Nektek is ilyen nehezen mennek az esték? Ti mit csináltok ilyenkor?
Este minden szétdobalva, pedig már 5 óra óta kérem a gyerekeket, hogy pakoljanak össze, de nem. Aztán mindenki bebűlyik az agyba, a kicsi miatt elmesélek egy mesét, puszi mindenkinek és epphogy kilepeknaz ajtón mindhárman rákezdenek:
Pisilni kell! Szomjas vagyok! Dorci 3 puszit kapott én meg csak kettőt! Marcit kétszer is megölelted anya, ez nem jó így! Mégis átveszem a rövid pizsamám!
A dolgok nagy részét megcsináljuk még végen mindenkire rákiabálok egy kicsit és majdnem minden este el szakad a cérna. Ez ellen szeretnék tenni valamit, tudnátok segíteni?
Halkan, de határozottan mondanám, hogy ennyi volt, csend legyen és alvás. Ha kell, még néhányszor benyitnék ugyanezzel.
A szomjas/pisilni kell dolgot pedig végigkérdezném közvetlenül lefekvés előtt, majd aki nemet mondott, annak világossá tenném, hogy nincs visszakozás utána.
Mondjuk vizet szerintem lehetne bent hagyni, önkiszolgáló üzemmódban. Ha éjjel ébred pisilni, akkor persze segíteni nekik.
Én ezt tenném, mindenhol azt olvasom, hogy elég egyszer megcsinálni:
Ha nem pakolnak el amikor mondom (persze nyilván várok egy kicsit és beleszámítom, hogy ők lassabbak) akkor elő a kukás zsákot, beledobálni mindent ami elöl van és nem kapják meg egy hétig.
Estére meg nagyon pontos menetrend, mindenki fürdés után ihat és pisilhet egyszer, és esetleg valamilyen versike, amit mindegyiknek elmondasz a mese után és benne van, hogy 2 puszi egy ölelés és jóéjt. Akkor nincs mibe belekötni, mindegyik könnyen megjegyzi a versike alapján, hogy "mi jár".
Az összepakolás nálunk úgy lett megértettve, hogy megfogtam, az egyik babát és landolt a kukába, nem kaptam vissza egy hét múlva. 3 éves volt ekkor, soha többet nem kellett könyörögni hogy pakolja el a játékokat, máig emlékszik hogy mi lenne ha nem pakolna el. (5 éves)
Enni inni pisilni kérdést végig zongorázzuk lefekvés előtt.
Minden este legyen ugyanolyan.
Pl: vacsi, rendrakás, fürdés, pisi-kaki, ivás, fogmosás.
És igen: ugyanannyi ölelés és puszi minden gyereknek.
Nekem ezen akadt meg a szemem: „a kicsi miatt elmesélek egy mesét,”.
Mekkorák a nagyok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!