Mi miatt zárhatnak ki kisgyereket óvodából? Ismerős eset, vagy hallomás?
Nálunk van az oviban egy kisfiú,sajnos pont az én lányom szemelte ki verőzsáknak és röhej,hogy nem tehetek semmit!
Az óvónő azt ígérte jobban figyel rájuk,de halottnak a csók!
Mennyi az annyi,amiért kizárják a kis Ördögöfiókát?
Tudom csúnyán hangzik,amit leírok,de húzza a lányom haját,tegnap megharapta,múlthéten megkarmolta,azelött a nyakát kapta el és a falhoz szorította!Fenyegetően áll elötte és hadonászik felé egy állattal a kezében,ezt is pár hete láttam!
Sziasztok! Én óvónő vagyok, és tudom, hogy ez egy nem könnyű helyzet! De senkinek sem az! A szenvedő alanynak, mert hát úgye őt "terrorizálják". Az óvónőnek, mert arra a gyerekre folyamatosan figyelni kell, ami azt jelenti, hogy a többi gyerektől veszi el a figyelmet. (nálunk is volt ilyen gyerek és nekem minden nap gyomor idegem volt, hogy be kell mennem és ott lesz ő, és a váltomnak is! Az ő szülőjének se könnyű, mert a gyerekével gond van, ezt lelkileg meg kell emészteni. nem sok szülő ismeri be, ha ilyen jellegű gond van. Ráadásul az óvónők is piszkálják folyamatosan, gyakran a szülők is piszkálják. És annak a gyereknek se könnyű, hisz valami gond, probléma van vele. Kirakni az óvódából nem lehet. Meg ha máshova kerül máshol folytatja. Neki segítség kell. Pszichologus. A szülővel megértettni, hogy gond van, járjanak szakemberhez. Amig a szülő nem érti, nem működik együtt addig nem javul a helyzet. Nálunk aki ilyen problémás volt, már nincs gond. Két év kemény munkával, -szülő, óvónők- mérséklődött. Szinte már egyáltalán nem verekszik, sőt ő szól ha valaki nem tartja be a szabályokat!
Tudom, hogy nem könnyű, de te nem tudsz mit tenni!
Hurrá! Végre egy óvónő!
Van abban valami,- úgy figyeltem meg szülőként - hogy azok a gyerekek csinálják ezt, akiknek a szüleik úgy viselkednek, nekik mindent lehet.
Pl. játszótéren kivágni az épp hintázót onnan, mert ő akar? A szülő pedig nem szól érte? Vagy elveszi más játékát, mert éppen azt akarja?
Lehet, hogy ez az egész pici korban kezdődik? Felénk is vannak ilyen gyerekek, már előre gyomorgörcsöm van a játszótéri szezontól. Mit lehet ezekkel csinálni? mert persze, ha az ember(lánya) szól, a gyermeke védelmében, az ilyeneknek akkora szájuk van, hogy na.
22:29
Én is pont erre gondoltam :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!