A 3 éves, szobatiszta gyermekem 2-3 hete rendszeresen "bepisil" egy kicsit. Már javult, de nem akar elmúlni ez a probléma. Mitől lehet ez?
Ez megeshet amiatt is, hogy egyszerűen nem akar elmenni pisilni. Az én fiam 2,5 éves, szobatiszta, de ha nagyon belefeledkezik a játékba, pl egy barátunknál, ahol egy csomó érdekesség veszi körül, akkor egyszerűen nem akarja otthagyni a játékot, túl elfoglalt a pisiléshez. Emiatt olyankor megesik, hogy becsorog a gatyóba egy pici, és még akkor sem szól, tartogatja tovább!!!! Aztán amikor már nagyon nem bírja akkor jön ugrálva, hogy "Jaj, jaj, pisilni kell, jaj!" Szóval lehet, hogy csak az oviban lévő rengeteg szórakoztató dolog miatt van, amit nem akar otthagyni.
Vagy persze lehet lelki ok is a tőled való elválás, az idegen hely, az új gondozók, az új gyerekek, stb. Attól, hogy szeret menni, még megeshet, hogy valahol mélyen zavarja a helyzet, még ha ő maga sem tud róla.
szerintem sem fizikai oka van a dolognak
Nem változott meg valami az életetekben? Vagy nem volt tanúja egy veszekedésnek? Nem értett félre valamit?
Általában a szobatisztaságból való visszalépéssel azt jelzi a gyerek, hogy azt az életet, biztonságot, figyelmet szeretné, amikor még nem volt szobatiszta.
Viszont ez tényleg elég speciális esetnek hangzik, szóval nem biztos, hogy erre is érvényes. Lehet, hogy az előttem szólónak van igaza, az elég logikusnak tűnik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!