Egy gyerekpszichológus hogyan vizsgál egy kisgyereket? 3,5 éves a kisfiam, nem beszél még, ezért kell elvinni oda is. Hogy képzeljem el, mit fog csinálni, mire számítsak?
szia
minden oviban van pszichológus-legalábbis úgy tudom.sztem egy ekkora gyerkőcöt nem kellene elvinni-nem tud az óvodai csoportba beülni? ilyenkor valóban a játékát,társas viselkedését,kapcsolatait nézik-lehetne kérni rajzelemzést is-ha már vannak formák-ebből is sok minden kiderül. a megkésett beszédfejlődésnek sok oka lehet-gyakran pszichés eredetű-de öröklődhet is.ezért jó lenne,ha együtt is mennétek szakemberhez is,aki olyan kérdéseket is feltesz,amiből kiderülhet sok minden
üdv -egy óvónő
Semmit nem mond, vagy csak rövdke szavakkal fejezi ki magát?
Szerintem is a csoportba kéne beülnie a pszichológusnak először, bár ha nem jár oviba ez nehéz. :-) Együtt bementek, majd kicsit játszik a gyerek (játszatja a pszichológus), lehet megkér, hogy menjél ki, igazából mindez gyerekfüggő. Voltatok már logopédusnál? Ilyenkor a beszédvizsgálóba szokták küldeni a gyerekeket, nem pszichológushoz. Pl. a Bárczin meg minden egy helyen van.
Egy gyógypedagógus
Voltunk mi már beszédvizsgálóba, meg mindenhol. Falun lakunk, ovis pszichológus itt luxus. Sőt, az ovis logopédus sem foglalkozik vele, mert nem fér be az én gyerekem az idejébe, sem az anyagi keretbe, amit az önkormányzat ad! Szervi gondja nincs, neurológián is voltunk, EEG-n, orr-fül-gégész is nézte. Nekem kell vinnem mindenhová, egyedül, az öccsével együtt.
Nem mond rövidke szavakat sem, csak mutogat, halandzsázik egész nap, de megért mindent, az óvónők is mindig tudják, hogy mit akar.
hallás vizygálat volt? A férjem kicsinek halandzsázott,de megértett mindent, majd öt éves korában derült ki, hogy 50%-os hallássérült.Persze megkapta a hallókészülékét és teljes életetet él.MRI-t csináltak?
Egyébként a 3,5éves fiam a logopédus vizsgálat szerint 2,5éves szinten van beszédileg, most külön visszük logopédushoz,mert a bölcsiben nincs.
Szia. Uncsitesóm 6 éves korában szólalt meg először, de akkor úgy hogy folyamatosan elkezdett beszélni :)
Most 4diplomája van.. sztem nem kéne aggódni.
Bocsi az OFF-ért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!