A gyermekem nem akar írni, olvasni, számolni. Mit tegyek?
semmit.... ha idén lesz 6 éves akkor nem iskolaköteles!
vagy maradjon egy évet oviba, vagy majd a tanár meghozza a kedvét! mindenesetre te ne próbálj vele írni, mégis hogy? nem lehet ezt így tanítani, hogy majd most akkor van 2 óránk, megtanulunk írni, éppen ezért van az iskola, a tanár, ő tudja hogyan kell úgy tanítani, hogy NE VEGYE EL A GYEREK KEDVÉT!
Majd az iskolában megtanul, az általános iskolai felvételinek nem feltétele az írás-olvasás.
Ha erőlteted csak azt éred el, hogy megutálja a tanulást és az iskolát is.
Amúgy ha még csak most lesz 6 éves, miért nem tartottad vissza még egy évet?
Korai lesz még neki a suli, főleg, ha nem is érdekli.
Az én gyerekem autómániás. Vannak matchboxai is. És a parkolóban már amikor 1,5 éves korában beszélni tudott, mindnek megkérdezte a márkáját, és mindet megismerte. Hogy ez Ford, ez meg Wolksvagen... Aztán 4 éves korában már a rendszámot is tudni akarta. Ekkor tanulta meg a számokat. Most 6 éves, és szintén a rendszámok olvasása miatt ismeri a betűket. Kérdezgette, én pedig elmondtam, és ráragadt. Egy rendszámot már el tud olvasni, ismeri a betűket.
De sem olvasni nem kezdtem el tanítgatni, sem írni. Sem semmi olyat nem erőltettem rá, amihez nem volt kedve, ami őt nem érdekelte. És iskolába sem adom még, mert ugribugri, nem tud 10 percnél többet egy helyben ülni.
Én az édasapja vagyok, nem a tanítónénije, nem nekem kell megtanítani írni.
Miért kellene azelőtt megtanítani írni/olvasni/számolni, hogy iskolába megy a gyerek? Majd az iskolában megtanul, az azért van.
Én egyébként már tudtam, mire odaértem, mert engem érdekeltek a betűk, aztán mire a szüleim észbe kaptak, már össze is tudtam őket olvasni, de senki nem tanított, csak elmondták, melyik milyen betű, mert kérdeztem.
Ne tanítsd a gyerekedet olvasni, krvára unatkozni fog órán. Tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!