Szerintetek tényleg bűnös a kisfiú kezeit összekötő óvónő?
Az "összekötözni" és a "masnit kötni a kezére" között ég és föld a különbség!
Én az összekötözésről beszéltem,nem a piros masniról...mondjuk kétlem,hogy ha annyira rossz volt az a gyerek,akkor egy masnika megállította volna a rosszaságban!
"De mi ebben a szörnyű konkrétan ami kárt tesz a gyerekben? Ha nem alázza meg és fájdalmat sem okoz akkor miért ellenzik ennyire a szülők?"
Ez komoly? Te mit szólnál hozzá, ha például a férjed ezt csinálná veled mert nem lettél kész időre a vacsival? Nem durván, csak ott kellene ülnöd egy széken fél órát kikötözött kézzel. Akkor is jó módszernek tartanád? Vagy ha öreg leszel és csinálsz majd egy csomó "buta" dolgot, akkor a gyereked majd odakötöz egy székhez???
Igen, bűnös, remélem eltiltják a szakmájától, meg az összes többi elmebeteg kollégáját is, aki ezt hagyta!
Akkor most, hogy beleképzeltük magunkat a kötözött gyerek szüleinek a helyébe, vàltsunk perspektívát. Képzeljük el, hogy a gyerekünk úgy jön haza az oviból, hogy megverték, és ez szinte mindennapos eset. Akkor se jogos a verekedős gyermek büntetése?!
Kedves szülők! Javasoljatok valamit, a neveletlen gyermekek büntetésére. Nem verhetem meg (az életben nem emelnék gyerekre kezet, ha lehetne, akkor se). Nem kiabálhatok (legyen önuralmam, pedagógus vagyok). Nem emelhetem ki a negatív viselkedést, mert az esetlegesen megalàzó lehet. Àllítsam sarokba?! Egy eleven gyereknek pàr perc meg se kottyan, hosszabb időre persze nem lehet. Nem vagyok a sarokbaàllítàs híve, ha valamelyik gyerek büntetést érdemel, kiemelem a jàtékból, magam mellé ültetem, és keresek neki elfoglaltsàgot. Semmiképp nem folytathatja az adott tevékenységet. Ez egyrészt jó, mert a konfliktus megszűnik, màsrészt pedig az időt a többiektől vesszük el, mert úgy nem tudok az egyéni fejlesztésekre figyelni, ha valaki lóg a köpenyem szélén.
- egy óvónő -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!