Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Kinek jár normál ikolába az...

Kinek jár normál ikolába az autista gyereke?

Figyelt kérdés

Sziasztok engem az érdekelne hogy akinek normál óvodába illetve iskolába jár autista gyermeke.

Hogy viselkedik?Honnan vettétek először észre hogy autista?

Illetve kinek volt megkésett beszéd?Mikor tanult meg beszélni?

Bocsi a sok kérdés miatt.

De azt gyanítom hogy a lányommal valami nincs rendben.

Köszönöm ha válaszoltok.

2015. jún. 20. 21:25
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Senki 😞 ?
2015. jún. 21. 13:27
 2/12 anonim ***** válasza:

Az én fiam normál bölcsibe járt és most megy normál (integráló) óvodába. Oda is csak azért, hogy megkaphassa a fejlesztéseket. Semmi gond nem volt a normál bölcsivel csak az, hogy nem értettek az autizmushoz és nem kapott vizuális támogatást. Illetve nem segítették a szociális kapcsolatok építésében.

MIndig nehéz gyerek volt, már csecsemőként is. Egy éves korától voltak furcsaságai és rengeteget késett a mozgása. Másfél évesen vittem el a korai fejlesztőbe. Akkor még csak a mozgás késése miatt, de már leírtam a vizsgálati kérelembe is nehézségeket.

Ott került az autizmus szóba először. Majd 3 és fél évesen kapott diagnózist. Addig is jártunk a fejlesztésekre. KÉsett a beszéde, de már beindult szépen.

Tünetei nagyon komplexek voltak. Az általános fejlődési késés jó értelem mellett, a szabályok betartási képtelensége, nem értette a határokat, erősen öntörvényű volt, nem tudott együtt működni. Nem bírta semennyire a frusztrációt, a várakozást. Belemerült bizonyos tevékenységekbe, nem lehetett kizökkenteni. (pl ajtózott fél óráig, meg húzogatta a redőnyt) Nem jól közeledett a kortársaihoz, a tárgyak jobban érdekelték sokáig. Nem működött együtt, képtelen volt a többiekhez alkalmazkodni. Mi soha nem mentünk így a többi gyerekkel együtt sehova... Hiperaktív volt, egy perc nyugta nem volt. Sokáig csak kaptam, hogy rosszul nevelem... pedig tudtam, hogyg szigorú és következetes vagyok, de lepergett róla minden... agyon is üthettem volna, akkor sem fogadott szót, ha nem akart..

Ez volt a fejlesztések előtt.

Azóta és a bölcsivel rengeteg minden változott. Nagyon jó fej kis srác lett, iszonyú jó humorral és huncutsággal. Okos, jól tanítható, de mindent tanítani kell, amit más gyerek ösztönösen használ. A beszédnél is, hogy azt hogy kell kommunikációra használni. (kommentált sokáig, nem kérdezett, nem mondott élményt.)

Tehát a kölcsönösséget igénylő helyzetekben van még mindig probléma. Mind a beszédnél, mind a viselkedésnél. A "beragadások" is előfordulnak még, de sokat rövidültek. Szabad játéka nem a korának megfelelő. Kevésbé fantáziadús. Sablonok mentén játszik.

Veletek mi a helyzet?

2015. jún. 21. 20:57
 3/12 A kérdező kommentje:

És mikor kezdett beszélni ?Hány évesen?

Nekem 2éves még nem beszél csak babanyelven,meg 4-5szó

Öntörvényű,sokszor úgyérzem nem érti amit mondok neki.

Sokat szalatgál körbe körbe,repked örömében,sokat megy lábujjhegyen.

Mindemellett tart szemkontatktust,érti a viccet,érzelmeket kimutat.

Szereti a gyerekeket és a felnőtteket is.

Szeret ölelgetni puszilgatni.

Szeret rajzolni,szereti az állatokat.

Érdeklődő.

2015. jún. 21. 22:58
 4/12 anonim ***** válasza:

Szia! 16 éves a lányom,mindig is normál közösségbe járt,most is normál középiskolában tanul.

2,5 évesen kezdett beszélni,addig leginkább csak saját maga alkotta szavakat használt.Rengeteg apró tünete volt,nem tartott szemkontaktust,nem barátkozott,inkább a felnőttekkel volt jobb viszonyba.A mai napig nem barátkozik a korosztályával

2015. jún. 22. 06:11
 5/12 anonim ***** válasza:
2,5 évesen kezdett beszélni. A szemkontaktust tartja, de nem jol használja! Ezt kell elsősorban figyelni. Ha barmi rossz érzésed van, menjetek korai fejlesztobe vizsgálatra.
2015. jún. 22. 09:46
 6/12 anonim ***** válasza:
Olelgetes, érzelem kimutatása nalunk is van. A humort is érti. De attol még auti😊 magasan funkcionáló
2015. jún. 22. 09:48
 7/12 anonim ***** válasza:

Szia! :)

Látom ez már a sokadik kérdésed, ha súlyosnak tartod a helyzetet, szerintem érdemes lenne elmennetek orvoshoz.

2015. jún. 22. 11:21
 8/12 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó 😊

Igen ,de nem mindig látom súlyosnak.

Valamikor teljesen azt érzem kutya baja,máskor meg azt hogy lehet auti.

Az igazat megvallva foggalmam sincs mit gondoljak.

Ősszel viszem gyermekpszichológushoz.

Megnézem ő mit mond ,mit gondol.

2015. jún. 22. 20:46
 9/12 anonim ***** válasza:
A gyermekpszichológus NEM ért hozzá! (kivéve, ha szakképzésben vett részt, ami auti specifikus volt)
2015. jún. 22. 21:57
 10/12 A kérdező kommentje:

Tudom de én ott kezdem.

Nem biztos hogy autizmus a baja.

2015. jún. 23. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!