Másnak is értetlen a gyereke? Ti mit csináltok ilyenkor?
4 éves kislány. Nagyon okos,értelmes csajszi :). Idegen helyen rendes szófógadó kislány. Itthon átkapcsol valami nála és kész. 66x kell elmondani neki hogy ezt ne csinálja meg azt ne csinálja mert az nem jó,nem szabad. 66x kell szólni neki hogy jöjjön fürödni, enni, öltözni, elszalad hogy Ő nem akar semmi ilyesmit csinálni.
Szoktuk sokat dicsérni is mert amúgy ha minden oké nála akkor ügyeskedik.
De átalában itthon mintha bekattanna.
Ti hogy kezelitek az értetlenséget. Eddig a zsarolás jött be, nem megyünk ideoda, nem kapsz eztazt.
Nálatok ez hogy műkődik?
akkor a tied nem is értetlen, meg is mondja, hogy nem akarja...
enyém értetlen a szó szoros értelemben!
kikapcsol és meg se hallja! odahívom, azt meghallja, odajön, elmondom, bevágja a bamba képet és csinálja tovább amit előtte :S
ezt 2-3 hete kezdte, kiidegel ezzel!
egyébként ha toppon van, akkor olyan lelkes kis segítő, de mostanában tényleg értetlen, mint ha nem értené amit mondok, de ha 1 órával később ugyan azt mondom neki, akkor megy és csinálja
Ha már néhányszor szóltam akkor odamegyek,leguggolok,megfogom a karját,hogy szemben legyen velem,belenézek a szemébe és megkérdezem:"Tudod mit kértem tőled már sokszor? válasz:igen, én:mondd el,mit?"Ilyenkor elismétli általában,mondom neki,jól van,érted,akkor gyorsan csináld meg.Ha nem jön be, vagy türelmetlenebb napom van,akkor felemelem a hangom.De igyekszem ezt nélkülözni.
Amúgy volt már nálunk is, hogy kapott a pelenkás fenekére,de akkor látványosan,dirketbe az ellenkezőjét csinálta annak amit már sokszor kértem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!