Mit lehet tenni egy autista gyerekkel ebben az esetben?
A húgom osztálytársának a testvére. Normál iskolába jár, 13 éves de csak most megy ötödikbe.
Ami az aggodalmat okozza, az az, hogy így egy folyosóra kerül a húgommal.
Eddig is kipécézte magának, volt hogy az udvaron fogdosta, próbálta megcsokolni, és mikor a húgom nem hagyta magát, rárontott. Egyszer egy sarokba is beszorította.
A tanárok tehetetlenek, annyit tudnak csinálni, hogy próbálják távol tartani a srácot a húgomtól.
Az erőviszonyokról annyit, hogy a húgom 14 éves, 150cm 39 kiló, a fiú meg 13/165cm(tipp) és 90 kiló körüli.
A húgom már most retteg, kerülővel jön hozzánk, mert máskülönben a fiú háza előtt kellene eljönnie, és volt, hogy idáig követte és üvöltözött a kapuban.
Az anyuka semmit nem tesz, csak legyint hogy "jaj, csak szeret".
Van rá esély, hogy a nyáron elfelejti a húgomat?
Magasabb szintre kell lépni. Igazgató, rendőrség, feljelentés. Ez szexuális zaklatás.
Ezt nem szabad hagyni, mert tönkremehet a húgod bele.
A szüleitek mit tesznek?
Ez egy normál falusi iskola (pont akkora a létszám, hogy ne kelljen összevonni az osztályokat).
A fiú sem az az "esőember" típus, alapvetően értelmes, csak vannak stikkjei.
(Bocsánat ha sértőt írtam, nem nagyon értek ehhez)
Apánk jobb ha nem tudja, mert a húgom a kis szemefénye, nem úszná meg a fiú nyom nélkül.
Az anyukánk próbált beszélni a fiú anyjával, de nem veszi komolyan a problémát.
Az igazgató meg egyértelműen darázsfészek témának látja, a fiú anyja nagy érdekvédő, abból is balhé volt, hogy a húgom pofonvágta a srácot. (hátulról a lába közé nyúlt)
Tehát a tanárok nem tudnak segíteni, az igazgató sem, a fiú anyja asszisztál a dologhoz, az anyukátok nem elég erélyes (nem hibáztatom), és még a húgodat akarják meghurcolni. Az egyetlen erélyesebb családtagnak meg nem szóltok.
Ha ez szeptemberben folytatódik, akkor szerintem szóljatok apukátoknak. Ha ő sem tud segíteni, mert túl nagy a darázsfészek, akkor én továbbmennék a polgármesterhez, mert úgy tudom, hogy az igazgatók az ő hatáskörébe tartoznak. Hatalmas nagy galibát kell csapni, ha nincs más lehetőség.
Jézusmária, ez elég durva.
Szerintem is ki kell pukkasztani a dolgot. Ha az igazgató nem lép önként, akkor akár feljelentéssel fenyegetőzni, vagy ha az sem elég, ténylegesen feljelentést tenni.
És igen, szerintem is be kéne vonni apukádat, ha nem is a legdurvább részletekbe, csak gondosan annyit adagolni neki, hogy a tettek mezejére lépjen. Lehet, hogy annyi elég is lenne, ha ő beszélne a srác anyjával. Vagy a sráccal.
"a fiú anyja nagy érdekvédő" - ööööö, izé, fel kellene világosítani arról, hogy mit jelent az autisták érdekvédelme.
Az ilyen viselkedésnek nem az autizmus az oka ÉS az autizmus erre nem lehet mentség.
Szerintem se hagyjátok ezt annyiban.
A nővérem exének kiverte a fogát, a férjemet halálosan megfenyegette, hogy nem kerül elő, ha megríkat.
Szóval apámat nem kéne belevonni.
De azt fogom anyukámnak javasolni, hogy említse meg a rendőrséget.
Nem attól kéne félnetek, hogy tesztek valamit, hanem attól, hogy nem. Számomra ez sokkal félelmetesebb képet mutat. Ez a fiú egy arra alkalmas helyen és időben meg fogja erőszakolni a húgodat, az anyja jóváhagyásával. Én ettől félnék inkább. Semmilyen korlát nincs előtte.
Tényleg kéne egy fiú az iskolából, aki mellette tud lenni. Talán ez távol tartaná a gyereket. Ezt nem lehet megoldani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!