Heti kétszer jár csanába, kislány,17 hós és verekedni kezdett miért?
A lányom mostantól verekszik a bölcsibe. Mikor elkezdett járni ő volt a kicsi, kis nyuszi volt. Most ő a legnagyobb, a többiek mind kisebbek, és állítólag megszorítja a karját, illetve fel is döntött egy másik kisgyereket. :-(. Szégyellem magam ezért, és kérdezem miért lehet ez, illetve mit tehetnék?
Egy ötletem van: a játszótérre most már csak lehozzák a többi babát délutánonként, mert jön a jó idő, ott tudom őt figyelni, s korrigálni, elmondani, hogy nem szabad.
Tesó még csak pocakban, így még gyakorolni sem tudok az éles helyzetre. Kicsit kétségbe estem, help!!!
Állítólag csak érdekérvényesítésért csinálja, nem öncélúan, hanem ha kell neki valami játék, de olyan rossz, hogy én dolgozom akkor, és nem látom!
Az enyém is verekszik, holott itthon nem ezt látja, rendszeresen rászólok, rongyosra beszélem a szám, kivonom a játékból ilyenkor stb. A bölcsiben viszont nem vagyok ott, ahogyan te sem, a gondozóknak kell kezelni az ottani helyzetet.
Egyébként, amíg egy kisgyerek nem jól verbalizál addig gyakoribb a fizikai erőszak, mert nem tudja szóban elmondani, hogy mit szeretne és az érzelmein sem tud még uralkodni. Habitus kérdése, hogyan vezeti le az indulatait.
Amikor vele vagy, akkor neveld, szólj rá azonnal, hogy ezt nem szabad, mert ez a másiknak fáj és ha kell vond ki a cselekvésből rövid időre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!