Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másnak is értetlen a gyereke?...

Másnak is értetlen a gyereke? Ti mit csináltok ilyenkor?

Figyelt kérdés

4 éves kislány. Nagyon okos,értelmes csajszi :). Idegen helyen rendes szófógadó kislány. Itthon átkapcsol valami nála és kész. 66x kell elmondani neki hogy ezt ne csinálja meg azt ne csinálja mert az nem jó,nem szabad. 66x kell szólni neki hogy jöjjön fürödni, enni, öltözni, elszalad hogy Ő nem akar semmi ilyesmit csinálni.

Szoktuk sokat dicsérni is mert amúgy ha minden oké nála akkor ügyeskedik.

De átalában itthon mintha bekattanna.

Ti hogy kezelitek az értetlenséget. Eddig a zsarolás jött be, nem megyünk ideoda, nem kapsz eztazt.

Nálatok ez hogy műkődik?

2013. jún. 19. 18:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
le van rendesen fárasztva? Ha igen akkor a tekintéllyel van a gond. Lehet nem vagytok elég következetesek. Ha valamire azt mondod hogy 3-ig számolok és csináld meg de semmi következménye nincs ha nem teszi és még számolsz vagy 10-ig akkor hülye lenne szót fogadni. De ez csak egy példa. Mindneképp következetességgel lehet ezen változtatni.
2013. jún. 19. 19:06
 2/10 anonim ***** válasza:
49%
Nem kellene 66x szólni neki hogy menjen fürödni stb. szólsz neki 2x ha nem megy, akkor rácsapsz egyet a fenekére, és elmagyarázod neki, hogy tessék szófogadónak lenni, fürdés stb után játszhat stb.
2013. jún. 19. 19:13
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi, de egyszerűen nem tudom milyen büntit lehet kitalálni neki.
2013. jún. 19. 19:14
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi 2. nem szoktam csapkodni, csak megfogom a karját és oda húzom ahova kell, de ezt nem szeretm használni mert akkor elkezd sírni, akkor meg sajnálom,ilyenkor előveszi az érzékeny énjét, előtte persze meg nem fogadott szót.
2013. jún. 19. 19:16
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Sokat segit, ha megmutatod neki az órán, hogy hol kell a mutatóknak lenni, amikor fürdés/alvásidö van - a legtöbb gyerek képként legalább is megismeri, hogy mikor mi van soron. Esetleg rajzolj vel egy számlapot, rajzold bele a mutatókat, mellé meg egy kis képecskével, hogy mi van akkor soron.
2013. jún. 19. 19:19
 6/10 anonim ***** válasza:
48%
2. válaszoló vagyok! Ez csak egy tipp volt, vélemény :) Mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy szeretné! Valószínűleg én is megsajnálnám, ha sírna, de a gyerekeknek korátokat kell szabni, nevelgetni őket, és ha hagyjuk, hogy azt tegyék amit akarnak, az csak rövid távon jó nekik, hosszú távon káros...A fenékre csapást meg nem kell erőből, hogy fájjon is, inkább jelzésszerűen, persze, ha valaki ezzel nem ért egyet, akkor ne tegye. :)
2013. jún. 19. 19:24
 7/10 anonim ***** válasza:

akkor a tied nem is értetlen, meg is mondja, hogy nem akarja...

enyém értetlen a szó szoros értelemben!

kikapcsol és meg se hallja! odahívom, azt meghallja, odajön, elmondom, bevágja a bamba képet és csinálja tovább amit előtte :S

ezt 2-3 hete kezdte, kiidegel ezzel!

egyébként ha toppon van, akkor olyan lelkes kis segítő, de mostanában tényleg értetlen, mint ha nem értené amit mondok, de ha 1 órával később ugyan azt mondom neki, akkor megy és csinálja

2013. jún. 19. 19:25
 8/10 A kérdező kommentje:
2. válaszoló, gondoltam hogy nem erőből csapsz rá :).
2013. jún. 19. 19:32
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha már néhányszor szóltam akkor odamegyek,leguggolok,megfogom a karját,hogy szemben legyen velem,belenézek a szemébe és megkérdezem:"Tudod mit kértem tőled már sokszor? válasz:igen, én:mondd el,mit?"Ilyenkor elismétli általában,mondom neki,jól van,érted,akkor gyorsan csináld meg.Ha nem jön be, vagy türelmetlenebb napom van,akkor felemelem a hangom.De igyekszem ezt nélkülözni.

Amúgy volt már nálunk is, hogy kapott a pelenkás fenekére,de akkor látványosan,dirketbe az ellenkezőjét csinálta annak amit már sokszor kértem.

2013. jún. 19. 22:39
 10/10 anonim ***** válasza:
Kislányom felôltözni nem szeret ilyenkor bohockodni kezd ,elbujik,ilyenkor egyszerüen közlöm vele hogy akor egyedül megyek le a boltba vagy biciklizni,akor rögtön fel lehet öltöztetni .
2013. jún. 20. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!