fejlesztésekre figyelni, ha valaki lóg a köpenyem szélén.

- egy óvónő -

2015. dec. 14. 20:03
 29/34 anonim ***** válasza:
2%
Mégis miért mi, szülők tegyünk javaslatokat? A főiskolán nem tanultad meg a megfelelő módszereket, illetve azt, hogy mit kell tenni, hova kell fordulni, ha sehogy nem tudod kezelni a helyzetet? Gondolom a gyerek lekötözése nem volt tananyag.
2015. dec. 14. 20:38
 30/34 anonim ***** válasza:
2%
29-el egyetértek. Örülök, hogy nem te vagy a gyerekeim óvónője. Nem tudsz egyénileg fejleszteni? Ha egy gyereket egyénileg fejlesztesz, akkor mi van a többi gyerekkel, akiket épp nem fejlesztesz? Eszem megáll, diplomás óvónők. Vagy a probléma, hogy a kedvenc gyerekre nincs elég időd? Amúgy igen, old meg, ezt tanultad 3-4 évig nem? Mint írtam, nálunk átvitték a másik csoportba a rossz gyereket 1 hétre. Az édesanyja is belement és 1 hétig a szomszédos csoportba járt a gyerek. Csodák csodájára tanult belőle a gyerek. Igaz már 6 éves. 28-as, egy óvónőnek erre is fel kell készülnie, nem csak jaj, de csudajó, milyen gyerek jaj de ari, meg eljátszik egész nap 1 helyben, mert tudjuk, nektek csak az a jó gyerek. Ha nem bírsz a gyerekekkel, keress másik munkát, mert ez a hivatás nem neked való, mint az említett vezető óvónőnek sem. Mondjuk abban biztos vagyok, hogy ha mindez egy nagyvárosi oviban történt volna, nem az Isten háta mögötti kis faluban, akkor ez a vezető óvónő már nem dolgozna.
2015. dec. 15. 10:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!