Sem babakocsival sem gyalog nem akar kijönni a 2éves lányom az udvarból. Mit tegyek?
Sziasztok
Már teljesen tanácstalan vagyok
A 2éves lányom se gyalog se babakocsival nem akar kimenni az udvarból.
Csak biciklivel (felnőtt)
Ezzel csak az a gond hogy biciklivel nemtudom akárhová elvinni.
Nemtudom hogyan vigyem el ,most lesznek itt ahol lakom programok és nemtudom hogyan vigyem el ha nem hajlandó még a kocsiba sem ülni.
Eddig legalább a babakocsiban megmaradt de kb 1hete bele sem ül.
Gyalog meg eddig sem akart jönni
Talán 2x volt olyan a 2év alatt hogy eljött velem sétálni,pedig tetszett is neki.
De az sem zavarna ha babakocsival jönne csak legalább beleülne.
Most minden gyerek kint lesz őt meg ne vigyem el mert ilyen makacs?
Nemtudom neki megmagyarázni mert nem érdekli mit mondok ilyenkor csak hisztizik
Próbáltam csalogatni de nem sikerült.
A babakocsiba meg berakni sem tudom úgy kifeszíti magát.
Szerintetek?
Mit tegyek?
Megfog ez változni valaha?
Most nagyon elvagyok keseredve mert minden próbálkozásom sikertelen 😢 🚶
Nem lehet, hogy egyszer megijedt valamitől? (kutya, hangos autó, motor, stb.
És csak a biciklin érzi biztonságban magát?
Van vázas túrahátizsákszerű hordozó, amiben 2 évest is könnyen lehet vinni, nem nehéz úgy háton. Mi azzal szoktunk közlekedni, mert felénk sok a lépcső amit ő nem bírna gyalog, babakocsival meg lehetetlen bárhová is eljutni.
Aztán ahova mentek, ott kiveszed belőle, és mindkét kezed szabad marad ha a hátadon marad mint egy hátizsák. Pakolni is lehet bele, mienken van 2 zseb.
Helyi buszon is praktikus, ha csak pár megállót megyünk, ki se veszem, sokkal biztonságosabb így a fel- és leszállás.
Van sok fajta ahogy nézem:
Szeretne ő arra a programra menni, vagy csak te erőlteted? Lehet, hogy nem az utazás a gond, hanem az, hogy nem szeret idegenek, vagy emberek társaságába menni. Ha kellő motiváció van a programra, akkor el fog meni gyalog is.
Egyébként meg nem gondolom, hogy mindent rá kellene hagyni. Ha dolgotok van, akkor jön a gyerek is hisztitől függetlenül.
13-as, nagyon egyetértek az utolsó 2 mondatoddal - már tegnap is ezt gondoltam, csak nem mertem leírni :-)))
Ugyanis ebben a korban a gyerek már próbálkozik, hogy meddig lehet "elmenni", meddig tudja érvényesíteni az akaratát? Ugyanakkor viszont szüksége van arra is, hogy a szülő határozottan meghúzza a határvonalat (Ő legyen az irányító): eddig és nem tovább.
Én is inkább motivációban gondolkodnék: vajon mi az, amit nagyon szeret, s akkor azzal megpróbálni elindítani.
Pl. ha szereti a kutyákat, akkor gyere, nézzük meg, mit csinál a szomszéd kutyus, vigyünk neki valami finomat, stb. vagy gyere, segíts nekem cipelni, mert olyan ügyes vagy és mondjuk adni neki egy kis szatyrot.
2 eves gyereket mindenhova haton hurcibalni szerintem igen is nehez azert. Foleg meg a cuccokat is abba rakni, amiket magunkkal akarunk vinni.
Kis roller esetleg?
Nem olyan egyszerű ez mint írjátok.
Nagyon akaratos gyerek,ilyenkor nem motiválja semmi,határozott vagyok de mikor azt mondom hogy márpedig elkell mennünk és beülsz a babakocsiba egyszerűen lehetetlen,beletenni sem tudom úgy kifeszíti magt és ordít.
Most akarok futóbiciklit venni hátha az hatásos lesz.
Nem akar a programra menni???
Dehogynem hisz imádja a tömeget a gyerekeket .
Onnan már semmi gond nem lenne csak az elindulás a gond.
Meglátná a tömeget már élvezné
Rollerhez szerintem még kicsi ,vagy nem?
11-es, 14-es vagyok.
"Nem olyan egyszerű ez mint írjátok.
Nagyon akaratos gyerek,ilyenkor nem motiválja semmi,határozott vagyok..."
Sokáig gondolkodtam, leírjam-e az esetemet, mert volt olyan, hogy ha nem jót szólok (valakiknek nem tetszik), 2 nap alatt 20 %-ot esik a hasznosságom (megtörtént). Bezzeg felfelé nem nyomják ilyen szorgalmasan - azóta is ott állok - most mégis leírom, bevállalom, pusztán azért, hogy segítsek.
Kb ebben a korban volt a gyermekem, amikor egyik alkalommal nem sikerül elindulnunk a játszótérről. Addig mködött egyfajta "megállapodás", ha szólok, hogy nemsokára indulunk, akkor ment az egyezkedés, hogy még 3 lecsúszás a csúszdán és utána, stb... De ezen a napon SEMMI!! Se szép szó, se motiváció, se SEMMI. Ment a hiszti, de nem megyek, levágta magát a földre, ordított, stb. Nos, elérkeztünk arra a potra, amikor megállapítottam magamban, hogy ebből most elég, velem ugyan nem jóval kezdett :D Besokalltam, felkaptam a hónom alá, hiába vergődött, rugdalózott, ordított és mint egy csomagot, hazavittem :D
Útközben közöltem vele, hogy emiatt most egy hétig nincs játszótér (nagyon besokalltam :D) ÉS EGY HÉTIG NEM MENTÜNK JÁTSZÓTÉRRE!!! A szívem majd megszakadt, amikor mentünk el a játszótér mellett, annyira sajnáltam a gyereket, de tudtam, hogy csak akkor érhetek célt, ha következetes vagyok. ÉS SOHA TÖBBET NEM VOLT ILYEN PROBLÉMÁNK!!! A gyerek roppant hamar "levette" - ha játszótérre akar menni legközelebb is, akkor induláskor szót kell fogadni, mert amúgy sem ér célt a hisztivel.
Van egy másik hasonló esetem, de azt csak akkor írom le, ha kéritek, mert nem akarom szétoffolni a kérdést - bár az is a kérdéshez tartozó
Kedves utolsó.
Bocsi telefonról vagyok és a a hasznost akartam benyomni erre a félig hasznost vette be. 😞
Nem akartalak lépőntozni,de ha visszalehet csinálni szóljatok
Szóval köszönöm hogy leírtad a történeted.
Sajnos nálunk ez nem jön be mert eddig szeretett játszótérre menni de már oda sem akar egyeltalán,de ezt meg is értem mivel akárhányszor kimegyünk üres így nincs kedve ott lenni hisz kivel játszon.
Tegnap voltunk rendezvényen biciklivel vittem.Viszont kivettem az ülésből én onnan sétált egész nap.
A gond csak itthon az elindulásnál van.
Máshol már nincs gond sétál meg minden.
De ez az elindulás.......
Akkor marad a szülői határozottság, esetleg vizuális segítség. Otthon lerajzoljátok a járműveket (pl babakocsi, bicikli, motor, séte stb) és átbeszélitek, hogy mivel lehet elindulni. Ő is választhat a papírról, hogy mivel szeretne.
Autista a kisfiam, ezt a módszert vele alkalmazzuk, de teljesen egészséges gyerekeknek is sokszor segít.
Kérdező, a történetnek nem pont az volt a lényege, hogy játszótér, hanem az, hogy határozottan felkapod és elindulsz :-) Úgy érzem, a gyerek akarata erősebb, mint a Tiéd - de hát Te vagy a szülő, a felnőtt!
Egyszer egy ismerős, 4 gyerekes anyuka mondta, amikor panaszkodtam, hogy a gyerek állandóan hisztizik, nem bírok vele: HA NEM FIGYELSZ ODA, MEGESZ A GYEREK!!
Azt jelenti, hogy az történik, amit ő akar, kiharcolja magának a dolgokat, uralja a szülőt - de ez a gyereknek sem jó ám! Nem akkor teszel jót a gyereknek, ha hagyod, hanem akkor, ha nem hagyod.Szerintem...nálam bevált...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!