31 hónapos egyke fiú nevelése, ti mit csinálnátok?
Nekünk bejött a képes napirend (pedig nagyon nem hittem benne): egy kartonra órát rajzoltunk és mellé hogy akkor mi történik. És persze melléraktunk egy működő órát.
Arra kell figyelni, hogy nem kell minden percet beosztani mert ahhoz még kicsi, ráadásul nem vagyunk gépek mi sem, van hogy tovább aludnánk, később ebédelünk stb.
Az evéssel nekünk nem volt gondunk, de megpróbálnék minden "finomságot" kiiktatni az étrendjéből amíg nem eszik rendes ételt. Ez most a mikulásos-karácsonyi időszakban biztos nem egyszerű mondjuk.
Nem olvastam a válaszokat.
Fiam áprilisban lesz 3 éves, tehát kb egykorú a tietekkel.
Mostanában kezdte ő is a határozott nem-et. De én nem hagyom rá.
megkérem 2x szépen, majd elmagyarázom neki, hogy lehet szépen is, meg sírva is. Amit akarok, az lesz, ha partner, akkor könnyen, ha nem, akkor sírva.
16,5 kg, én 55. Simán lefogom, ha kell.
Szerintem nálatok kicsit el van kapatva. Ha eddig nem volt következetes nevelés, akkor sürgősen kezdjetek bele. Nem ütni kell, büntetni. Már elég nagy, hogy megértse az ok-okozati összefüggést.
hááát, ha kell, biz ráülök, és úgy öltöztetem fel.
mondjuk én oda is csapok a fenekére, ha nagyon rúgkapál :o
nem az a gond, hogy 2-3 naponta megy levegőre (ugyan, ki akarna kimenni ebbe a taknyos ködös időben?), hanem az, hogy vannak olyan normák, amiket be kell tartani. ilyen pl, hogy felöltözünk reggel, nem pisiljük körbe a szobát, stb.
ilyen esetben pl simán kezébe nyomnék egy rongyot és közölném, hogy takarítsa fel, ha végzett, majd kijöhet a szobából (és kimennék, rácsuknám az ajtót).
Hidd el, megszeppenne ám. főként mert sokként érné, hogy anya képes utasítást is adni, nem csak könyörögni, sajnálkozni, szót fogadni és engedni a hisztinek.
Határozottság, következetesség, szeretet, sok dicsérettel, ha valamit megcsinál. Öltözködni lehet esetleg játékosan, közben énekelve, mondókázva.
Szeret kint lenni? Mert az is megfordult a fejemben, hogy azért nem akar öltözni, mert nem szeret kint sétálni, vagy hasonló.
Gyümölcsjoghurtot fel lehet turbózni még egy kis turmixolt gyümölccsel. Evésnél fontos, hogy együtt egyen a család pl. vacsorát, ebédet értelem szerűen anyával.
15 kg lány extra hisztis, en 55 kg vagyok igy vagy ugy de fel öltözik. Van sírás de nem pisilte sose körbe a lakást.
Határozottabbnak kell lenni vele, kicsit olyan mintha eddig nem figyeltetek volna ra.
A gyereked 31 hónapon át arra lett szoktatva, hogy ő a világ közepe, erre most csodálkoztok, hogy úgy is viselkedik. Csecsemőként kezelitek (hónapokban számolt életkor, anyatej, otthon ülés vele évekig), aztán csodálkoztok, hogy úgy is viselkedik. Most itt az ideje, hogy a korának megfelelően bánjatok vele, azt várjátok el tőle, amit egy ennyi időstől kell.
üdv,
egy 456 hónapos lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!