Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Sokat fejlodhet egy keteves...

Sokat fejlodhet egy keteves autista gyermek? Jarhat majd rendes oviba?

Figyelt kérdés
23 honapos kislanyom a pszichiater szerint autizmus-gyanus (mivel 3 eves koraig nem allitjak fel a diagnozist) es fejlesztesre kuldott minket. A lanyom csak a sajat nyelven mondikal, es sajnos nem figyel a beszedre, es legtobbszor a sajat nevere sem. Nem erti amit mondanak neki, nem vegez el keresre semmilyen tevekenyseget. De ezen kivul nagyon mozgekony es mosolygos kislany. Azt szeretnem tudni hogy a fejleszteseknek koszonhetoen jarhat-e majd rendes oviba, lehet ekkora fejlodest elerni?

2015. máj. 4. 22:41
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elképzelhető, h járhat. Ha az ovi alapító okiratában benne van, h fogadhat autista gyermeket (sni-gyermeket) szerintem viheted, érdemes megérdeklődnöd az érintett ovinál. Az autizmus egyébként is eléggé széles spektrum, és nem mindegy, mennyire érintett valójában, amennyiben ténylegesen bebizonyosodik a diagnózis. A fejlesztések valóban fontosak tudnak lenni, mindenképpen előnyére fognak válni a kislányodnak.
2015. máj. 5. 06:49
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia! Integráló oviba járhat, ha ő bírja majd, sok integráló ovi van már.

Az egyik 1-2 éves Stahl magazinban volt egy cikk táplálkozásról, ha gondolod, előkeresem, ott van egy nagyon durva diéta, viszont a nő, aki ide az országba behozta, elérte, hogy a kisfia kommunikálni kezdett, szobatiszta, egészséges közösségbe jár. Csak most nem jut eszembe a neve.

Amit még ajánlanak táplálkozásban, az a tejmentesség (tejfehérje vagy tejcukor, most erre se emlékszem) 5 hétig, 60-70%-nál segít.

Próbáld ki esetleg ezeket is a terápiák előtt / mellett.

Néhány kérdéssel ha lejjebb nézel, látod majd, hogy valaki kérdezte, hogy kiderülhet-e, hogy mégsem autista, és ott többen is írták, hogy nagyon sokat fejlődött a gyerkőcük később.

2015. máj. 5. 13:00
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiamat 2 évesen diagnosztizálták autizmussal. A diagnózis után azonnal elkezdtük a korai fejlesztőt, lovasterápiát, vízi-tornát. 4 évesen kezdte a normál ovit integráltan, gyógyped.asszisztens segítségével. Pedig a mai napig nem beszél (9 éves) :-(

A korai fejlesztés nagyon fontos! Amit 6 éves koráig kap fejlesztést, azt soha nem lehet pótolni!

Szerintem most ez a lényeges, hogy segítsd a gyermekedet és nem az, hogy milyen oviba fog majd járni.

2015. máj. 5. 21:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Menet közben derül ki majd, hogy mennyire jól fejleszthető és bírná-e a nyagy létszàmú ovis csoportot. A fiam teljesen normál oviba jár, neki enyhe tünetei vannak és szabálykövető, elviseli a mindennapos zajokat, jól viseli a változásokat!
2015. máj. 6. 06:50
 5/7 A kérdező kommentje:
Ket het mulva van a szuletesnapja es most dobbentem ra, hogy ebbol semmit nem fog felfogni
2015. máj. 19. 20:55
 6/7 anonim ***** válasza:
Lehet, h így van, de ki tudja, azt azért érezheti, h aznap körülötte forog a világ. És lehet, h többet felfog belőle, mint gondolnád! Mint írtad mosolygós kislány. Mindenképpen ünnepeljétek meg úgy, ahogy szeretnétek, azért is, h ezt a mosolyt előcsald a kis arcára! :)
2015. máj. 22. 10:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Szívből ajánlom ezt a csoportot!

[link]

2015. nov. 20. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!