Ha a TKV Bizottság elöirt heti 10 óra fejlesztést az oviban, akkor köteles az önkormányzat kifizetni a gyógypedgogusnak?
A heti 10 óra nagyon is sok, és ez a napi foglalkozásokon felül értendő. A legtöbb gyerek 2-4 óra körül kap.
Elvileg kellene hogy legyen utazó gyógypedagógus a körzetben, ő látja el, vagy ha integrált óvoda, akkor a helyi.
én úgy tudom nem. de akkor hosszú procedúra lesz. kezdve ott, hogy a helyi ovinak bele kell venni az alapítóba az autizmust.
aztán kell egy fejlesztővel szerződnie, gondolom a nevtanból. a magán az a ti saratok és nem is számolják bele a heti 10be szerintem.
itt te nem sokat tehetsz sajnos, azon kívül, hogy az önkormányzatot bombázod a panaszoddal.
nálunk nem meghatározott per.zav. volt írva (kommunikációs zavar, csak arra nincs kód), logopédust írtak el, integrált óvodába jár és 1 évig nem kapta meg a fejlesztést... mondván nem fér bele, túl sokan vannak. nevtanba meg nem fogadták, hisz integrált óvoda, nekik kell biztosítani. szóval el tudják sumákolni, sajnos nagyon nem működik ez :(
Tényleg bombázd a hatóságokat a panaszaiddal (szerintem ne az önkormányzatot, hanem a KLIK-et), de ezzel talán a pár év múlva hasonló gondokkal küzdőknek tudsz csak segíteni. Mire ezek az adminisztratív körök véget érnek, a gyereked már rég kinő az oviból.
A sajátos nevelési igényű gyermekek ellátása az utazótanári szolgálat hatásköre, de szerintem soha senki nem számolta össze, ők hányan vannak, és a kötelező óraszámukban hány gyereket tudnának ellátni. Biztos hogy óriási kapacitáshiány derülne ki. Logopédus, autizmushoz értő gyógypedagógus és hasonlók pedig nem varázsszóra teremnek. Nálunk is van üres státusz, de nem jelentkezik senki.
Egyébként tényleg létezik megbízás alapján végzett fejlesztés,de hogy heti 10 órára honnan kerít pénzt a tankerület vezetője, azt nem tudom elképzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!