Hol találok olyan mesét amiben arról mesélnek, hogy nem szabad verekedni?
1. Megvettem a gyógyító mesék című könyvet, de nekünk annyira nem jött be. Tényleg minden problémakörre van egy mese, de a kisfiamnak nem tetszett, azt mondta ne olvassam.
Helyette Kádár Annamária mesepszichológia könyvét ajánlanám. Nagyon jó dolgokat ír le benne. Én már teljesen átálltam arra, hogy magamtól találom ki a meséket. Van egy külön házi mesefiguránk, akivel minden helyzetben történik valami.
2. Idén fizettem elő először a Tappancs magazinra, szóval eddig két szám jött meg. De mindegyikben volt egy külön oldal a szülőnek, hogy adott problémakört hogyan lehet a gyerekkel feldolgozni, és mindegyikhez volt egy mese is. Ebben a két számban a költözés és az óvodai csúfolás volt kifejtve. Vannak kérdések is hozzá a mese közben, hogy miket, hogyan lehet megkérdezni a gyerektől, ha ez a problémája. Nagyon-nagyon jó ötleteket lehet belőle kapni.
3. Ha verekedik, annak oka van. A legfontosabb, hogy az okot találjátok meg, és próbáljátok megszüntetni, ha lehet. Ha nem, akkor is valami megoldást keresni rá.
A kisfiamnál is voltak bizonyos problémák, és mi a 4. szakembernél kaptunk választ a problémára. Lehet, hogy érdemes más pszichológust is megkérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!