Hogyan reagálnál arra a mondatra, amikor gyermeked közli veled, hogy meleg/transszexuális? Megfordult már a fejedben, hogy mi lesz ha a gyermeked más lesz?
Na látom beindultunk.. :) Ha már ennyire a fajfenttartásról és a gyereknemzésről beszélünk, kedves barátom, aki fröcsögsz, szerinted az ember életének hány százalékát tölti gyermeknemzéssel? És az evolúció folyamán hogyhogy nem haltak ki a melegek?
Szamoa szigetén a homoszexuális férfiakat fa'afafine-nak, vagyis "sem férfi, sem nő"-nek nevezik, képviselőik nőiesek és kizárólag felnőtt férfiakat választanak partnernek.
Korábbi kutatásokból már kiderült, hogy a fa'afafine-ok sokszor erejükön felül támogatják unokaöccseiket és unokahúgaikat: vigyáznak rájuk, művészetekre és zenére tanítják őket és anyagilag is segítik őket, például fizetik egészségügyi ellátásukat és oktatásukat. A kutatások most arra irányultak, hogy ezek a férfiak vajon csak saját családjukkal szemben ilyen önfeláldozók, vagy általában a gyerekekkel szemben.
Nagyszámú fa'afafine vizsgálata során kiderült, hogy a nőkhöz és a heteroszexuális férfiakhoz viszonyítva sokkal nagyobb önfeláldozást mutattak saját családjuk, mint általában a gyerekek iránt. Ez a tudósok szerint lehetővé teszi számukra, hogy hatékonyabban használják fel erőforrásaikat családtagjaik hasznára, ezáltal pedig javítsák saját evolúciós kilátásaikat is.
Gyermektelenségük kompenzálására minden fa'afafine legalább két unokaöccsét vagy unokahúgát támogatja, akik enélkül nem maradnának életben. "Ha ez az egyetlen ok, amiért a férfi homoszexualitás génjei ilyen hosszú ideig fennmaradtak, akkor a fa'afafine-oknak nagyon jó nagybácsiknak kell lenniük" - magyarázta Vasey, aki szerint nem valószínű, hogy ez teljes egészében kompenzálna a gyermektelenségért.
03.16 12:20-as valaszolo anyuka teljesen megfogalmazta a gondolataimat.Nekem is meg csak egy kisfiam aki jovo heten lesz 9 honapos.
Annyit meg hozza tennek hogy ez nem normalis dolog.En kereszteny vagyok es Isten eliteli a homoszexualitast mert "a ferfi elhagyja anyjat es apjat es ragaszkodik a felesegehez es lesznek ketten EGY test"
Ferfi csak novel lehet egesz,no pedig csak ferfivel.
Ezt Isten csodalatosan megteremtette csak sajnos ez eltorzult mert az ember azt hiszi,hogy mindenek felett rendelkezhet es minden miatta van.Hogy beleszolhat a termeszetbe meg abba is ,hogy fia vagy lanya szulessen.
Megfigyelhetjuk a no es a ferfi kulso es belso tulajdonsagat,szinte teljesen ellenkezo eppen azert mert kiegeszitik egymast."Nem jo az embernek egyedul lenni alkotok hozza illo segito tarsat" mondta Isten miutan Adamot megteremtette.Ezert elaltatta Adamot es kivette az egyik oldal bordajat amibol megalkotta az elso not,Evat.Majd oda vitte Adamhoz aki azt mondta"Ez mar csontombol valo csont,testembol valo test asszonyember legyen a neve"
Erzed egy kicsit ezt az osszhangot amit leirtam?
Tenyleg nem predikalni akartam neked,kerlek ne erezd igy.
En sajnalom a helyzetedet.
Az ilyen mogott mindig valami regi serules all.Pl.egy homoszexualis ferfi ismerosomet allandoan verte az apja amikor kisgyermek volt meg,sosem volt szegeny elott igazi "apa kep".
Sajnalom az ilyen embereket de szerintem sok szeretettel es torodessel lehetne segiteni rajtuk, a bantas es a csufolas nem segit inkabb megjobban ront a helyzeten.
A kerdesedre a valaszom:
Ugyanugy szeretnem mint elotte de nagyon sok imaval es beszelgetessel es talan egy kereszteny pszichologus segitsegevel igyekeznek segiteni rajta.
Valoszinuleg most sokan le fognak hurrogni engem es egy kozepkori gondolkodasu szentfazek leszek ezzel a gondolkodassal.
Kivanok neked kedves kerdezo minden jot az eletbe es ha gondolod irhatsz nekem privit ha szeretned,hogy valaki meghallgasson.Imatkozo szivvel gondolok rad:)
egy 8,5 honapos kicsi fiu anyukaja
A keresztény hozzáállásra inkább nem reagálnék, fogalmazzunk úgy, hogy a kereszténységről a véleményem nem igazán tűr nyomdafestéket, felesleges veszekedést meg nem akarok kezdeni.
Néhány tárgyi tévedésed viszont van: abban igazad van, hogy van akinél lelki sérülés miatt alakul ki. De nagyon sok esetben genetikailag ilyen az ember, amin az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem lehet "segíteni". Majd idővel a génállományba is benyúlhatunk, viszont szerintem a keresztény egyház lesz ennek az egyik legnagyobb ellenzője: ezzel az ember olyanra teremtheti az utódait majd, amilyenre akarja: a gének határozzák meg az ember minden alaptulajdonságát. Az meg a másik, hogy van aki így boldog. Őt miért akarnád átnevelni, ha neki így jó? A szexuális hovatartozás a magánélet része, így csak az illetőre tartozik, hogy mit kezd vele, amíg nem árt másoknak. Épp ezért nem értem a homofóbokat: mit ártanak nekik a melegek? Jó eséllyel a világon semmit...
Kedves utanam valaszolo:
A kerdest nem te tetted fel igy a valaszomat nem is neked szantam!
Valaszoddal en sem ertek egyett megsem kezdem el kivesezni, hogy miert nem.
Ugyan kereszteny vagyok de masok velemenyet tiszteletben tartom.Erre neveltek es en is erre fogom tanitani a gyermekeimet:masok velemenyet tartsd tiszteledbe meg ha nem is ertesz vele egyett.
Ez az ami ezen az oldalon nem mukodik sot az egesz vilagon nem mukodik.Ha mukodne akkor bekesseg lenne a foldon.
Az "alapveto hiba"-ra szeretnek reagalni meg.
En is kiirhattam volna a valaszomba az alapveto hibat a valaszaidba holott az nem hiba ez meggyozodes kerdese mindkettonknel.Attol,hogy te mashogy gondolod meg nem biztos,hogy hibas az elgondolasom.
Meg nem hallottam ugyanis olyat hogy valakinek alapvetoen benne van a homoszexualitas a genjeben...
Az hogy a keresztenyekrol nyomda festeket nem turo a velemenyed arra meg annyit reagalnek,hogy:ne a keresztenyek alapjan iteld meg a Istent es a keresztenyseget.A keresztenyek is emberek es tevednek,hibaznak,bunoket kovetnek el.
Isten viszont tokeletes.Hidd el,hogy en se lennek kereszteny ha a keresztenyeket neztem volna.Az egyhazakat se Isten alapitotta az is emberi intezmeny ,ha belegondolsz a kozepkorba eppen a katolikus egyhaz volt a legnagyobb "mafia".Aki megolette a tudosokat mert olyan dolgokat fedeztek fel(pl. a fold kerek) amik nem egyeztek az egyhaz tanitasaval.
Szeretnek minden katolikus olvasotol bocsanatot kerni,bunok minden egyhazba vannak.En baptista vagyok es sajnos nalunk is elofordult mar vallas meg lelkipasztor reszerol is....
Bocsasson meg mindenki ha megbantottam a velemenyemmel,tenyleg nem allt szandekomban.
Minden jot kivanok neked kedves utolso valaszolo es remelem hogy te sem haragszol ram.
Minden jot kivanok neked:)
14:27-es: az a megmosolyogtató tapasztalat, hogy aki ennyire ellenzi a honmoszexualitást, az bizony látens meleg.
Saját magának ugyan sosem fogja beismerni, bár tudat alatt tisztában van vele. Retteg tőlük, hogy felismerik benne a hozzájuk hasonlót. Sajnálatos ez, mert neked kell együttélned vele, de hát ez van. Nem olvastam el minden kommentet, lehet,hogy ezt már írta valaki előttem, akkor bocs.
A régi rómaiaknál és görögöknél egyébként a homoszexuális volt az eszményi szerelem, a hetero a normál, és a leszbikus a tiltott, ha még jól emlékszem töri faktra. De lehet hogy nem jól... egy afrikai országot meg bocs de ne vegyünk már civilizációs etalonnak, ha ennyire tetszik akkor költözz oda.
A kérdésre válaszolva: hát, nem örülnék de elfogadnám. Én most várok babát, és sok mindennel kiegyeznék, csak hogy végre megmaradjon (egyet már elvesztettünk.) Felőlem lehet meleg (de akkor elvárom hogy művész legyen:)) ) vagy amit a bensője diktál, csak egészséges legyen és rendes ember. És könyörgöm, ne vonuljon fel... :)
Az esküvő meg az unokák meg néha pótcselekvés, azt veszem észre a nagyszülőknél, ugyanis unatkoznak :)Persze normális igény és elvárás hogy továbbvigye valaki a nevet és a géneket, ezt megértem, de sajnos nem magunknak szüljük a gyereket mint valami sokáig tartó privát játékot, hanem saját magának. Mi csak a segítői lehetünk.
A szadizmus sem baj, olvasd el Paulo Coelhotól a Tizenegy percet, egyébként nem rajongok az íróért, de ez zseniális könyv, ilyesmiről szól. Ha két embernek jó valami, és erről közös megegyezéssel döntöttek, ahhoz senkinek semmi köze, szerintem sem kell elmondanod ezt a szüleidnek, mert akkor akaratlanul is elképzelik, és az meg nem jó senkinek:)) Mi is rendeltünk plüssbilincset a neten, igaz, nem használtuk még, de attól a lehetőség ott van:)
Ajánlom még Szendi Gábortól A nő felemelkedése és tündöklése c. könyvet, lehet benne olvasni a homoszexualitás esetleges genetikai hátteréről, ha érdekel, szerintem nagyon érdekes.
Egyébként csupán annyi kell a toleranciához, hogy ki-ki magába nézzen, mire is gondolt már életében szex közben, illetve visszakeresse a számítógépe előzményeiben az oldalakat amiket látogatni szokott, máris kicsit visszavesz az egóból meg a nagy hangból. Mert én pl. a női hátország igénybevételét nem tartom túl ízlésesnek, amiért pedig a pasik fele odáig van. Akkor most hogyan is vagyunk?
Az meg szerintem is úgy van, hogy amelyik vallás felkent papjai ilyen nagy számban(!!!!!!!) molesztálnak kisfiúkat és kislányokat, az ne szabja már meg hogy mi a normális, egy olyan könyv alapján, amit politikailag alakítottak amikor csak kedvük szottyant valamilyen zsinaton, valamint kizárták belőle a nőket (apokrif könyvek) és másodrendűvé süllyesztették mert nem értették meg a menstruáció és a ciklus misztériumát és féltek a nők "hatalmától".
Vagina Monológok, kötelező olvasmány egyébként, minden férfinak és nőnek, bigott keresztényeknek nem szükséges, nekik tulképpen mindegy is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!