Fejfájós kismamák ti mit csináltok ilyenkor?
Figyelt kérdés
Már mindent kipróbáltam vettem be egy szem panadolt ittam előtte ettem aludtam pihentettem a szemeim. De még mindig fáj és ez a 3dik napja, hogy ez megy. 2 napig csak pihenéssel ivással próbáltam kezelni. Ti mit csináltok még ilyenkor mi az ami még hathat ilyenkor?2013. márc. 21. 18:08
1/8 anonim válasza:
Nekem is vannak ilyen napjaim. Rámtör a görcsös, hasító fejfájás, és egyszerűen bármit csinálok, nem szűnik ki. Van hogy egy hétig is fáj egyfolytában. Én Mexalent használok fejfájásra. Ez ki szokta vinni, de kb fél óra múlva visszatér a fejfájás. Még nem jöttem rá mi lehetne a jó megoldás ellene, ha van egyáltalán.
2/8 anonim válasza:
Nekem a nődokim mondta, hogy egy Advilt bevehetek extrém esetben, utolsó harmadban nem lehet szedni. Az hatni fog, nem hiszem, hogy jobb az, hogy görcsben van az egész tested.
3/8 anonim válasza:
Algopirint lehet bevenni,én azt vettem be.
2.5 hós baba anyukája
4/8 anonim válasza:
Nekem Rubophent javasolt az orvos, be is vált. Persze nem a legkisebb fájdalomra kapkodom marokszámra, csak ha már nem bírom.
5/8 anonim válasza:
Én migrénes vagyok, nekem azt mondta a doki (és később egy Czeizel-interjúban is olvastam), hogy a görcsös fájdalmat mindenképpen oldani kell, mert ilyenkor akár a méhlepény erei is görcsölhetnek és akkor nem kap elég oxigént a baba, úgyhogy én szedtem Advilt is és Cataflamot is ilyenkor, 1-1 alkalommal ha szeded nem lesz bajod (és mellé Nospát, azt amúgy is szabad terhesen). Ha nem migrén, de görcsös fejfájás, akkor próbáld meg az Algopyrin és Nospa kombinációt, rá egy kávét (koffein tágítja az ereket, ami szintén csillapítja a fájdalmat, és a babának sem árt napi 1 kávényi adag sem). Hűvös levegő, és nagyon sok sima víz.
6/8 anonim válasza:
Nekem az algopirynt mondta a dokim. Elsö lányomnál rettentő migrénes voltam, semmi házi praktika nem segített ceak az algopiryn annyira hogy elviselhetőbb lett a fájdalom. A lányom már 3,5 éves és egészséges. Most már nem hagyom magam hányásig szenvedni a fejfájással, ha elkezd, beveszek egyet. 30 hetes vagyok most. Szerencsére most ritkán fáj.
7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. Igen tegnap nagyon görcsölt vettem is be gyógyszert. Akkor lehet veszek még nos pát hát ez nekem miért is nem jutott eszembe.
2013. márc. 22. 12:40
8/8 anonim válasza:
Én is migrénes vok, én Qualerint szedek, ha kell. most 20 hetes vagyok az első trimeszterben kb 3-4x vettem be 1 szemet, s most a második trimszterben is kb annyit már. 3 orvost, meg egy gyógyszerészt kérdeztem arról, hogy szedhető-e (mert semmi más nem hat) . S egyöntetűen igent mondtak. A Qualerin = algopiryn+nospa+koffein
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!