Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért csak az anyjukkal...

Miért csak az anyjukkal hisztisek a gyerekek?

Figyelt kérdés
Én vagyok az anyuka. Ha rokonokkal vagy apával vannak, normálisak, tudják a dolgukat. Amikor én is ott vagyok, szégyen amit művelnek. Mint ha csak le akarnának járatni folyamatosan. Mi lehet ennek az oka?
2015. aug. 2. 21:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
18%

Utolsóval értek egyet én is. Bébiszitteltem gyerekeket, nálam csak egyszer-kétszer próbálkoztak a hisztivel, de rájöttek, hogy nincs eredménye. Pl. ha ütögettek, játékkal megdobáltak stb. megmondtam, hogy nem játszom tovább velük, ha nem fejezik be. És így is lett. Utána meg nem érdekelt a durcizásuk. És láss csodát, megtanulták, hogy velem nem szabad durvulni.

Ezzel szemben az anyjuknál tökéletesen bevált a módszerük, mert szerencsétlen nőnek olyan bűntudata lett attól, hogy "szigorú" volt a gyerekkel, hogy rögtön a lehordás után már a kedvükben járt (jaj ne haragudj kicsim, tessék, kapsz egy csokit stb.) Hát csoda, hogy hisztiztek? :D

2015. aug. 3. 19:48
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

Azt még hozzátenném, hogy bizonyos életkorban a hiszti a normális, 1,5-3 éves kor közötti gyerekeknél sajnos életkori jelenség és ki kell bírni, de ott is következetesnek kell lenni.

Ha ennél idősebb gyerek hisztizik, az gáz.

2015. aug. 3. 19:52
 13/19 anonim ***** válasza:
Persze velemenye barkinek lehet, de a pszichologiai magyarazat mindenesetre ez, amit tobben is leirtunk, tobb felevnyi pszichologiai tanulmanyok alapjan.
2015. aug. 3. 21:30
 14/19 anonim ***** válasza:

Én is tanultam pszichológiát, nem mindig értettem egyet a tanultakkal.

Pszichológia ide vagy oda, mit sem ér, ha a gyakorlat mást mutat.

2015. aug. 3. 22:28
 15/19 anonim ***** válasza:
Na meg sokat érsz vele, ha szépen meg is van magyarázva, h miért hisztizik a gyerek az anyjának. Ezzel az anya nincs kisegítve, max. magát kábíthatja a pszichológiai magyarázatokkal, a gyerek meg hisztizik továbbra is, míg a bébiszitterrel, rokonnal normálisan is tud viselkedni.
2015. aug. 3. 22:31
 16/19 anonim ***** válasza:
En nem olvastam sehol arra utalo jelet, hogy a kerdezo a gyakorlatban rosszul kezelne a hisztit.
2015. aug. 3. 22:32
 17/19 anonim ***** válasza:
84%

Utolsó: ez nekem is feltűnt, hogy itt többen (ki tudja honnan és mi módon) értesültek arról, hogy a kérdező elkapatja a gyerekét meg nem következetes.

Szerintem a pszichológiai magyarázatok tudnak segíteni, ha az embernek olyan a hozzáállása. Legalábbis, ha én értem, hogy miért "rossz" a gyerekem, akkor könnyebb elfogadni. Komolyan, több dologgal is voltam/ vagyok így: elfogadom, hogy egy életkori sajátosság, aminek vége lesz egyszer.

2015. aug. 3. 23:02
 18/19 anonim ***** válasza:

Na jó, lehet, hogy itt fogalomzavar van.

A hiszti = amikor a gyerek őrjöng, földhöz vágja magát, ordít, préseli a könnyeket stb. annak reményében, hogy a felnőtt meghátrál és neki nem kell olyat csinálnia, amit nem akar.

Ne keverjük a nyűgösséggel, rosszkedvvel, mert az normális, hogy a negatív érzelmeit a gyerek sokkal inkább a szerettei előtt mutatja ki, mint idegenek előtt. Ha azért kezelhetetlen, mert fáradt, éhes, beteg, ideges vagy bármi ilyesmi, az nem hiszti. Nem is kell érte büntetni vagy fegyelmezni, hanem inkább az alap állapotot kell orvosolni.

Az őrjöngős hiszti viszont egy 3-4 év feletti gyerektől igenis gáz. (Láttam már 16 évest is csapkodva, műsírással hisztizni, hát nem semmi élmény volt...) És az a szülő is gáz, aki rendszeresen annyiban hagyja.

2015. aug. 4. 00:03
 19/19 anonim ***** válasza:
48%
Kedves kérdező! Ne érdekeljen más mit gondolhat! Ne éld le igy az életed, mert ha a társadalomnak akarsz megfelelni, véged van. Nem fogsz élni. Én pont leszarom mit gondolnak rólam. A gyerek azért hisztizett, mert Ő sem tudta miért hisztizett :D szeparációs szorongás stb.... olvass. Veled van állandóan. Un! Nálunk mondjuk 15 hos korától egyedül neveltem. Tudta érezte mikor nem vagyok stabil, akkor hisztisebb volt. Apjánál eleinte nem hisztizett. Most már nála is :D Maminál is, szomszédnak is :D Tök mindegy, ha okot talál rá, még a kutyának is :D De ahogy nől ugy ritkulnak a hisztik. Megtanultam kezelni. Soha ne akarj másnak megfelelni. Csak a családodnak és magadnak!
2015. aug. 5. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!