Az állatkertbe készülünk és a nap végén megnéznénk az új metrót de fogalmam sincs hogy a ligetből hogyan jutunk el oda akár gyalog akár tömegközlekedéssel?
Ha csak az újat néznétek meg, akkor a 79-es trolival elmehettek a Keletihez. A Dózsa György úton szállhattok fel. A végállomása most a Thököly úton van.
Lift, lépcső, mozgólépcső, hosszú és tekergős folyósok. Erre lehet számítani, főleg átszállásnál.
Most, hogy már 1+három metró is van, érdemes tudni, hogy egy jegy elegendő, de csak egy irányba.
Tehát pl. Keleti-Kálvin tér/Kálvin tér-Deák-tér/Deák-tér-Keleti már két jegy.
Egy jegy viszont az M1-M3-M4 a Mexikói út-Deák tér-Kálvin tér/Kelenföldi pu.
Tehát nem az átszállások száma, hanem az irány az érdekes.
Szerintem rosszul értelmezed az útmutatót az átszálláshoz, utolsó. Nem a földrajzi irány számít, hanem az, hogy egy vonalon belül nem csinálhatsz olyat, hogy mittudomén a Népliget és a Nagyvárad tér között utazgatsz egy órán keresztül oda-vissza.
Az általad két jegyesnek vélt útvonalon igaz, hogy visszajutsz a kiindulópontra, és igen, földrajzilag először keleti, majd utána nyugati irányba haladsz, de egy vonalat - teljesen szabályosan - csak egy irányba használsz.
A te logikád alapján pl régen sem lehetett volna a Mexikói úttól Deák téri átszállással elmenni az Örs vezér teréig, hiszen a Mexikói úttól kezdve először (dél-)kelet felé haladsz, majd a Deáktól pedig nyugat felé, sőt túl is mész a Mexikói úton, mert az Örs jóval nyugatabbra van. Ez pedig ugyebár ellentétes irány, tehát visszafelé haladsz, mégis meg lehetett csinálni évtizedeken át.
Tehát adott vonalon számít az egy irány, az én értelmezésem szerint - és szerintem a józan paraszti ész is így diktálja.
ÓZ, akkor eddig több tízmilliónyi utazás szabálytalan volt?
Mexikói út, Örs vezér tere között, Deák téri átszállással például, és ez csak egy példa, amikor földrajzilag visszafelé utazol, de adott vonalon csak egy irányba.
Ennyire életszerűtlenek még a BKV-nál sem lehetnek a szabályalkotók...
Szerintem a Mexikói út nem azonos az Örs Vezér Terével.
A Keleti pályaudvar viszont azonos a Keleti Pályaudvarral.
Eddig hurokban nem lehetett metrózni, ez csak mostantól van.
Ugyanoda érkezni nem lehet egy jeggyel, ahonnan indultál. Nem a földrajzi irányon kell lovagolni, soha nem írtam ilyent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!