Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Autizmus kivizsgálása hétvégén...

Autizmus kivizsgálása hétvégén is?

Figyelt kérdés

Elvált apuka vagyok! Van egy 10 éves kisfiam! Az anyja szerzett egy papírt, hogy a fiam autista! (Még cikk is megjelent róla a neten, hogy fogyatékos) De semmi olyan jelét nem mutatja, hogy az lenne! Kommunikál másokkal! bárkivel felnőttel, gyerekkel elbeszélget, eljátszik! Iskolába néha rosszalkodik otthon viszont nem ( mivel (édesanyja rögtön rászól mindenért) Valahol kikell élnie magát!

Szóval azért kérdem a hétvégét mert hétköznap nem tudom elvinni, mivel akkor nincs nálam! Az anyja meg nem fogja oda adni! Így csak hétvégén tudnám elvinni szakemberhez! Édesanyja persze kapja utána a különböző segélyeket miegymást!

2015. nov. 11. 00:09
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
én olyan papirt lattam csak amit egy rezidens orvos irt ala. mast nem mutatott az anyja
2015. nov. 11. 10:31
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
7. válaszoló vagyok. Csak egy "mániával" nem adnak diagnózist, annál ez jóval összetettebb. Az autizmus tüneteinek mindhárom területen meg kell lenniük:szociális készségek területe, kommunikáció területe (akkor is lehet gond, eltérés, ha egyébként kitűnően beszél a gyerek, pl. tünet, ha csak őt érdeklő dologról beszél, nem figyelve a másik fél kommunikációjára), rugalmas viselkedésszervezés területe. Aki diagnózist kap, ott sajnos több probléma is van, nem csak egy "mánia". Feleslegesen szerintem gy szülő sem vinné ilyen diagnózisért orvoshoz a gyerekét, illetve nem kérné, hogy legyen SNI kódja. Nekem is ahhoz kellett az egész procedúrát végigcsinálni, hogy kaphasson az oviban gyógypedagógiai fejlesztést. Csak önmagában a "papírért" nem mentem volna. Ahhoz, hogy a gyerek után bármilyen anyagi juttatást kapjon a diagnózis alapján, először is gyermekpszichiáter által adott diagnózis, majd szakértői bizottság által adott SNI kód, majd ez alapján az Államkincstár határozata kell az emelt összegű családi pótlékról.
2015. nov. 11. 13:24
 13/18 anonim ***** válasza:

Én is teljesen egyetértek a 7.válaszolóval,persze a többiekkel is,csak Ő írta le olyan részletesen ahogy én is írtam volna.

Ilyen papírt nem lehet csak úgy "szerezni",illetve nagyon komoly kivizsgálás előzi meg hogy kimondják ezt,és a támogatást sem adják olyan könnyen,amit nem is értek hogy Neked miért probléma hogy kapja az édesanyja.

Az én kisfiam 5 éves,kívülálló nem mondaná meg róla hogy bármi probléma is van,a vadasban voltunk egy hetes kivizsgáláson,ép értelmű,de autista.Szerencsére nagyon enyhén érintett,de szüksége van azokra a fejlesztésekre amiket így megkaphat.

És hidd el,az édesanyja jobban ismeri,Ő él vele,Ő tapasztalja azokat a nehézségeket amiket Te esetleg a hétvégén nem.

Kivizsgálásra visszatérve,maximum magán gyermekpszichiáter nézheti meg hétvégén,de egy alkalom után biztosan nem fogja sem megerősíteni,sem kizárni az autizmust,csak nagyon egyértelmű helyzetben.

2015. nov. 12. 10:28
 14/18 anonim ***** válasza:

Hétvégén sehol sincsen vizsgálat és ennek nem is lenne így értelme.

1. Hol kapott diagnózit?

2015. nov. 12. 12:17
 15/18 anonim ***** válasza:

"Szerezett egy papírt, hogy autista". És szerinted mégis hol szerezte? A kínai piacon?

Amúgy meg milyen segélyeket kap utána? Emelt családi pótlék, ami pár ezer forinttal több csak a rendes családi pótléknál meg utazási kedvezmény. Ezt most annyira sajnálod tőle?

Ha van róla papírja remélhetőleg fejlesztést is kap, az meg sokkal fontosabb,mint a te sértettséged.

Én értem, hogy fel vagy háborodva, hogy az angyali gyermekedre azt mondják, hogy "fogyatékos", de azért ennek nem ez a módja.

Javaslom, hogy a gyermek hosszú távú érdeke miatt tanulj meg normálisan együttműködni az exeddel, legalábbis a gyermeket érintő dolgokban. Nem lehettek egymás ellenségei, a gyermek személyisége erősen megsínyli, ha folyton szidod az anyját, vagy ő téged. Gondolj bele, alap erkölcsi szabály, hogy minden normális ember szereti és tiszteli az édesanyját. Ezt mindenki tudja, csak valahogy az elvált apák ezt szeretik elfelejteni.

2015. nov. 12. 22:13
 16/18 anonim ***** válasza:

Ilyen diagnózist nem adnak csak úgy, pontosan azért, mert juttatások, kedvezmények is járnak vele.

A Vadaskert gyermekpszichiátria, a Heim Pál kórház és az Autizmus Alapítvány ambulanciája nagy biztonsággal állítanak fel diagnózist.

Egyébként ennek azért is lehet jelentősége, mert így megfelelő terápiás kezelést is kaphat.

2015. nov. 14. 17:18
 17/18 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg, az autizmushoz semmi olyan kezelés nem tartozik, ami káros lehetne egy nem autista gyerekre. Nyilván nem jelöltek ki neki speciális iskolát, mert oda meg a súlyos esetek se nagyon férnek be.

Ha a szülő nevelési tanácsokat kap, napirendet állítanak össze, a gyerekkel gyakorolják a különböző szociális helyzeteket (hogy kell reagálni, ha észreveszi, hogy valaki csalt egy dolgozatnál, a tanár pikkel vagy kivételez, hogy kérünk segítséget bizonyos helyzetekben, stb.) attól igazán semmi baja nem lesz senki gyerekének.

2015. nov. 20. 06:45
 18/18 A kérdező kommentje:

Leírom nektek röviden a történetünket a jóságos édesanyával!

2003 szeptember környékén ismerkedtem meg vele. Én iskolába jártam még akkor, ő már nem. Otthon volt. oké. Minden szép és jó volt. Én jártam suliba ö mindennap elkísért majd elment haza, majd d.után a suli előtt várt és eljött hozzám. Ez így ment pár hónapig. Azt egyszer megyünk a villamoson és elkezd pityeregni. Kérdem tőle mi a baj. Látott egy anyukát a kisbabájával és azért sírt. Gyereket akart! Én akkor persze még nem akartam, mert hát még ott volt az iskola. (24 évesek voltunk ekkor mind2en) Azt ugye később is eljátszotta ezt. Söt még időpontot is kért a családtervezőhöz. Na én ekkor fogtam magam és elmentem tőle. Így akkor nem mentünk el a családtervezőhöz. De késöbb visszamentem hozzá, mert nagyon szerettem és beleegyeztem a dologba.

Persze mondta nekem elötte, hogy mindig elsö leszek neki soha nem leszek utolsó stb. meg így szeret úgy szeret. Csinált kis emlék könyvet is (babásat) stb stb stb. Szóval teherbe esett. Na onnantól kezdve elvoltam felejtve. Nem léteztem számára. Akkor még nem mentünk szét. Megszületett a fiunk. Gondoltam hátha utána jobb lesz. De nem lett. (Azt elfelejtettem, hogy a sulit otthagytam. Elmentem dolgozni. Szóval feladtam érte mindent! Azóta 3 müszakba járok. Ő nagysága meg azóta se dolgozott 1 percet se sehol. Van aki eltartja.)

egyik éjszakás héten elmentem dolgozni. Még 2006 elején. Haza megyek reggel. Párom és a gyerek sehol. Fogta magát és elment. Jó könyörgök neki, hogy ne tegye probáljuk meg. Elmentünk albérletbe. Ott se volt jó, ( azt elkell mondjam, hogy házasélet utoljára akkor volt vele mikor a gyerekem megfogant. Utána nem volt semmi. Azt 2006 juniusába (gyerek 1éves volt) mentünk szét végleg. És azóta tart a cirkusz. Gyereket ellenem neveli. Sokszor nem beszélhetek vele. Mig nem volt birosági nem is láthattam. Persze a pénzt elvette. 10 év alatt 2szer volt olyan hogy oda mehettem fél órára kicsit a gyermekhez. Olyan is volt, hogy rendört kellett hivnom, mert nem akarta oda adni, mikor ott volt a bírósági. Azt ugy adta oda csak. Egyszer ezt mondta nekem " Én szültem én szenvedtem vele, csak nekem van hozzá jogom!" Ezt szó szerint mondta.

Szóval állandó harcot kell vele vivjak. Még csak azért is hogy telefonon beszélhessek a fiammal. Multkor is pár napja nem tudtam 1 mondatba elmondani a fiamnak amit akartam. "hagy minket ne zaklass!" Fiúnak van egy telefonja, az anyja folyton elveszi tőle. Még csak azon se tudok vele kommunikálni. Egyedül 2 hetente szombat 9töl vasárnap 15ig van velem. azt slussz.

Szóval nem kell azt a nőt védeni. Mert az apja ellen probálja nevelni a fiamat.

Mondja is sokszor, hogy anyja mondta, hogy rossz vagyok.Kérdem tőle tényleg rossz vagyok? Erre ő: nem!

Azt ölel. Hál istennek nem sikerül neki, mert tudja a fiam és szeret is. Szóval ezzel nincs gond. Nagyon szeret velem lenni. Sokszor mondja a nagyanyja az anyjának az anyja. hogy mondja a fiú ,hogy alig várja hogy jöhessen hozzám!

Ja még elfelejtettem, hogy ö nagysága a saját nagymamáját banyának hívja!

Ezek után én erről a nőről bármit elhiszek. Meg is mondta nekem olyan papírt szerez amilyet akar.

Rezidens orvos írta alá!

2015. nov. 24. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!