Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Aki elvált és tapasztalt...

Aki elvált és tapasztalt gyerekek terén kérem nézzen be ide és segítsen nekem, mit tegyek, hogy a párom lányai végre felismerjék a helyzetet az anyjukkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Sziasztok!19 éves vagyok,lány.tudom elég fiatal,de kérem ez ne legyen előítélet.Párom lassan 2 éve külön él,nemrég váltak el,az exfeleségére ráhagyta a 7,5 milliós lakást + 2milliót,magának meg egy 3,5 milliós lakást vett,és szintúgy 2 millió!A havi gyerektartást azóta fizeti rendesen mióta különél,ez havi cirka 80 e Ft.A probléma az exfeleséggel van,teljesen az apjuk és ellenem fordítja a lányokat.A probléma pontosan az,hogy a lányok nem hajlandók kijönni az apjuk lakásába,mert itt vagyok,pedig itt lakom,havonta egy hétvégét engedek,többet is engednék,de nem lehet velük dűlőre jutni.Még tavaly nyáron kijöttek,találkoztunk,számítógépeztünk,ebédet csináltam nekik,nem ettem meg őket.Azóta nem akarnak jönni,mert az anyjuk teljesen beoltja őket.Mit tegyünk,külön nyaralást nem szervezünk miattuk és tavaly már volt ilyen,már mi is több,mint 1 éve vagyunk együtt.Míg házasok voltak,az anyjuk páromat 2,5 éven át csalta a felesége,mégsem dobta ki.A gyerekek ezt úgy fogják fel,h "de anya nem hagyta el a családját..."Mit tegyünk?Mit tud a gyámügy ilyen esetben tenni?A lányok 11 és 13 évesek.Az anyjuk hiteti velük a húsvéti nyuszit,a télapót még a Jézuskát is.
2010. jan. 27. 18:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Több ponton át kellene gondolnod ezt a dolgot. Első, hogy a pároddal beszélj erről. Hallgasd meg, mit gondol, ha elsőre nem akar megnyílni, nem baj,légy türelmes, hiszen valószínűleg neki ez nagyon fáj. Második lépésben, ha a párod is úgy akarja, akkor kérjetek segítséget a Családsegítő központban, ahol van mediátor, akit arra képeztek ki, hogy közvetítsen. Ilyen esetben az anyával elbeszélgetnek és felhívják a figyelmét arra, hogy a saját gyermekeinek árt a legjobban ezzel a viselkedéssel.

Amire még nagyon, de nagyon vigyázz: soha ne mondj a gyerekek előtt az anyjukra rosszat vagy félre érthető dolgot ! Nem hagyhatod figyelmen kívül, hogy gyerekek, akiknek az az elsődleges céljuk, hogy apa és anya újból együtt legyenek.

Nehéz fába vágtad a fejszédet, kívánom, hogy sikerüljön és éljetek békességben a két kislánnyal !

2010. jan. 27. 18:34
 2/4 anonim ***** válasza:
2010. jan. 27. 19:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Húha, 19 évesen nem biztos, hogy bevállaltam volna ilyet (még most se vállalnék, bár már 10-el több vagyok). Az egyik gyerek 8, a másik 6 évvel fiatalabb nálad, sőt, ha belegondolunk, mind a hárman tinédzserek vagytok. Hát valamilyen szinten őket is meg lehet érteni, én sem bírtam volna anno, ha faterom összejön egy nálam 6 évvel idősebb csajjal (szerintem ez a szitu amúgy neked sem jött volna be 11-13 évesen, próbáld beleképzelni magad a lányok helyzetébe). Szerintem az lehet a megoldás, hogy ne mostohaanyukaként próbálj közeledni feléjük, hanem barátként/idősebb unokatestvérként, a nagyon kis korkülönbség miatt nehezen/egyáltalán nem fognak tudni elfogadni mostohaanyaként. Ha kamaszként (hamarosan) lázadozni kezdenek az anyjuk ellen, lehet, hogy össze tudsz barátkozni velük. Bár az anyjuk tutira oltogatja őket rendesen, hogy te vagy a gaz csábító. Ez az ő szempontjából szintén érthető valamennyire, k. szar és megalázó érzés szerintem, ha 30+ évesen meg két gyerek után elhagynak egy tizenéves kiscsajért, bár a 2 és fél évig tartó megcsalás szintén necces, párod jobban jött volna ki a dologból, ha akkor csap botrányt és hagyja el a feleségét, mert a lányok szemében most ő lenne a jó. Nem biztos, hogy a lányok tudják, hogy anyu 2 és fél éven keresztül megcsalta aput, de ha te mondod el nekik, akkor úgysem hiszik el, és még meg is utálnak. Szerintem nehéz (szinte lehetetlen) tanácsot adni, mert a legtöbb nő, akinek a párjának mástól van gyereke, nem 6-8 évvel idősebb a gyerekeknél, hanem sokkal többel, ami teljesen más szituáció. A tied egy nagyon ritka és nagyon nehéz helyzet :(
2010. jan. 28. 10:08
 4/4 A kérdező kommentje:

A helyzet az,hogy nem mostohaanya szerepben akarok tündökölni,sőt én sosem akarnék pótanyuka lenni.Én csak a barátjuk akarnék lenni,de egyelőre ez nem megy.

Hidd el,nem a korral van a baj,hanem azzal,hogy nem az van,amit az exfeleség akar,régen mindig ugráltatta a párom,erről már leszoktattam,mondván nem vagy senkinek az inasa.

A megcsalás nem egyszerű megcsalás volt,hiszen a párom apjának fiával tette ezt...azért nem tette ki az anyjuk szűrét,mert akkor a lányok is kisebbek voltak,és az ő érdekük ezt kívánta.Viszont a lányok tudnak arról,hogy az anyjuk megcsalta az apjukat,még is a fent említett felfogás van.

Aztán meg megromlott a kapcsolatuk és ennyi.

Sosem mondanék semmi rosszat az anyjukról,akkor sem mondtam,mikor találkoztunk (egyszer) és a jövőben sem fogok,mert a párommal való kapcsolatunkat teljesen komolyan gondolom,nagyon boldogok vagyunk.Nekem nem egy futókaland.Szeretem őt nagyon.

2010. jan. 28. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!