Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mi van akkor ha úgyérzem nem...

Mi van akkor ha úgyérzem nem óvoda érett a gyerekem?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Igaz mégcsak 25hós a lányom de már most aggódom.

Beirattuk az óviba de nem érzem azt hogy érett lesz rá.

Sokmindenben levan maradva még.

Nem szobatiszta,de hajlandóságot sem mutat rá,szerintem abszolúte nem érett rá.

Nem szól ha pisilni vagy kakilnia kell.

Még nem beszél csak babanyelven+anya,mama,nem,jajj.

Enyi 😢

Szerintetek ha pl addira sem fog beszélni és szobatiszta lenni akkor mi lesz??

Eléggé aggódom hogy 3évesen ő még nemlesz óvoda érett.

Tudom addig még sok idő van.

Pl az is aggaszt hogy elég figyelmetlen.

Túlmozgó Gyerek.

2015. jún. 20. 19:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Komoly ez a Kérdés?

Még csak 2 éves. Minek kellett egyáltalán most beíratni az oviba, majd jövő szeptemberre lesz óvodaköteles, addig még rengeteg idő van.

2015. jún. 21. 14:14
 12/21 A kérdező kommentje:

A tulmozgás azért mondom mert sokat szalatgál körbe körbe.

De igen a kanállal evős is én vagyok.

2015. jún. 21. 14:41
 13/21 A kérdező kommentje:

Azért kellett most beiratni mert kötelező volt

Pont májusi és a májusiakat most kellett beiratni

2015. jún. 21. 16:50
 14/21 anonim ***** válasza:
Hadd szaladgáljon, azért gyerek. Komolyan nem értem a problémádat. A beíratással kapcsolatban meg valamit nagyon félreérthettél, májusban már nem szoktak gyerekek csatlakozni a csoporthoz, a te kislányod jövő szeptemberben fog kezdeni.
2015. jún. 21. 18:12
 15/21 anonim ***** válasza:
Ne viccelj, még csak két éves a gyerek... Egy év alatt RENGETEGET fejlődik. Sőt, egy hónap alatt is. Nekem az ovi előtt egy hónappal lett szobatiszta a gyerek. Beszélni igazán három évesen kezdett. Van olyan gyerek, aki úgy ment oviba, hogy nem beszélt.
2015. jún. 21. 19:33
 16/21 anonim ***** válasza:

Áprilisi és májusi gyerekeim vannak, de egyiket sem kellett 1 évvel korábban beíratni, ez hülyeség. A te gyereked is csak jövő szeptemberben kezdhet, tehát jövő tavasszal ráért volna beíratni. Nálunk az óvoda vezető ki is röhögött volna, ha a gyereket 2 évesen íratom be az oviba. Májusban nem lehet óvodát kezdeni, legalábbis nem célszerű, mivel jön a nyári szünet és a gyerek nem tud rendesen beszokni, olyan gyerek, meg aki 1 hónapja jár oviba, ne menjen már a nyáron összevont csoportokba.

Az én lányom, aki májusi, úgy ment tavaly szeptemberben oviba, hogy csak nappalra volt szobatiszta, éjjelre még nem. Semmi probléma nem volt belőle, oviban egyszer pisilt be egy kicsit, mert későn ment vécére és nem ért oda időben, ennyi:)

Szegény gyerekedtől miért várod el, hogy 2 évesen olyan dolgokat csináljon, olyan érett legyen, mint egy 3 éves?

Pici gyerekeknél 1 év rengeteg idő. Ja és foglalkozz vele, legyen rá időd, az oviban nem fogják etetni!

2015. jún. 22. 08:37
 17/21 anonim ***** válasza:

Április közepén töltötte a fiam a 2 évet.

Most bölcsibe írattam. Oviba jövőre fogom, hisz 2016 szeptemberében kezdi.

Másrészt pont ilyen a fiam, mint a lányod. Kb 6 db szó a szókincs. És egyáltalán nem akar bilizni, vagy wc-re ülni. Néha, kb 3-4 naponta sikerül ráültetnem, akkor is vagy belemegy valami, vagy nem. Szóval ő sem érett még a szobatisztaságra.

Csakhogy én nem aggódok. Mert ennyi idősen ez teljesen normális.

És attól, hogy szeret körbe szaladgálni, még ne mondd, hogy "túlmozgó", mert ez is teljesen normális ennyi idősen.

Ja, és ez a "figyelmetlenség" nálad mit jelent? Mert még sok ideig nem is tudnak egy dologra koncentrálni.

Szerintem olvass kicsit utána...

2015. jún. 22. 09:48
 18/21 A kérdező kommentje:

Most kellett beiratni .

A védőnő és az óvodavezető is mondta hogy aki jövő május végéig tölti a 3-at azt most kellett beiratni

Nem hülyeségből irattam be.

A problémám legjobban a beszéd.

4-5szó az össz amit mond azt is csak ritkán.

A többi babanyelv.

Ezért aggódom.

A vele egykorúak szépen beszélnek már és figyelnek.

De az én lányom nagyon figyelmetlen és nem beszél.

Sokszor hiába szólok odase bagózik.

Csak Félek hogy nemtud beilleszkedni.

Szeretem és féltem,persze hogy aggódom

2015. jún. 22. 15:42
 19/21 anonim ***** válasza:

A védőnőd nem mondta, hogy akkor vidd el korai fejlesztőbe v. nevelési tanácsadóba, ha úgy gondolod, hogy probléma van a beszédével?

Vidd el, én tapasztalatból mondom, semmit nem vesztesz, de megnézik a gyereket, nem-e valami probléma miatt lassabb a beszédfejlődése. Lehet nincs semmi gond, de nem is vesztesz semmit, ha elviszed. Ugyanakkor hallásvizsgálat. Ha ezeket a lépéseket megteszed, akkor még időben el lehet kezdeni a fejlesztéseket, ha valami problémát találnak. Erre a védőnődnek is fel kellett volna hívni a figyelmet. Ne hallgass azokra, akik azt mondják, hogy várj még egy kicsit, majd megtanul beszélni, legyél türelmes. Ha gond van, akkor az a jó, ha a probléma időben fel van ismerve, nem pedig az oviban derül ki a gond és jó ha 4 évesen elkezdik a gyereket fejleszteni. Ha meg semmi gond és valóban csak lassabban fejlődik a kislány, akkor se vesztesz semmit, szakember megnézte ennyi. Kérj most időpontot, nem tudom nálatok hogy megy, de nálunk fél évet kell a nevelésiben várni időpontra. Mire kapsz időpontot, addigra a gyereked még fejlődik és meglátod, hogy el kell-e vinned.

Az én fiam ugyanígy volt a beszéddel. Anno áprilisban töltötte a 3. évét, rá 1 hónapra lett nappalra biztosra szobatiszta, még 1 hónap múlva éjjelre is. Most 5 éves, oviban soha nem pisilt be, de beszédmegértési és beszédkivitelezési problémája van. Én is a védőnőre meg mindenkire hallgattam, hogy ja, a fiúk később tanulnak meg beszélni. Csakhogy az oviban jöttek a problémák, nehezen illeszkedett be, mert nem értették a beszédét és ő is nehezen értette meg, ez mellé hallásprobléma társult, tehát fül-orr-gégészeti vizsgálatot is javasolok és audiológiát. Sok idő, sok türelem kell hozzá, de ha nincs gond, akkor is megéri ezeket megcsináltatni.

A védőnői és gyógypedagógiai rendszer nagyon rossz Magyarországon, elhanyagolt, nem kap pénzt szinte semmire.

2015. jún. 23. 07:38
 20/21 anonim ***** válasza:
Lányom májusi de védönő nem szolt 2 évesen hogy oviba kell íratnom ,csak 3 éves korában szolt hogy mikor lesz az oviba íratás májusiak amugy is szeptemberben kezdhetnek .én bölcsibe íratnám inkább .
2015. jún. 24. 07:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!